تحقیقی جدید برای غربالگری رتینوپاتی دیابتی

INSULIN

یک مطالعه ی جدید برای کمک به بهبود تشخیص زود هنگام رتینوپاتی دیابتی در دانشگاه لیورپول در حال انجام است .در این آزمایش که یکی از بزرگترین مطالعات در نوع خود است، بیش از 4500 فرد مبتلا به دیابت شرکت دارند. بیماران با یک روش جدید و نوآورانه  برای محاسبه دقیق تر خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی غربالگری می شوند.

رتینوپاتی دیابتی، هنگامی رخ می دهد که قند خون بالا و طولانی مدت سبب نشت عروق خونی در شبکیه   شود، از رتینوپاتی دیابتی میتوان با تشخیص زودهنگام جلوگیری کرد.

با این حال، بیماران تا زمانیکه بینایی خود را بطور قابل توجهی از دست نداده اند، از ابتلا به این بیماری آگاه نمی شوند. در این مرحله، آسیب به شبکیه می تواند غیر قابل برگشت باشد. در این شرایط درمان فوری در قالب درمان با لیزر، تزریق دارو به درون چشم و یا عمل جراحی پیچیده مورد نیاز است.

در حال حاضر، بیماران یک بار در سال برای رتینوپاتی دیابتی غربالگری می شوند. اما هدف این تحقیق جدید، که بودجه ی آن توسط موسسه ملی تحقیقات بهداشت و درمان تامین شده است، انجام دو بار غربالگری در سال برای بیماران در معرض خطر بالاتر و هر دو سال یکبار برای بیماران در معرض خطر پایین تر است.

در این غربالگری جدید متغیرهای بیشتری مانند کنترل قند خون، فشار خون، کلسترول و شدت رتینوپاتی در نظر گرفته می شوند.

به گفته پروفسور سیمون هاردینگ از موسسه ی دانشگاهی سالمندی و بیماری های مزمن و مدیر کلینیک چشم پزشکی واحد چشم سنت پل، این مطالعه می تواند به تشخیص و درمان فردگرایانه به جای یک رویکرد همگانی منجر شود.

پرفسور هاردینگ می گوید: مراجعات مکرر به کلینیکهای مختلف درسال یک مشکل بزرگ برای افراد مبتلا به دیابت است، بنابراین ابداع روش های تشخیصی جدید بر اساس نیازهای هر فرد به طوری که باعث حداقل اختلال در زندگی افراد شود، بسیار مهم است و مهمتر از آن تشخیص نشانه های بیماری در مراحل اولیه است.

 این تحقیق در طی دو سال انجام خواهد شد و چنانچه موفقیت آمیز باشد، می توان از آن در برنامه های غربالگری در سراسر جهان استفاده کرد

منبع : diabetestma.org

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir