عفونت مجاری ادرار، از علت تا درمان

عفونت مجاری ادرار، از علت تا درمان

عفونت در مجاری ادراری نسبتا جزء بیماری های شایع میباشد و علت های زیادی برای مبتلا شدن به آن وجود دارد. تشخیص و درمان سریع در پیشرفت نکردن این بیماری تاثیر به سزایی دارد؛ از قضا چند روش خانگی و سنتی برای درمان این بیماری وجود دارد؛ عفونت مجاری ادراری معمولا طی ۴ یا ۵ روز خود به خود بهتر می شود ولی در صورت پیشرفت باید به پزشک مراجعه کرد.

علائم ونشانه های عفونت مجاری ادرار

عفونت در مجاری ادرار می تواند در ناحیه بالای مجرا، قسمت پایین مجرا و یا در مثانه و کلیه ها باشد. از علائم این عفونت می توان به تکرر ادرار، سوزش ادرار و درد زیر شکم اشاره کرد. نشانه های عفونت قسمت پایین مجاری ادرار عبارت اند از : تکرر ادرار، ادرار کدر و یا خونی، ادرار که با بوی بد همراه باشد. اگر قسمت بالایی مجاری ادرار شما دچار عفونت باشد بروزتب بالای ۳۸ درجه و تهوع و استفراغ نیز اتفاق می افتد.

درمان های خانگی

آنتی بیوتیک ها معمولا بهترین راه درمان عفونت مجاری ادرار هستند. درمان های خانگی می توانند در روند بهبودی این بیماری تا حد زیادی مثمر ثمر باشند. تاثیر گذار ترین آنها نوشیدن مقدار زیاد آب است. تقریبا هر یک ساعت یک لیوان. نوشیدن آب و ادرار مکرر به خالی شدن مثانه شما کمک کرده و با تخلیه مثانه میکرب ها نیز خارج می شوند. توجه داشته باشید به هیچ عنوان ادرار خود را نگه ندارید. این عمل عفونت ادرار و میزان باکتری ها را افزایش می دهد.

 

علایم و درمان عفونت مجاری ادرار

آبِ میوه قره قات بنوشید

آب قره قات اغلب به عنوان یکی از موثر ترین درمان های عفونت مجارب ادرار به شمار می رود.   تحقیقات نشان می دهد آب این میوه از بروز عفونت جلوگیری می کند. موارد منع مصرف این آب میوه عبار است از داشتن سابقه عفونت کلیه و مصرف دارو های مخصوص رقیق کردن خون.

از مکمل های ویتامین C استفاده کنید

مصرف قرص های مکمل ویتامین C به محض احساس بروز عفونت میتواند ار پیشرفت آن جلو گیری کند. این ویتامین ادرار را اسیدی می کند که باعث کم شدن باکتری ها و جلوگیری از رشد و تجمع آنها در مثانه می شود. همچنین به قوی کردن سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند. در هر ساعت ۵۰۰ میلی گرم را امتحان کنید. اما در صورت بروز دل پیچه آن را قطع کنید. اگر علائم پس از چند روز از بین نرفتند سریعا به پزشک مراجعه کنید.

مصرف الکل و کافئین را متوقف کنید

این دو ماده علاوه بر مضر بودن آب بدن را به شدت خشک می کند که این امر باعث می شود باکتری ها از مجاری ادرار خارج نشوند.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir