مدیریت روابط زناشویی هنگام مشاجره

790505_781
وقتی مردها عصبانی می شوند خشم خود را با رفتارهایی مختلف نشان می دهند این موضوع روی روحیات بانوان تاثیرات نامطلوبی میگذارد و می تواند بسیار مشکل ساز  باشد راه و روش مدیریت روابط زناشویی در این زمینه چیست

 می‌دانستید مردها هنگامی که قادر به بیان احساسات و عواطف‌شان نیستند،‌ خود را با برقراری رابطه جنسی اثبات می‌کنند؟ آیا تا به حال برای‌تان پیش آمده همسرتان به شما نزدیک شود، اما عشق و صمیمیت زیادی از خود نشان ندهد؟ در‌واقع خشن و تنش‌آلود به‌نظر آید؟ در این‌گونه مواقع دوست دارید قبل از هر چیز با او صحبت کنید اما او جز رابطه زناشویی به هیچ چیز دیگری علاقه نشان نمی‌دهد.

احساس می‌کنید حق با شماست و اینکه حتما مشکلی وجود دارد. فکر می‌کنید دوست ندارد ابراز عشق کند و حتی  رابطه جنسی هم نمی‌خواهد، بلکه تنها می‌خواهد از شدت احساسات و تنشی که تجربه می‌کند، خلاص شود. اگر شما هم در سال‌های زندگی‌تان با همسر خود چنین لحظه‌هایی را تجربه کردید، به جای اینکه خود را قربانی احساسات منفی همسرتان ببینید، این مطلب را بخوانید. زن‌های بسیاری حس شما را دارند اما اگر آنها هم با دلیل این اتفاق و راه‌های برطرف کردنش آشنا شوند، رابطه بهتری با همسرشان خواهند داشت و به او در آرام شدن در لحظه‌های بحرانی زندگی‌اش کمک بیشتری خواهند‌کرد.

چرا مردها این کار را می‌کنند؟

موضوع از این قرار است: اغلب هنگامی که مردها احساسات و عواطف ناراحت کننده‌ای را در خود احساس می‌کنند، برای رهایی از این تنش، به روابط جنسی رو می‌آورند. شاید نگران پروژه‌ای که در محل کارشان است، باشند یا مکالمه ناراحت‌کننده‌ای که بین آنها و رییس‌شان اتفاق افتاده‌ است. شاید از پیر شدن و ضعف جسمانی پدر و مادرشان ناراحتند و شاید به‌خاطر تلخی‌هایی که این چند وقت میان‌تان اتفاق افتاده احساس گناه می‌کنند.

همان‌گونه که قبلا گفته‌ایم به بسیاری ازمردها چنین آموزش داده نشده که نشان دادن احساساتی مانند آسیب‌پذیری، ترس، رنجش، عجز، ناتوانی، سردرگمی و سرخوردگی بلامانع است، بنابراین همسرتان از ابراز این قبیل احساسات به‌گونه‌ای گفتاری (کلامی) سر باز خواهد زد یا اینکه به‌درستی از پس آن بر نخواهد‌ آمد و ناگهان میل زیادی برای رابطه جنسی از خود نشان می‌دهد. همین نابلدی آقایان در بیان احساسات‌شان باعث می‌شود که گاهی چنین سوءتفاهم‌هایی را ایجاد کرده و شما را سردرگم و حتی گاهی ناامید کنند.

مردها اغلب انرژی جسمانی‌شان را به‌عنوان یک خروجی امن برای تخلیه و ابراز احساسات سرکوب شده خود به‌کار می‌برند، نه راهی برای نشان دادن خشم‌شان نسبت به شما. در‌واقع در این جریان شما هدف خشم همسرتان نیستید، بلکه راهی امن برای خلاص شدن از ناراحتی‌ها، دردها، بغض‌ها و احساسات منفی‌اش هستید.

او مثل شما نیست

ممکن است این حالت برای زن‌ها زیاد قابل درک نباشد؛ چراکه زن‌ها به‌گونه‌ای کاملا متفاوت احساس نیاز جنسی می‌کنند. آنها وقتی از لحاظ احساسی و عاطفی امنیت نداشته باشند، به‌راحتی نمی‌توانند احساسات جنسی را تجربه کنند. اما مهم این است که زن‌ها این موضوع را درک کنند که مردها از قوای جنسی خود به عنوان زبانی برای بروز بیان احساسات ابراز نشده و انکار شده خود استفاده می‌کنند. برای بسیاری از مردها این شاید تنها احساسی باشد که مجاز به حس کردن آن هستند. این الگو در مردها مشکلات مختلفی را ایجاد می‌کند:

1- همسرتان پس از رابطه جنسی، احساس تخلیه جسمانی می‌کند، اما تنش احساسی را که از درون تجربه می‌کند، لزوما حل‌و‌فصل نمی‌شود.

2- ممکن است از همسرتان به این خاطر که از بدن‌تان تنها به‌عنوان وسیله‌ای برای تخلیه تنش‌ها، یأس‌ها و سرخوردگی‌هایش استفاده می‌کند عصبانی و منزجر شوید.

خانه امنش را می‌خواهد

گاهی اوقات مردها تنها به این دلیل به زن‌ها نزدیک می‌شوند تا با این وسیله تضمین و اطمینان‌خاطر مجدد بگیرند، به‌جای آنکه عملا با گفتار و کلمات‌شان چنین موردی را از شما بخواهند. ممکن است در این شرایط مرد اصلا طالب رابطه نباشد و فقط در طلب کسب این احساس باشد که دوستش دارند. در این لحظه مرد از این نیاز خود آگاه نبوده و نمی‌دانسته چطور آن را باید مطالبه کند. وقتی مرد را با ناراحتی و خشم در این حالت برانید، او نه‌تنها این احساس امنیت را دریافت نمی‌کند، بلکه هزار و یک حس منفی دیگر هم سراغش می‌آید.

چه باید کرد؟

با همسرتان درباره این الگو صحبت کنید. از او بخواهید این مطلب را بخواند و بعد نظرش را بپرسید. به او بگویید؛ می‌دانستم از موردی ناراحت بودی و فقط می‌خواستی تنش خود را تخلیه کنی. بگویید؛ دوست دارم رابطه‌مان از همین هم که هست بهتر باشد. بهتر نیست به توصیه‌های عمل شده در این مقاله عمل کنیم و بعد ببینیم نتیجه چه می‌شود؟

هرگاه احتمال می‌دهید نزدیک شدن جسمانی همسرتان به شما تنها دلیل لاپوشانی احساسات و عواطف سرکوب شده یا انکار شده‌اش است، محیط امنی را فراهم کنید تا بتواند احساساتش را با شما درمیان بگذارد. فرض کنید به یکباره میل جنسی دارد و شما حدس می‌زنید که تنها به‌دنبال تخلیه سریع است، در‌حالی که واقعیت آن است که عامل دیگری او را رنج می‌دهد.

اشتباه نکنید

در این شرایط حرف‌ها و حرکات شما بیشتر از هر زمانی در همسرتان تاثیر می‌گذارد. پس مراقب باشید با حرف‌های اشتباه دردسر جدیدی را ایجاد نکنید و به رابطه‌تان با شریک زندگی خود صدمه نزنید. به همسرتان نگویید: «‌به من دست نزن! من می‌دانم تو از عامل دیگری ناراحت هستی تا زمانی که نگویی از چه موردی ناراحتی اجازه نداری به من نزدیک شوی!» به او بگویید: «‌عزیزم خیلی دوست دارم قبل از هر اقدامی کمی کنار هم باشیم و مرا در آغوش بگیری تا به هم نزدیک‌تر شویم و حس بهتری پیدا کنیم.»

سپس احساساتی که احتمال می‌دهید همسرتان در آن لحظه تجربه می‌کند را به‌عنوان دعوتی از او برای بیان احساسات و عواطفش پیش بکشید و بگویید «‌عزیزم مطمئنا هفته پرکار و خسته‌کننده‌ای را پشت‌سر گذاشته‌ای. این‌طور نیست؟ می‌خواهم بدانی از داشتنت احساس غرور و به تو افتخار می‌کنم و ازت ممنونم که آن پروژه اضافی را هم قبول کردی. گرچه می‌دانم برایت خیلی مشکل بود.»

- فکر می‌کنم حرف زدن با مادرت خیلی ناراحت‌کننده بوده.

- می‌دانم از اینکه پدرت شنوایی‌اش را تدریجا از دست می‌دهد چقدر عذاب می‌کشی.

- می‌دانم پرداخت این همه صورت‌حساب اضافی این ماه کلافه‌ات کرده. این همه هزینه اضافی واقعا ترسناک شده.

راه درست را تمرین کنید

می‌توانید با تمرین بیاموزید، چگونه این احساس امنیت را به همسرتان بدهید تا بتواند با احساساتش تماس برقرار کند، می‌توانید منطقه امن را به روش‌های زیر برایش خلق کنید:

- با درک احساسات او

- نشان دهید که او را به خاطر آسیب‌پذیری‌اش محکوم نمی‌کنید. هرگز او را ضعیف خطاب نکنید.

این بار توپ توی زمین شماست. اگر با ناتوانی همسرتان در به زبان آوردن احساساتش برخورد و مواجهه درستی نداشته باشید، این ناتوانی را به عاملی برای ایجاد فاصله میان خودتان و او تبدیل خواهید‌کرد. پس نفس عمیق بکشید و به جای شخصی کردن موضوع، بپذیرید که میان زن‌ها و مردها تفاوت‌هایی است که گاهی ممکن است درک‌شان برای جنس دیگر سخت باشد.

مراقب رفتارتان باشید

گاهی موضوعات ساده و به ظاهر بی‌اهمیت نقشی مهم و انکار‌ناپذیر در رابطه شما و همسرتان بازی می‌کنند. نقشی که اگر آن را سرسری بگیرید، ممکن است از عهده جبران عواقبش برنیایید و نتوانید صدماتی که به رابطه شما می‌زند را به‌سادگی از‌بین ببرید. آنچه مهم است این است که  برای ایجاد تغییر مصمم باشید و بتوانید همسرتان را هم در مسیر تغییر ایجاد کردن با خود همراه کنید. حالا توپ توی زمین شماست. ببینید این مشکل را چطور مثل مشکل‌هایی که در مطالب قبل به آنها پرداختیم، می‌توانید از سر راه عشق و زندگی امن مشترک‌تان بردارید.

مطمئن باشید نتیجه می‌گیرید

مانند بسیاری از زن‌هایی که برای مشاوره سراغ من آمدند، شما هم خواهید دید که درک این راز درباره مردها در خلق روابط زناشویی به‌مراتب ارضا‌کننده‌تر به شما کمک خواهد کرد. کافی است کمی صبور باشید و نکات گفته شده را با همکاری همسرتان مو‌به‌مو اجرا کنید. هنگامی که محیط امنی فراهم می‌کنید تا همسرتان تنش احساسی‌اش را به طریق کلامی و در قالب الفاظ ابراز و تخلیه کند، صمیمیت میان خودتان را افزایش می‌دهید و روابط جنسی متعاقب این حالت بسیار پرشور و حرارت و ارضا‌کننده‌تر خواهد بود.

مجله سیب سبز
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir