از چه غذاهایی فیبر دریافت کنیم

fiber

اگر بخواهیم بدانیم فیبر در کدام گروه غذایی یافت می شود باید بگوییم فیبر در گیاهان یافت می شود. فیبر به دلیل  اسکلت گیاه به تابت بودن شکل و  ساخت  آن خیلی کمک  می کند. انسان ها قادر نیستند فیبر را هضم کنند به همین دلیل زمانی که غذاهایی با پایه ی گیاهان می خوریم، از روده ی کوچک عبور می کند و به روده ی بزرگ می رود و به سلامت آن کمک می کند. بسیاری از افراد به اندازه ی کافی در برنامه غذایی خود فیبر ندارند.
مقدار توصیه شده مصرف روزانه فیبر در افراد ۵۰ سال یا جوانتر در مردان ۳۸ گرم و در زنان ۲۵ گرم گفته شده است. این مقدار برای آقایان و خانم های بالای ۵۰ سال به ترتیب ۳۰ و ۲۱ گرم است
.
مقدار فیبر موجود در غذاهای مختلف به این صورت است:

یک و نیم فنجان لوبیا سفید پخته: ۹.۵ گرم فیبر
یک و نیم فنجان لوبیا کنسرو شده: ۹.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان عدس پخته: ۷.۸ گرم فیبر
یک و نیم فنجان خرما: ۷.۱ گرم
یک و نیم فنجان لوبیا قرمز پخته: ۶.۵ گرم فیبر
یک و نیم فنجان باقالی پخته: ۶.۷ گرم فیبر
یک و نیم فنجان ماکارونی گوجه فرنگی کنسرو شده: ۵.۹ گرم
یک و نیم فنجان نخود پخته: ۶.۲ گرم فیبر
یک عدد کیک سبوس دار متوسط: ۵.۰ گرم فیبر
یک و نیم عدد گلابی آسیایی: ۵.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان کنگر فرنگی پخته: ۴.۵ گرم فیبر
یک فنجان بلغور جو دو سر: ۴.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان میکس سبزیجات پخته شده: ۴.۰ گرم فیبر
یک و نیم فنجان ماکارونی سبوس دار پخته: ۳.۴ گرم فیبر
۲۴ عدد بادام: ۳. گرم فیبر
یک عدد سیب با پوست: ۳.۳ گرم فیبر
یک عدد پرتقال متوسط: ۳.۰ گرم فیبر
یک فنجان بروکلی: ۲.۴ گرم فیبر
یک عدد فلفل دلمه ای: ۲.۴ گرم فیبر
یک عدد شلیل: ۲.۳ گرم فیبر
۲۸ عدد بادام زمینی: ۲.۳ گرم فیب
یک قطعه نان سبوس دار: ۲.۰ گرم فیبر
۱۵ عدد نصف گردو: ۲.۰ گرم فیبر

دکتر کرمانی

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir