پیامدهای زیانبار خشم بر تندرستی

anger

متاسفانه خشم برای شما مانند همدم همیشگی است که تمام عمر همراهتان خواهد بود و با هر طغیانی، فشار خونتان را به مقدار قابل توجهی بالا خواهد برد و این تنها یکی از پیامدهای زیانبار خشم بر تندرستی شماست. افرادی که دوره های متناوب خشم دارند مکررا دچار تسریع ضربان قلب و بالا رفتن فار خون می شوند. در ارتباط با انقباض قلبی این فعالیت مفرط می تواند شکستگی پلاک درون سرخرگ را سرعت بخشیده و منجر به تشکیل لخته خون شود.
چنانچه اطمینان ندارید که به راستی رفتارتان بهبود یافته است از همسرتان یا از دوست نزدیک خود جویا شوید که بی هیچ پرده پوشی به شما بگوید که آرام تر از پیش شده اید یا نه؟ در میان بیمارانی که به سکته قلبی دچار شده اند دوران خشم و عصبانیت دیده می شود. پس از سکته قلبی بیمار ممکن است دچار خشم شدید، احساس گناه یا نگرانی عمیق در مورد آینده خویش شود. این گونه احساسات قابل درک است و در بسیاری موارد همین طور که بیمار رفته رفته تندرستی خود را باز می یابد، این احساس نیز به سرعت از بین می رود. بعضی از شواهد نشان می دهد که تنشهای کهنه بیماری قلبی موجود را وخیم تر می سازد.

از میان برانگیختگیهای عصبی، خشم تند و ستیزه جویی ممکن است در تندرستی تاثیر منفی داشته باشد. در تحقیقی با حضور 1305 مرد و میانگین سنی 61 سال که در ابتدای تحقیق بیماری سرخرگ قلبی نداشتند سطوح بالای خشم مورد مطالعه قرار گرفت و معلوم شد که خطر ابتلا به بیمرای سرخرگ قلبی را افزایش می دهد. خشم خود را با وسایلی از بین ببرید و خود را به کاری مشغول کنید.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir