مبتلایان به امراض قندی و این باورهای غلط

 Reversing-diabetes

 دیابت با چه عواملی تشدید می شود و شدت می یابد این عارضه چگونه قابل کنترل خواهد بود برخی افراد دیابتی باورهای غلط تغذیه ای دارند که می خواهیم در این مطلب به درستی یا نادرستی برخی از آن ها اشاره کنیم در ادامه با ما همراه باشید

شیوع دیابت به ویژه دیابت نوع دوم که بیشتر با شیوه زندگی ما در ارتباط است، در طی دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته ضمن این که باورهای نادرست بسیاری در مورد این بیماری سبب شده کنترل آن در بعضی از مبتلایان با مشکل مواجه شود.

به نقل آنجا که دیابت یک بیماری است که سیستم های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، تصحیح باورهای غلط درباره آن به پیشگیری از عود عوارض و بهبود وضعیت بیمار کمک می کند. باور غلط تغذیه ای و رایج در میان افراد دیابتی از این قرار است:

اسطوره: تنها مصرف شکر، باعث ابتلا به دیابت می شود

جقیقت: در واقع دیابت زمانی آغاز می شود که توانایی بدن برای تبدیل مواد غذایی به انرژی مختل گردد. البته این بدان معنا نیست که شما هرچقدر که می خواهید، قند و شکر مصرف کنید، چون این زیاده روی خود باعث اضافه وزن و چاقی خواهد شد که خود یکی از فاکتورهای مهم ابتلا به دیابت نوع دو است. چاقی در کنار دریافت میزان زیاد شیرینی ها و عدم تحرک، شانس شما را برای ابتلا به دیابت چند برابر خواهد کرد.

اسطوره: کربوهیدرات ها برای مبتلایان به دیابت مضرند

حقیقت: مصرف کربوهیدرات، پایه و اساس یک رژیم غذایی سالم است؛ چه دیابت داشته باشید و چه نه! نان های سبوس دار، غلات صبحانه، پاستا، برنج، سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی، نخود فرنگی و ذرت می توانند جزیی از وعده اصلی یا میان وعده شما باشند. کلید اصلی، کنترل حجم آنهاست. مصرف 3 تا 4 واحد از غذاهای حاوی کربوهیدرات در اکثر افراد دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین غلات کامل یکی از منابع فیبر هستند که می توانند به سلامت معده شما کمک کنند و به دلیل آن که معمولا جذب قند آنان سریع نیست، در کنترل قند شما اثرات مضر نخواهند داشت.

اسطوره: پروتئین برای مبتلایان به دیابت، بهتر از کربوهیدرات است

حقیقت: واقعیت این است که مبتلایان به دیابت باید مراقبت انتخاب های پروتئینی خود باشند چون اگر بخصوص نوع پرچرب آنها را انتخاب کنند، به سلامت قلب و عروقشان نیز آسیب زده اند. مبتلایان به دیابت باید در مورد میزان نیازشان به مصرف پروتئین، حتما با یک متخصص تغذیه در تماس باشند.

اسطوره: شما می توانید به هر میزانی که می خواهید، میوه بخورید

حقیقت: میوه ماده غذایی سالمی است و حاوی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری است. میوه ها کربوهیدارت نیز دارند و شما در برنامه غذاییتان نیاز به مصرف آنها دارید. اما حتما باید از یک متخصص تغذیه در مورد نوع میوه و میزانی که مجاز به مصرف آن هستید مشورت بگیرید. بعضی از میوه ها که حاوی قند فروکتوز به میزان زیاد هستند، در صورت مصرف بیش از حد می توانند کنترل قند شما را مختل کنند.

اسطوره: افراد دیابتی نمی توانند تا آخر عمر از شیرینی و شکلات استفاده کنند

حقیقت: اگر در کنار یک برنامه غذایی سالم و همراه ورزش باشد، یک فرد دیابتی از دسر و شیرینی می تواند استفاده کند.

اسطوره: دیابت بیش از اینکه به تغذیه مربوط شود به ژنتیک ربط دارد

حقیقت: عوامل ابتلا به دیابت نوع 1 که یک بیماری خود ایمنی است همچنان ناشناخته است. ممکن است این عوامل ژنتیکی و همچنین محیطی باشند. این نوع دیابت که معمولا از سنین کم بروز می کند به طور مستقیم به تغذیه یا اضافه وزن ارتباط پیدا نمی کند. در عوض در خصوص دیابت نوع 2 که در سنین بالاتر بخصوص بعد از 40 سالگی بروز می کند تغذیه می تواند نقش داشته باشد هرچند به شیوه ای غیرمستقیم. نتایج آخرین بررسی های علمی نشان می دهند که بین اضافه وزن و چاقی شکمی و همچنین ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط وجود دارد.

منبع:webmd

 آوای سلامت

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir