شیر و مواد لبنی تولید شده به این روش دارای همان پروتئین شیر است، ولی توسط مخمرها تولید می شود و دیگر نیازی به شیر دوشیده شده از دام نیست. عطر و طعم این شیر آزمایشگاهی دقیقا شبیه به شیرطبیعی است و فاقد لاکتوز و ترکیبات گیاهی است؛ به علاوه مواد معدنی و ویتامین های شیر عادی را داراست.

برای تولید این محصول از یک مخمر اصلاح ژنتیکی شده به نام Buttercup استفاده می شودکه قند را به پروتئین شیر که کازئین نام دارد تبدیل می کند.
این روش علاوه بر صرفه جویی ۹۸ درصدی در میزان آب لازم برای تولید شیر دامی و صرفه جویی ۹۱ درصدی در فضا مورد نیاز برای پرورش دام، از انتشار ۹۸ درصد کربن که در راستای تولید شیرعادی تولید می شود، جلوگیری می کند.

شروع تولید این محصول آزمایشگاهی از سال ۲۰۱۴ میلادی توسط یک شرکت آمریکایی بوده و امید می رود که خط تولید شیر، پنیر و ماست تولید شده به این روش از سال آینده شروع به کار کند.

محققان بر این باورند این محصول بیشتر توسط گیاهخواران استقبال خواهد شد.

منبع: موج