راه های مختلف برای درمان سینوزیت

راه های مختلف برای درمان سینوزیت

متاسفانه عارضه ی سینوزیت برای اکثر مردم دردسر ساز شده است. تابستان ها کولر آن ها را اذیت میکند و زمستان هم همیشه از آبریزش بینی و سر درد رنج میبرند از طرفی در پاییز و بهار با باد و گرد و خاک دست و پنجه نرم میکنند. در کل افرادی که از سینوزیت رنج میبرند در تمام فصول عذاب میکشند. ولی به نظر شما راه درمانی هست؟ آیا میتوان سینوزیت را ریشه کن کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا راه های درمان آن را به شما بگوییم.

پاسخ دکتر عباسعلی فهزادی، متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی پلاستیک صورت:

سینوزیت یک بیماری التهابی سینوس است که برخلاف تصور اکثر مردم و پزشکان که در  طب رایج کار می کنند، سینوزیت با آنتی بیوتیک قابل درمان نیست. در بیشتر مواقع البته جز مواقع حاد عمومی که با علائم تب، درد شدید سینوس، ترشحات چرکی و با حال عمومی بد بیمار همراه است می توان بیماری های مزمن سینوس یا سینوزیت را با مزاج درمان کرد. به این معنا که با کمک متعادل کردن مزاج بیمار تا حدودی بیماری سینوزیت مزمن قابل درمان است. غیر از مزاج، عوامل دیگری از قبیل مشکلات آناتومی سینوس و بینی (مثل انحراف بینی بزرگ یا اختلالات مادرزادی شاخک های بینی) و همین‌طور هر نوع توده و بافتی که باعث اختلال در تهویه سینوس ها شود، مشکلات سینوسی را به وجود می آورند. 

آیا ترشحات از بینی ناشی از مشکل سینوزیت است؟

در اغلب مواقع بیمار زمانی به پزشک مراجعه می کند که علائمی از جمله ترشحات پشت حلق و ترشحات بینی دارد. اکثر مواقع این ترشحات مربوط به خود بینی و محفظه بینی است و ربطی به سینوس ها ندارد. عامل اصلی به وجود آورنده این ترشحات ممکن است ناشی از رینیت یا التهاب مخاط بینی یا حساسیت یا در بعضی مواقع اثر ریفلاکس معدوی حلقی باشد.

آیا آنتی بیوتیک درمانی در درمان سینوزیت موثر است؟

 امروزه اکثر این بیماری های مزمن را بهتر است با روش های طب کل نگر (شیوه های درمانی سنتی و مکمل جهان) درمان کنیم و تا جایی که امکان دارد از روش های دارویی مثل مصرف آنتی هیستامین، آنتی بیوتیک و ... کمتر استفاده کنیم. حتی در تحقیقات اخیر نشان داده شده که مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نه تنها درست نیست بلکه به بیمار صدمه وارد می کند و حتی میکروب های مفید روده ها هم از بین می روند و در مقابل میکروب های مضر مقاوم به درمان جایگزین آنها می شوند. این مسئله باعث بروز مشکلاتی از قبیل سوء‌جذب و حتی مشکلات روحی برای بیمار می شود. برای درمان سینوزیت بهتر است از شست و شوی موهای هیپرتونیک استفاده کنیم. همین‌طور درمان های گیاهی، درمان طب سنتی و روش های هومیوپاتی برای بیمارانی که مشکل آناتومی واضحی ندارند، می تواند موثر باشد. اما اگر در کنار سینوزیت یک مشکل آناتومی وجود داشته باشد، بهتر است با عمل جراحی محدود مشکل آنتی بیوتیکی را هم برطرف کنی. به بیان دیگر با اصلاح مطلوب انحراف تیغه بینی یا هر نوع انسدادی که باعث اختلال در تهویه سینوس ها می شود (از تومور گرفته تا مسئله پولیپ و مسئله التهابی و ...)  می توان سینوزیت را درمان کرد.

جمع بندی:

پس به دو روش می توان سینوزیت را درمان کرد؛ یکی روش طب سنتی است  و دیگری روش جراحی که اگر علائم واضح باشند جراحی صورت می گیرد. 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir