آشنایی با بیماری هیلاری کلینتون

به گزارش دکتر سلام خبر ها حاکی از آن است که هیلاری کیلینتون بیمار است و این بیماری برای او گران تمام شده، از آنجایی که ترامپ رقیب انتخاباتی کیلینتون وی را به علت داشتن ضعف جسمانی لایق ریاست جمهوری آمریکا نمی داند. اما همه چیز به همین خبر ساده ختم نمی شود بلکه از حال رفتن هیلاری کلینتون،نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این روزها حسابی جنجالی شده است، پزشک کلینتون اعلام کرده که او مبتلا به ذات‌الریه است و به خاطر درمان با آنتی‌بیوتیک به این حال و روز افتاده است.

کلینتون قرار بود در ادامه کارزار انتخاباتی و با برنامه‎ای که شامل سخنرانی در مورد اقتصاد و جمع‎آوری پول به منظور پرداخت هزینه‌های انتخاباتی بود، برای سفری دو روزه به کالیفرنیا برود اما این سفر هم به خاطر بیماریش لغو شده است. دکتر لیزا بارداک،پزشک هیلاری کلینتون اعلام کرده که بیماری ذات‌الریه او روز جمعه تشخیص داده شد و با آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفته است. به گفته او در مراسم روز 11 سپتامبر نامزد حزب دمکرات دچار گرمازدگی و کم آبی بدن شده که از هوش رفتن او را به دنبال داشته است. گمانه‌زنی‌ها درباره سلامتی هیلاری کلینتون بی‌سابقه نیست و به همین خاطر برخی مشکل جسمی او را فراتر از ذات‌الریه اعلام شده می‌دانند اما به صورت رسمی بیماری او این گونه اعلام شده است.

ذات الریه یا همان سینه پهلو که به پنومونی هم مشهور است وضعیت التهابی ریه است که عمدتاً کیسه‌های میکروسکوپی هوا موسوم به آلوئول‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری معمولاً در اثر عفونت ناشی از ویروس یا باکتری و گاهی نیز در اثر سایر میکروارگانیسمها، برخی داروها و شرایط دیگر مانند بیماری خودایمنی رخ می‌دهد. سینه پهلو سالانه حدود ۴۵۰ میلیون نفر معادل هفت درصد از کل جمعیت جهان را مبتلا می‌کند و منجر به حدود ۴ میلیون مرگ می‌شود. اگرچه ویلیام اوسلر در قرن نوزدهم به سینه پهلو عنوان "کاپیتان مردان مرگ" را داده بود ظهور آنتی‌بیوتیک‌درمانی و واکسن در قرن بیستم موجب افزایش میزان زنده ماندن در بین این بیماران شد.با این حال، سینه پهلو همچنان در کشورهای در حال توسعه و در میان افراد بسیار پیر، بسیار کم‌سن و سال و افراد مبتلا به بیماری مزمن به‌عنوان یک علت اصلی مرگ شناخته می‌شود.

چطور به سراغ‌تان می‌آید؟

سینه پهلو عمدتاً به علت عفونت‌های ناشی از باکتری یا ویروس و معمولاً در موارد کمتر در اثر قارچ و انگل رخ می‌دهد. اگر چه بیش از ۱۰۰ گونه عامل عفونی شناسایی شده است، تنها چند مورد از آن‌ها باعث بروز اکثر موارد می‌شوند. عفونت‌های مختلط ناشی از حضور همزمان ویروس‌ها و باکتری‌ها ممکن است در ۴۵٪ عفونت‌ها در کودکان و ۱۵٪ عفونت‌ها در بزرگسالان رخ دهد.امکان تشخیص عامل بیماری‌زا با انجام دقیق آزمایش، در حدود نیمی از موارد وجود ندارد.

شرایط و عوامل خطرآفرین که زمینه ابتلا به سینه پهلو را فراهم می‌کنند عبارتند از: سیگار کشیدن، نقص ایمنی، بیماری انسداد مزمن ریوی، بیماری مزمن کلیوی و بیماری کبد. استفاده از داروهای سرکوب‌کننده اسید مانند مهار کننده‌های پمپ پروتون یا مسدود کننده‌های H2 منجر به افزایش خطر ابتلا به سینه پهلو می‌شوند. بالا رفتن سن نیز در بروز سینه پهلو مؤثر است.

علائم بیماری

ذات‌الریه بسته به عامل ایجادکننده می‌تواند علائم مختلفی داشته باشد. تب، درد قفسه سینه، سرفه، کاهش اشتها و ضعف علائم اصلی بیماری هستند.

سرفه در ابتدا ممکن است خشک باشد، اما یک تا دو روز بعد سرفه خلط‌دار می‌شود. خلط معمولا زرد رنگ است و ممکن است رگه‌های خونی داشته باشد.

تنفس بیمار سریع و سطحی می‌شود و ممکن است بیمار به نفس نفس زدن بیفتد. در موارد شدید اکسیژن رسانی کاهش می‌یابد و ممکن است علائم کمبود اکسیژن در فرد بروز کند.
تنفس عمیق یا سرفه ممکن است منجر به ایجاد درد عمقی در قفسه سینه شود. این علامت ممکن است نشان دهنده گسترش عفونت به پرده پوشاننده ریه‌ها باشد.

منبع:خبر آنلاین

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir