چگونه بهترین درمان را برای نارسایی کلیه انجام دهیم

kidneys-and-liver

 

نارسایی کلیه زمانی بوجود می آید که یک یا هر دو کلیه نتوانند کار خود را بخوبی انجام دخند نارسایی کلیه با توجه به علتش متفاوت است درمان نارسایی کلیه شامل مایعات وریدی است  برخی داروها هم باعث بوجود آمدن ن ارسایی کلیه میشوند تاکنون ناشتنه های ان را از کسی شنیده اید

آسیب حاد کلیه ( که به عنوان نارسایی حاد کلیوی هم نامیده می شود) به این معنی است که کلیه ها به طور ناگهانی دچار افت عملکرد می شوند. هنگامی که کلیه های شمااز کار بیفتند، مواد نمکی، مایعات و الکترولیت ها در بدن شما جمع می شوند. این امر می تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود که کشنده هستند.

 

جزئیات بیماری نارسایی حاد کلیه


آیا این موضوع برای شما کاربرد دارد؟

این موضوع در مورد نارسایی حاد کلیه اطلاعاتی را فراهم می کند. اگر شما به دنبال اطلاعاتی در مورد بیماری طولانی مدت کلیه هستید، عنوان بیماری های مزمن کلیه را ببینید.


آسیب حاد کلیه چیست؟

آسیب حاد کلیه (که نارسایی حاد کلیه نیز نامیده می شود) به این معنی است که کلیه به طور ناگهانی از کار می افتد. کلیه های شما مواد زائد را خارج می کنند و به متعادل نگه داشتن آب و نمک و مواد معدنی دیگر (الکترولیتها) در خون تان کمک می کند. زمانی که کلیه شما از کار می افتد، مواد زائد، مایعات، و الکترولیت ها در بدن شما جمع می شوند. این موضوع می تواند منجر به مشکلاتی که می توانند کشنده باشند، شود.


چه چیزی موجب آسیب حاد کلیه می شود؟

آسیب حاد کلیه سه علت اصلی دارد:

  • افت شدید و ناگهانی جریان خون در کلیه ها. از دست دادن خون زیاد، آسیب و یا عفونت های سخت به نام سپسیس می توانند جریان خون به کلیه ها را کاهش دهند. همچنین کافی نبودن حجم مایعات در بدن (از دست دادن آب) می تواند به کلیه ها آسیب برساند.
  • آسیب ناشی از برخی از داروها، سموم، یا عفونت ها. اکثر مردم هیچ گونه مشکلات کلیوی ناشی از مصرف دارو ندارد. اما افرادی که، دارای مشکلات سلامتی جدی و بلند مدتی می باشند، به احتمال زیاد بیشتر از افراد دیگر دچار مشکلات کلیوی می شوند. برخی از داروهایی که گاهی اوقات می تواند موجب آسیب دیدن کلیه شوند عبارتند از:
  • آنتی بیوتیک ها، مثل جنتامایسین و استرپتومایسین.
  • داروهای مسکن مانند ناپروکسن و ایبوپروفن.
  • برخی از داروهای ضد فشار خون، از جمله مهار کننده های ACE
  • رنگ های استفاده شده در برخی از آزمون های اشعه  X
  • انسداد ناگهانی که مانع از عبور ادرار در کلیه ها. سنگ کلیه، تومور، آسیب دیدگی یا بزرگ شدن پروستات می تواند موجب انسداد شود.

شما احتمال مبتلا شدن به  آسیب حاد کلیوی را دارید، اگر:

  • شما مسن باشید.
  • شما دچار یک بیماری طولانی مدت مانند بیماری کلیه یا کبد، دیابت، فشار خون بالا، نارسایی قلبی، و یا چاقی هستید.
  • شما در حال حاضر بسیار بیمار باشید و یا در بیمارستان و یا در بخش مراقبت های ویژه (ICU) قرار داشته باشید. عمل قلب یا شکم یا پیوند مغز استخوان می تواند احتمال رخ دادن مشکلات کلیوی را افزایش دهد.

علائم چه هستند؟

علائم و نشانه های آسیب حاد کلیه ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • نداشتن و یا کم بودن حجم ادرار در زمانی که قصد ادرار دارید.
  • تورم، به خصوص در ساق پاها و ران هایتان.
  • احساس بی اشتهایی.
  • تهوع و استفراغ.
  • احساس اختلال حواس، اضطراب و بی قراری، یا خواب آلودگی.
  • درد در کمر و درست در زیر قفسه سینه، که پهلو درد می نامند.

برخی افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. و افرادی که در حال حاضر کاملا بیمار هستند، آسیب دیدگی کلیه هایشان ممکن است با علائم دیگری بروز شود.


آسیب حاد کلیه چگونه تشخیص داده می شود؟

آسیب حاد کلیه اغلب در مواقع بستری در بیمارستان به علت بیماری دیگری تشخیص داده میشوند. اگر در در بیمارستان، به خاطر بیماری های دیگر آزمایش بدهید ممکن است مشکل کلیه شما را نیز نشان دهد.

اگر شما در بیمارستان نیستید، اما علائم آسیب کلیه را دارید، دکتر شما در مورد علائم تان، داروهای مصرفیتان  و آزمایشاتی که تا الان انجام داده اید، می پرسد. علائم شما می توانید به عامل تشخیص مشکل کلیه تان کمک کند.

با تست خون و ادرار می توانید عملکرد کلیه هایتان را بررسی کنید. نمودار مواد شیمی موجود در بدن می تواند  سطح طبیعی سدیم (نمک)، پتاسیم و کلسیم شما را بررسی کند. همچنین می توانید سونوگرافی کنید.که  موجب می شود که دکتر شما تصویری از کلیه تان را ببینید.


چگونه درمان می شود؟

دکتر یا یک متخصص کلیه (نفرولوژیست) تلاش می کند تا که علت بروز مشکل آسیب دیدگی کلیه تان را درمان کند. درمانها بسته به عامل پدید آورنده، به طور گسترده ای می توانند متفاوت باشند. به عنوان مثال، دکتر شما ممکن است ملزم بداند که جریان خون به کلیه ها بازگردانده شود، هر گونه مصرف داروهایی که ممکن است موجب مشکل شود را ممنوع کند، و یا مجاری ادراری مسدود شده را جدا و یا دور بزند.

هم زمان، دکتر تلاش خواهد کرد:

  • که تجمع مواد زائد را در بدن تان متوقف کند. ممکن است نیاز به دیالیز داشته باشید. این درمان از دستگاهی که وظایف کلیه را انجام میدهد، تا زمان بهبودی کلیه استفاده می شود. این امر به احساس بهتر شما کمک خواهد کرد.
  • از بروز مشکلات دیگر جلوگیری کند. شما ممکن است برای جلوگیری و یا درمان عفونت از آنتی بیوتیک استفاده کنید. همچنین احتمال دارد از داروهای دیگری به منظور خلاص شدن از شر مایعات اضافی و حفظ تعادل مواد معدنی بدن تان استفاده کنید.

می توانید با مصرف داروهای هایی که دکترتان تجویز کرده، به التیام زخم هایتان کمک کنید. همچنین ممکن است برای جلوگیری از فعالیت های بیش از حد کلیه به یک رژیم غذایی خاص نیاز داشته باشید. همچنین لازم باشد که مصرف سدیم، پتاسیم، و فسفر را محدود کنید. یک متخصص تغذیه می تواند در برنامه ریزی وعده های غذایی به شما کمک کند.


آیا آسیب حاد کلیه، مشکلات طولانی مدتی را به دنبال دارد؟

در 50% مواقع، پزشکان می توانند مشکلاتی که موجب آسیب دیدگی کلیه ها می شوند را حل کنند. این درمان چند روز یا چند هفته طول می کشد. کلیه این افراد به اندازه ای که بتوانند به زندگی طبیعیشان بازگردند کار خواهد کرد.

اما در افراد دیگر ممکن است آسیب دائمی کلیه که منجر به بیماری مزمن کلیه شود. تعداد کمی از آنها نیاز به دیالیز منظم و یا پیوند کلیه دارند. افراد مسن و کسانی که بیماری های بسیار دیگری دارند ممکن است بهتر نشوند. افرادی به دلیل بیماری های زیاد کلیه های خود را از دست می دهند، اغلب می میرند.

noskhe.com


© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir