بدسرپرست تنهاتر است، نام کمپینی با دغدغه های متفاوت

بدسرپرست تنهاتر است، نام کمپینی با دغدغه های متفاوت

این روزها با بنا داشتن طرح هایی پیرامون جمع آوری کودکان کار، رسیدگی به مسائل کودکان بدسرپرست نیز دوباره نقل محافل خبری شده است به طوری که در جشنواره فیلم سلامت بحث های زیادی پیرامون این کودکان صورت گرفت که حتی برخی از اعضای کمپین« بدسرپرست تنهاتر است» به بیان دغدغه‌های خود در خصوص کودکان بدسرپرست و کودکان کار پرداختند. در ادامه با ما همراه باشید تا دغدغه های این کمپین را با شما در میان بگذاریم.

دکتر شهرام گیل آبادی رئیس شورای سیاست گذاری کمپین بدسرپرست تنهاتر است، در نشست تخصصی فرزند پروری سرپرست خوب سرپرست بد در جشنواره فیلم سلامت اظهار داشت: از 10 سال قبل که جشنواره فیلم شاپرک‌های شهر که برای حمایت از کودکان کار راه افتاد، جمعی 300 نفری از اهالی تئاتر و هنر دور هم جمع شدند و قرار بر این شد تا امر خیری برای کودکان این کشور انجام دهیم.
وی با یاد کردن از زنده یاد عباس کیارستمی درباره حمایت از کودکان کار افزود: هنرمندان بزرگی ما را همان زمان یاری کردند. از جمله آقای کیارستمی که وقتی با ایشان تماس گرفتند به من گفتند وظیفه ما فیلم ساختن است. همچنین با هنرمندان دیگری جمع شدیم و قرار بر این شد از انجمن‌هایی که مشکلاتی دارند حمایت کنیم.
گیل آبادی همچنین افزود: درصد مرجعیت هنرمندان و ورزشکاران و اهل علم در جامعه ما بالاست و ما تصمیم گرفتیم 24 درصد محبوبیت آن‌ها را به کار بگیریم و سعی کنیم کم و کاستی‌ها و مشکلات انجمن‌های مردم نهاد را برطرف کنیم. در همین جریان متوجه شدیم معضلاتی درباره کودکان بدسرپرست در قوانین موجود است و قانون در این باره سکوت دارد. از این رو 400 نفر از نخبگان دور هم جمع شدند و با کمک حقوقدانان و روانشناسان نامه‌ای را در شب شهادت امام علی (غ) به مسئولان قوای سه گانه اعلام کردیم.
وی درباره نتایج مذاکرات قانونی بدسرپرست تنهاتر است خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون قوه قضاییه این موضوع و دغدغه پویش را به رسمیت شناخته و کارگروه ویژه‌ای را به کار گرفته و همچنین کمیسیون اجتماعی و فرهنگی و غذایی بر موضوع تمرکز کرده‌اند و اتفاقات خوبی در حال انجام است.
مفهوم کودک کار باید به درستی تعریف شود
فاطمه دانشور عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به تجربه‌های فعالیت خود در زمینه حمایت از کودکان آسیب دیده گفت: وقتی موضوع پویش بدسرپرست تنهاتر است را شنیدم خوشحال شدم که در جامعه هنوز به کودک بدسرپرست توجه می‌شود. خود من 10 سال پیش زمانی که موسسه مهرآفرین را تأسیس می‌کردم نیتم راه اندازی موسسه‌ای برای کمک به فقرا بود. اما بعدها به مسائل و مشکلات مهم‌تری پی بردم.
وی بر لزوم تعریف مفهوم کودکان کار تاکید کرده و ادامه داد: مفهوم کودکان کار باید به درستی تعریف شود. همچنین بدترین قشر کودکان آسیب دیده بدسرپرستان هستند. کودکانی که مادرشان دچار اعتیاد است و پدر خانواده هم حضور ندارد. متاسفانه تمایل به ترک اعتیاد در مادران این بچه‌ها هم بسیار کم است و تعدادی از آن‌ها چون شناسنامه ندارند مورد حمایت‌های اجتماعی قرار نمی‌گیرند.
عمری است از ندیده شدن رنج می‌بریم
فلور نظری سفیر مهر پویش نیز بیان کرد: روزی که تصمیم گرفتیم از کودکان بدسرپرست حمایت کنیم، سعی کردیم در برنامه‌های تلویزیونی بسیاری از مسائل را مطرح کنیم. خوشحالم ناگفته‌هایی را مطرح کردیم که باید خیلی قبل‌ترها گفته می‌شد. بعضی از مسائل لازم است دیده شود. عمری است از ندیده شدن رنج می‌بریم. به ویژه کودکان بدسرپرست را که دچار آزار سرپرستانشان می‌شوند. این پویش نه تنها در شعار که کاملاً جدی حمایت از کودکان را برعهده دارد.
کاش فضای مجازی وسیله کارهای خیرخواهانه باشد
نیما رئیسی سفیر مهر پویش بدسرپرست تنهاتر است نیز بیان کرد: برایم عجیب است در عصر اطلاعات این پویش رسانه‌ای نشده است و امیدوارم از موبایل که به عنوان تفریح استفاده می‌شود، برای معرفی این کمپین و فعالیت‌های خیرخواهانه استفاده شود.
هیجان رفتاری بعضاً نتیجه عکس دارد
ستاره اسکندری سفیر مهر کمپین نیز توضیح داد: به نظر می‌رسد تعریف بدسرپرست باید مشخص‌تر شود. خانواده‌های مرفه و پولدار هم می‌توانند از نظر سلامت روانی سرپرستانی بد شناخته شوند. آن‌ها که صلاحیت نگهداری از فرزند خود را ندارند. من 30 سال است که جمله جودی آبوت برای بابالنگ دراز که می‌نوشت که یتیم‌ها برای نیکوکاری خیرین به وجود آمده‌اند را در ذهنم جای داده‌ام.
وی افزود: با حفظ احترام به همه جشنواره‌ها و کمپین‌ها امیدوارم تنها به آمار و ارقام و طرح مساله در این رویدادها بسنده نشود و راهکاری برای حل آن ایجاد شود. زیرا وقتی مسائل در یک هیجان رفتاری مطرح می‌شود، اتفاقاً می‌تواند نتیجه عکس هم بعضاً داشته باشد.
پوران درخشنده نیز در پایان گفت: خوشحالم که کمپین بدسرپرست تنهاتر است تلاش می‌کند مساله و مشکلات کودکان را به نقطه مطلوبی برساند و آنچه که من می گویم این است که چرا ما به پیشگیری فکر نمی‌کنیم و بعد از وقوع حادثه تنها به دنبال درمان آن هستیم؟!
گفتنی است هوشنگ گلمکانی سردبیر ماهنامه فیلم نیز از مهمانان ویژه این نشست تخصص بود.

منبع: سلامانه

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir