ارتباط سرطان با مصرف شیرینی جات

ghand

مصرف شیرینی جات چه تاثیراتی روی بدن میگذارد آیا زیاده روی و افراط برای خوردن موادقندی می تواند ما را در معرض انواع سرطان ها قرار دهد و موجب افزایش ریسک مبتلاشدن به آن شود چه توصیه هایی در این زمینه باید در نظر بگیریم

چه چیزی باعث سرطان می شود؟ ژنتیک؟ آلودگی؟ بدشانسی؟ تحقیقات جدید درمورد سرطان نشان می دهد که باید قند را نیز به این لیست اضافه کنیم.
برای این تحقیق محققان دانشگاه تگزاس به موش های آزمایشگاهی نوزاد ( که به صورت ژنتیکی مستعد به سرطان پستان بودند ) چند نوع برنامه غذایی دادند، برنامه ای با قند کم، و رژیم نشاسته ای یا سرشار از قند. سپس محققان در شش ماهگی آنها را مورد بررسی قرار دادند. 60 درصد از موش هایی که در برنامه غذایی نشاسته ای قرار داشتند مبتلا به سرطان پستان شده بودند و تنها 30 درصد از موش هایی که در برنامه غذایی شان قند کمی بود سرطان پستان داشتند. مسئله به همینجا ختم نمی شد، موش های گروه برنامه غذایی نشاسته ای تومور هایی بزرگ تری داشتند که رشدشان نیز سریع تر بود و اغلب به ریه ها نیز گسترش پیدا می کردند.
در این تحقیقات مشخص شد فروکتوز، یک ملکول ساده قند که در شکر و  شربت ذرت با فروکتوز بالا وجود دارد، پروتئین و اسید چرب های بدن را که با رشد سرطانی در ارتباط هستند را افزایش می دهد.
نتایج این تحقیق یک پیام را برای همه ما به خصوص آن دسته که در خطر سرطان هستند و یا با آن دست و پنجه نرم می کنند داشت، مقدار قند دریافتی خود از غذاهای فرآوری شده، شکر و نوشیدنی های حاوی قند را کم کنید.
این اولین تحقیقی نبود که قند را به سرطان مرتبط می کرد. در سال 2012 نیز محققان 435.674 مرد و زن را به مدت بیش از هفت سال مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند کسانی که بیشتر از قند استفاده کرده بودند نرخ بیشتری از آدنوکارسینوم مری، سرطان روده کوچک و سرطان در پوشش ریه را شامل می شوند.
این تحقیق نقش قند را به خودی خود در افزایش خطر سرطان نشان داد، اما نقش شکر در افزایش وزن شاید مشکلی بزرگتر باشد.
بیشتر متخصصان غدد می گویند چاقی یکی از شاخص های بالا رفتن خطر سرطان سینه است. افزایش مزمن مصرف کربوهیدرات، که شامل قند هم می شود باعث بالا رفتن قند خون، بالا رفتن سطح انسولین، و چاقی است، این شاخص ها همگی در افزایش خطر انواع سرطان مانند سرطان سینه دخیل هستند. یک تحقیق در سال 2013 که توسط محققان ایتالیایی انجام شد چاقی را عامل 20 درصد از سرطان ها دانست.
کاهش مصرف قند در بیماران سرطانی شانس درمان آنها را افزایش می دهد. اما مهمترین مسئله در پیشگیری از سرطان ثابت نگه داشتن وزن سلامت است. پس به جای اینکه خود را درگیر کم و زیاد مصرف قند در روز بکنید به فکر راهی برای کاهش وزن و ثابت نگه داشتن وزن ایده آل خود بکنید.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir