کمک مالی به دستیاران پزشکی

13522

 

مجلس به تازگی برای رزیدنت ها تصمیمات جدید اتخاذ کرده است و قول کمک به رفع مشکلات رزیدنت ها را در اولویت کارهای خود قرار داده است وزارت بهداشت دچار مشکلات مالی زیادی شده است اما با این وجود به فکر دستیاران پزشکی هست و قول افزایش دریافتی این افراد داده است.

قول مساعد مجلس برای بررسی مشکلات رزیدنت ها

به گفته دانشجویان دوره دستیاری، دریافتی آنان مبلغ بسیار پایینی است که با میزان تلاش آنها همخوانی ندارد. سازمان نظام پزشکی، برای پیگیری مطالبه رزیدنت‌ها در حال ارسال نامه ای به کمیسیون بهداشت مجلس است. از سوی دیگر اعضای این کمیسیون با اذعان به کم بودن دریافتی دستیاران، معتقدند دولت و وزارت بهداشت با تنگناهای مالی شدیدی روبروست.

دانشجویان پزشکی بعد از فارغ التحصیلی از دوره پزشکی عمومی، با شرکت در آزمون دستیاری و قبولی در آن، می توانند وارد دوره دستیاری پزشکی شوند و ما دانشجویان این دوره را به عنوان دستیار پزشک یا رزیدنت‌ می شناسیم.آنها پس از گذران این دوره حدودا چهار ساله، تحت عنوان متخصص یک رشته پزشکی فارغ التحصیل می شوند.

رزیدنت‌ها در صورتی که بلافاصله بعد از طی دوره پزشکی عمومی، وارد دوره دستیاری شوند، باید بعد از گذراندن دوره دستیاری، دو سال به انجام خدمت دوره طرح اجباری به مناطق محروم رفته و به مردم خدمت کنند.

فعالیت این دانشجویان در دوره دستیاری، بیشتر در محل بیمارستان بوده و همراه با استادان خود، بیماران را ویزیت و درمان می کنند. اما آنها گله می کنند که دریافتی ریالی شان تناسبی با میزان فعالیت آنان ندارد.

هاشمی: رزیدنت‌ها درخواست‌هایشان را به کمیسیون بهداشت بفرستند

دکتر همایون هاشمی، نماینده مردم شاهین دژ و تکاب در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت با بیان اینکه دوره رزیدنتی، بیشتر یک دوره کارورزی است گفت: این دوره بیشتر یک دوره پراتیک در قالب عملی و کارورزی است و این مسئله باید حتما لحاظ شود که اگر فشار بیش از حدی بر دانشجو وارد شود، او قطعا از تحصیل خود باز می ماند و تنها درگیر امور درمان بیماران می شود.

وی با اظهار اینکه در ایران، دانشجویان خوبی تربیت می کنیم اضافه کرد: رتبه جهانی ایران در بحث کیفیت تربیت دانشجو، رتبه بالایی است.

هاشمی با بیان اینکه دریافتی دستیاران پزشکی باید منطقی باشد خاطرنشان کرد: افزایش دریافتی رزیدنت ها را با هماهنگی رئیس کمیسیون بهداشت پیگیری می کنیم و علاوه بر این، دانشجویان دوره دستیاری، نامه ای را تنظیم کرده و درخواست هایشان را در کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کنند.

مره‌صدق: رزیدنت‌ها نباید توقع افزایش دریافتی داشته باشند

دکتر سیامک مره صدق، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت با بیان اینکه کارکردن و فعالیت زیاد در دوره رزیدنتی اتفاقا برای دستیاران یک امتیاز محسوب می شود افزود: همه جای دنیا رزیدنت به معنای پزشک مقیم در نظر گرفته شده و باید ۸۰ درصد وقت خود را در مراکز آموزشی و بیمارستانی سپری کنند.

وی ادامه داد: فعالیت دستیاران زیر نظر استادان است و هر چقدر فعالیت‌شان بیشتر باشد، مطالب بیشتری می‌آموزند و در واقع به نفع خودشان است.

این متخصص جراحی عمومی با اذعان اینکه دریافتی رزیدنت‌ها مبلغ کمی است، تصریح کرد: به لحاظ قانونی، دریافتی رزیدنت‌ها معادل حقوق پزشکان عمومی پیمانی و قراردادی است.

مره‌صدق اضافه کرد: وزارت بهداشت آنقدر کمبود منابع مالی و درگیری دارد که افزایش دریافتی دستیاران، بار مضاعفی بر دوش دولت می‌گذارد و در وضعیت فعلی، اقدام درستی نیست.

وی با اظهار اینکه دستیاران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند تاکید کرد: با این حال، می‌توان در صورت امکان، در قالب بودجه سال ۹۶ ردیفی را به این منظور و به شرط تامین منابع مالی مربوطه، لحاظ کرد. البته باید برای افزایش دریافتی دستیاران، در واقع حقوق پزشکان عمومی پیمانی و قراردادی را افزایش داد تا دریافتی دستیاران نیز به تبع آن بیشتر شود.

پوربافرانی: دولت لایحه بدهد

عباس‌علی پوربافرانی، نماینده مردم نائین در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت هم با بیان اینکه انصافا کار و فعالیت دستیاران پزشکی بسیار زیاد است، افزود: این کار، جزئی از تحصیل آنها بوده و این فعالیت ها در قالب کوریکولوم تحصیلی آنها برنامه ریزی شده است.

وی با تاکید بر اینکه چون این دوره جزو دوران تحصیل آنها محسوب می شود، امکان افزایش دریافتی دستیاران وجود ندارد، تصریح کرد: رزیدنت‌ها در حال حاضر سختی می کشند اما در آینده قطعا به لحاظ مالی تامین خواهد شد.

پوربافرانی با اشاره به اینکه آنها در کوریکولوم خود کشیک و دیدن مریض با حضور استاد لحاظ شده گفت: اگر مقدار کشیک ها بیشتر از میزان لازم بوده و استادان، توجه لازم به آموزش دانشجویان خود ندارند، باید بعد نظارت را تقویت کرد.

وی اضافه کرد: برای افزایش دریافتی آنها باید لایحه‌ای از سوی دولت ارائه و منابع مالی آن نیز تامین شود.

رنجبرزاده: دستیاران پزشکی به صحن کمیسیون بهداشت مجلس بیایند

دکتر اکبر رنجبرزاده، نماینده اسدآباد در مجلس نیز با بیان اینکه بخش بزرگی از بار درمان و مراقبت از بیماران در بیمارستان ها بر دوش رزیدنت‌هاست، افزود: آنها باید تا مرحله ترخیص بیمار، مرتبا با استادان خود در ارتباط بوده و مدام به آنها گزارش دهند.

وی با تاکید بر اینکه دستیاران پزشکی باید به لحاظ معیشتی تامین باشند، تصریح کرد: اگر قرار باشد آنها متناسب با ۵۰ درصد فعالیت های فعلی خود، حقوق بگیرند، چند برابر دریافتی فعلی شان باید دریافت کنند.

رنجبرزاده با اظهار اینکه دریافتی کم دستیاران، بر روی تحصیل آنها هم اثر می گذارد ، خاطرنشان کرد: باید حقوق رزیدنت ها و اینترن ها افزایش یابد و به نظر من باید بخشی از درآمد بیمارستان ها که حاصل تلاش دستیاران پزشکی است، به آنها تعلق بگیرد.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: تاکنون بحثی در این باره در کمیسیون بهداشت انجام نشده، اما دستیاران می توانند نامه ای را تنظیم کرده و به دست ما برسانند و حتی حضور در کمیسیون حاضر شده و به بیان معضلات خود بپردازند تا ترتیب اثری در وضعیت حال حاضرشان صورت بگیرد.

نامه افزایش دریافتی دستیاران پزشکی به مجلس می‌رود

دو روز پیش نیز دکتر علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه رزیدنت‌ها از پرکارترین و آسیب پذیرترین گروه‌های پزشکی هستند به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دستیاران آزمون‌های سالیانه و به تبع آن، زمان‌های زیادی را برای مطالعه صرف می‌کنند؛ همچنین کشیک‌های متمادی دارند و سریع‌تر فرسودگی شغلی را تجربه می‌کنند، از طرفی بیشتر بیمارستان‎ها به علت مشکلات اقتصادی قادر به پرداخت اضافه کاری به دستیاران نیستند.

وی با با اشاره به حقوق ۹۰۰ هزار تومانی رزیدنت‌های مجرد تصریح کرد: تلاش کردیم با اصلاح کتاب ارزش گذاری نسبی، ۲۰ درصدی که برای کمک جراح در نظر گرفته شده، از سوی سازمان‌های بیمه‌گر به رزیدنت‌هایی با سابقه دستیاری سه سال به بالا تعلق گیرد یا حداقل از آن سهمی داشته باشند.

رییس سازمان نظام پزشکی از تنظیم نامه‌ای برای طرح موضوع در مجلس خبر داد و افزود: در حال تدارک نامه و ارسال آن به کمیسیون بهداشت و درمان هستیم که اگر رسیدگی به مطالبات دستیاران در دستور کار قرار گیرد، با نماینده آنها از سراسر کشور جلسه‌ای برگزار کرده و با پروتکل‌های پیشنهادی، موضوع را پیگیری ‌کنیم.

در همین باره، دکتر رضا لاری پور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه هنوز این نامه به مجلس ارسال نشده،اضافه کرد: رزیدنت ها نه معلوم است که بیمه هستند و نه مشخص است که طبق قانون، کارگر تلقی می شوند.

وی ادامه داد: به همین منظور نامه ای از سوی رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور به رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ارسال خواهد شد تا مذاکراتی در باب شرایط کاری دستیاران پزشکی انجام شود.

http://www.salamatnews.com/

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir