مصرف استامینوفن را جدی بگیرید

acetaminophen
از جمله اخلاق های بد ما ایرانی ها این است که تا با درد مواجه میشویم از بعضی داروها به صورت خودسرانه استفاده میکنیم. استامینوفن و مفنامیک اسید از پرمصرف ترین داروهاییست که در کمد داروی هر خانه ای دیده میشود. متاسفانه در مصرف برخی از داروها از جمله مُسکن‌ها مانند استامینوفن زیاده‌روی می‌شود؛ مصرف دوز بیش از حد و خودسرانه استامینوفن موجب می‌شود آسیب‌های شدید به کبد وارد شود. در ادامه به طور کلی عوارض مصرف خودسرانه ی استامینوفن را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

یک فوق تخصص گوارش و کبد هشدار داد: مصرف بیش از حد قرص استامینوفن خطر ابتلا به نارسایی کبد را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر پژمان علوی‌نژاد اظهار کرد: در علم نوین پزشکی میزان و نحوه مصرف دارو از اهمیت بسزایی برخوردار است و تاثیر مستقیمی بر سلامت افراد دارد.

وی ادامه داد: همه ما قرص استامینوفن را به عنوان یک مُسکن می‌شناسیم، اگر این قرص به اندازه و بر اساس دوز مشخص شده مصرف شود یک مُسکن بسیار بی‌خطر است ولی چنانچه این قرص به مقدار زیاد و با دوز بالا مصرف شود، آسیب‌های شدید و جبران‌ناپذیری به سلامت فرد مصرف‌کننده وارد می‌کند.

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهار کرد: با این حال متاسفانه در مصرف برخی از داروها از جمله مُسکن‌ها مانند استامینوفن زیاده‌روی می‌شود؛ مصرف دوز بیش از حد و خودسرانه استامینوفن موجب می‌شود آسیب‌های شدید به کبد وارد شود.

علوی‌نژاد با بیان این‌که تنها راه درمان نارسایی شدید کبد، پیوند کبد است، گفت: عمل جراحی پیوند کبد کار آسانی نیست، بسیاری از بیماران نیز در لیست انتظار دریافت عضو مدت طولانی را انتظار می‌کشند و بعضا عدم پیوند کبد موجب فوت این بیماران می‌شود. لذا توصیه اکید می‌شود که از مصرف بیش از حد از مُسکن‌ها پرهیز کنید.

منبع: عصر ایران
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir