همه چیز درباره ی تورم غشای مخاطی بینی کودک

همه چیز درباره ی تورم غشای مخاطی بینی کودک

چیزی که به شدت کودکان را اذییت میکند آبریزش بینی میباشد به علاوه اینکه آن ها به شدت در تمیز کردن بینی خود تنبلی میکنند و از این کار طفره میروند. آیا کودک شما هم به  علت آبریزش بینی و عطسه های مکرر رنج میبرد؟ اگر کمی دقت کنید میبینید که اشک های او نیز آبکی شده و این یعنی فرزند شما به رینیت یا تورم غشای مخاطی بینی مبتلا شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا دلایل، علائم و راه های درمان این بیماری را به شما بگوییم.

رینیت یا تورم غشای مخاطی بینی چیست؟

رینیت، التهاب غشاء داخلی بینی به دلیل محرک ها و عوامل حساسیت زا است، که اگر آن را یک بیماری تهدیدکننده برای زندگی فرد به حساب نیاوریم، علائم آزاردهنده بسیاری را به وجود می آورد که زندگی فرد را مختل خواهد ساخت.

علل تورم غشای مخاطی بینی آلرژیکی در کودکان:

رینیت در کودکانی رخ می دهد که رگ های خونی گشادی در بینی خود دارند و در نتیجه تورم و تراکم آن ها عامل به وجود آمدن این بیماری خواهد شد، که علل بسیاری دارد. در اینجا مواردی از علل تورم غشای مخاطی بینی آورده شده است، که عبارتند از:
1. وجود آب و هوای خشک
2. وجود محرک ها در محیط زیست و زندگی فرد، مانند مه، دود، گرده، یا بوی های حساسیت زا
3. مصرف برخی از داروها مانند ایبوپروفن یا آسپرین
4. نوشیدنی های گرم و مصرف غذاهای تند
5. وجوداسترس های عاطفی

علائم تورم غشای مخاطی بینی در کودکان:

علائم رینیت در کودک از خفیف تا شدید متغیر می باشد. برخی از علائم تورم غشای مخاطی بینی شایع آلرژیکی در کودکان عبارتند از:
1. آبریزش بینی و گرفتگی آن
2. عطسه های پی در پی
3. احتقان و گرفتگی گوش ها
4. آبریزش چشم ها و خارش آن ها
5. خارش گلو، کانال های گوشی، یا سینوس ها
6. سردرد
7. خس خس سینه
8. زیاد شدن ترشحات بینی
9. سرفه
10. تنگی نفس در کودکان

 

روش تشخیص تورم غشای مخاطی بینی در کودکان:

اگر متوجه هر یک از علائم فوق در کودک خود شدید، او را در اسرع وقت به نزد یک دکتر ببرید. متخصص اطفال در ابتدا آزمایش های مختلفی برای بررسی بیماری او که شاید رینیت باشد، انجام داده و درنتیجه با توجه به آزمایشات، وجود حساسیت در کودک، موضوع سلامتی او و یا بیماری را مشخص خواهد کرد. پس از آن، دکتر می تواند یک تست پوستی هم برای شناسایی آلرژی انجام دهد و همچنین با تست خون، هم تعداد ائوزینوفیل را در خون فرزندتان بررسی کند.

درمان رینیت آلرژیکی در کودکان:

هنگامی که دکتر تایید کرد کودک شما از تورم غشای مخاطی بینی رنج می برند، او یک راه مناسب درمانی برای کمک به رهایی فرزندتان از درد و ناراحتی توصیه خواهد کرد. اگر رینیت در کودک درمان نشود، ممکن است بیماری تشدید شده و منجر به ناراحتی های شدیدتری مانند آسم شود. بسیاری از داروهای گیاهی و خانگی برای درمان تورم غشای مخاطی بینی در کودکان وجود دارد، که برخی از این روش ها برای درمان رینیت محبوب هستند. این روش ها عبارتند از:

1. مصرف انواع داروها در درمان رینیت کودکان:

شما می توانید کودک خود را به غرغره کردن و شستشوی بینی خود با آب نمک برای ضدعفونی کردن و کاهش علائم تورم غشای مخاطی بینی آموزش دهید. مصرف داروهای ضد احتقان، مانند فنیل افرین در درمان رینیت کودکان بسیار موثر است. همچنین، مصرف آنتی هیستامین ها، مثل لوراتادین، دیفن هیدرامین و کلماستین می تواند کودک زیادی به کودک شما بکند.

2. درمان تورم غشای مخاطی بینی در کودکان:

اگر کودک شما به بعضی از داروها حساسیت نشان می دهد و عوارض جانبی آن ها بیش از فایده های آن دارو برای درمان است، پس با دکتر فرزندتان در این باره صحبت کنید تا او داروهای بی خطر دیگری که برای درمان این بیماری موثرمی باشد، را تجویز کند. اسپری آنت هیستامین بینی و اسپری های بینی کورتونی مثل مومتازون و یا فلوتیکازون در کاهش علایم شدید رینیت بسیار موثر خواهند بود.

3. جراحی برای درمان بیماری رینیت در کودکان:

در موارد شدیدتر تورم غشای مخاطی بینی، دکتر ممکن است جراحی را برای درمان کودک شما توصیه کند. اگر کودک شما از یک موضوع زمینه ای وارثی در سلامت خود که باعث تشدید علائم رینیت می شود، رنج می برد، عمل جراحی می تواند بسیار مفید باشد. به عنوان مثال سپتوم، وجود انحراف یا پولیپ هایی در بینی ممکن است جراحی را برای درمان تورم غشای مخاطی بینی ضروری نماید.
به یاد داشته باشید، درمان مناسب هر بیماری در اسرع وقت می تواند به کودک شما یک زندگی سالم را هدیه دهد.

کمبود خواب کافی در شب بر مهارت های حرکتی و تمرکز در طول روز تاثیر می گذارد به طوری که منجر به اتفاقات و مشکلات رفتاری بیشتر و عملکرد ضعیف در مدرسه می شود برای اطلاعات بیشتر چگونه کم خوابی، قد کودک را تحت تاثیر قرار می دهد؟ به شما پدر و مادر عزیز کمک می کند تا یک برنامه ریزی خاص برای تنظیم خواب کودکتان را فراهم آورید.

منبع: وب سایت مامانم

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir