آسیب زنندگان طبیعی به دندان را بشناسید

bestfoodsforhealthyteeth
برخی مواد غذایی می توانند باعث افزایش سلامت دهان و دندان شما شوند برخی دیگر نیز باعث پوسیدگی و خرابی و ازبین رفتن آن ها خواهند شد می خواهیم در این مطلب مواد غذایی دوستدار و آسیب‌رسان به دندان‌هارا به شما معرفی کنیم همچنین آبنبات‌های سفت و نرم،نوشابه‌ها:،قهوه،آبمیوه‌ها و مرکبات نیز می توانند باعث بروز آسیب به دهان و دندان ما شوند.

برای حفظ سلامت دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی آنها اولین و مهم‌ترین اقدام مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان است، اما در کنار این دو ضرورت بهداشتی، کاهش مصرف شیرینی نیز اهمیت بسیاری دارد. یعنی نه‌تنها بهتر است شیرینی، کمتر مصرف شود بلکه کاهش مصرف میان وعده‌هایی نظیر پفک و چیپس نیز که از عوامل پوسیدگی زای دندانی است باید مورد توجه قرار گیرد.

 پوسیدگی دندانی در واقع یک بیماری با منشا باکتریایی است. عامل پوسیدگی دندان در واقع در دهان همه وجود دارد، اما در اثر بی‌توجهی به رعایت بهداشت دهانی، محیط برای رشد و تکثیر آنها فراهم می‌شود. در حالی که با رعایت دقیق بهداشت دهانی و اصلاح تغذیه‌ای به این عوامل بیماری‌زا فرصت رشد و ایجاد پوسیدگی داده نخواهد شد.

با این حال می‌توان مواد غذایی دوستدار و آسیب‌رسان به دندان‌ها را به ترتیب زیر برشمرد:

قهوه: علاوه بر این که اسیدی است میزان لکه‌ای که از آن روی دندان باقی می‌ماند بسیار بیشتر از دخانیات است.

نوشابه‌ها: نوشابه‌ها چه انواع معمولی و چه نوشابه‌های رژیمی هر دو مدل موجب فرسایش و پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا: این نوشیدنی‌ها نه‌تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندان‌ها جا خوش می‌کنند.

آبنبات‌های سفت و نرم: آبنبات‌ها چه نوع نرم و چه آبنبات‌های سفت، هر دو مقدار زیادی قند در محیط دهان رها می‌کنند که در تکثیر باکتری‌ها نقش دارند.

آبمیوه‌ها و مرکبات: با وجود این مرکبات بسیار مغذی و برای سلامت بسیار مفید هستند اما مصرفشان در درازمدت موجب تخریب مینای دندان می‌شود، به همین دلیل بعد از خوردن مرکبات به مقدار کافی آب بنوشید تا اثر منفی آنها از بین برود.

توت‌فرنگی: توت فرنگی دارای مالیک اسید است؛ ماده‌ای که موجب سفیدی مینای دندان می‌شود.

اسفناج و سبزیجات برگ سبز: با جویدن این سبزیجات، دندان هایتان تمیز می‌شود.

پنیر: پنیر یک منبع خوشمزه حاوی کلسیم است که مینای دندان را محکم می‌کند.

آب: نوشیدن آب کافی به پاک کردن قندها و اسیدها از روی دندان کمک می‌کند. همچنین فلوراید موجود در آب، از سایش دندان‌ها محافظت می‌کند.

سیب و گلابی: سیب ترد جرم‌های روی دندان را از بین می‌برد و نفس را تازه و خوشبو می‌کند. گلابی خام نیز اسیدهای داخل دهان را خنثی می‌کند.

کرفس: کرفس سرشار از لایه‌های لیفی است و یک نخ دندان طبیعی محسوب می‌شود. کرفس به تحریک ترشح بزاق نیز کمک می‌کند.

آدامس‌های بدون قند: آدامس‌های بدون قند به تحریک ترشح بزاق که موجب از بین رفتن اسیدهای ناشی از باکتری‌ها در دندان می‌شود کمک می‌کنند.

جام جم آنلاین

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir