عوامل ایجاد کننده سوزش سر دل

getty_rf_photo_of_woman_with_heartburn_at_work

مشکلات زیادی باعث ابتلای ما به سوزش سر دل می شوند اضافه وزن ، حساسیت دارویی ،سیگارکشیدن و بسیار موارد دیگر می توانند در ایجاد ریفلاکس در معده شما تاثیرگذار باشند تضعیف عملکرد مری با مصرف غذاهای پرچرب نیز امکانپذیر خواهد بود.

شما را با بایدها و نبایدهای رایج برای درمان این عارضه آشنا کنیم.
6. وزن کم کنید
اضافه‌وزن باعث افزایش فشارهای وارده به شکم شده و اسفنکتر تحتانی مری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. خانم‌ها، حتی آنهایی که وزن طبیعی دارند، بیش از آقایان از درد ناشی از ریفلاکس رنج می‌برند. محققان بر این باورند که داشتن چربی در نقاط مختلف بدن به تشدید علائم ریفلاکس منجر می‌شود.
7. مثل یک کارآگاه عمل کنید
آیا تا به حال پس از خوردن شکلات، قهوه، پیتزا یا چیز دیگری احساس سوزش کرده‌اید؟ مواد غذایی و ترکیباتی که شما را دچار مشکل می‌کنند، ممکن است دوستان و آشنایان شما را دچار مشکل نکنند. بنابراین سعی کنید عوامل محرک مربوط به خود را شناسایی کنید. علائم مشاهده شده را به دقت ثبت و ضبط کنید و شدت آنها را به خاطر بسپارید. ببینید چه خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هایی باعث سوزش سر دل‌تان شده‌‌اند. یافته‌های خود را در یک دفترچه یادداشت بنویسید تا بررسی‌های بیشتری روی‌شان انجام دهید.
8. مطمئن شوید که به دارو حساسیت ندارید
داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه می‌توانند باعث کاهش یا افزایش تولید اسید در معده شوند. داروهایی که برای درمان فشار خون بالا، آسم، التهاب و پوکی استخوان تجویز می‌شوند، اغلب محرک سوزش سر دل هستند. اگر شک دارید که مصرف دارو باعث تشدید علائم در شما شده است، با دکترتان مشورت کنید تا داروی دیگری برایتان تجویز کند.
نبایدها...
1. تولید اسید معده را تحریک نکنید
فلفل قرمز و قهوه را کنار بگذارید تا ببینید آیا تاثیری دارد یا خیر. هر یک از این خوردنی‌ها می‌توانند سطح اسیدیته معده را افزایش دهند.
2. سیگار نکشید
سیگار کشیدن مانع از تولید بزاق کافی در دهان می‌شود. بزاق یکی از عوامل حفاظتی طبیعی بدن در برابر مشکلات مری است. سیگار کشیدن یک کار ناپسند است که  باعث افزایش سطح اسیدیته معده و تضعیف اسفنکتر تحتانی مری می‌شود.
3. پس از شام از خوشبوکننده‌ دهان استفاده نکنید
از هر چیزی که دشمن اسفنکتر تحتانی مری است بپرهیزید. نعناع و سایر ترکیبات خوشبوکننده دهان باعث تضعیف عملکرد مری، تحریک آزادسازی هورمون‌ها و شل شدن اسفنکتر تختانی مری می‌شوند که ممکن است باعث برگشت غذا شوند. بنابراین، توصیه می‌شود بعد از شام از مصرف نعناع، شکلات، کافئین، غذاهای پرچرب، گوشت ولبنیات پرچرب پرهیز کنید.
4. لباس‌های تنگ نپوشید
پوشیدن لباس‌ تنگ باعث افزایش فشار به شکم می‌شود؛ همان تاثیری که خوردن یک وعده غذایی بزرگ بر روی شما دارد.
5. قبل از خواب غذا نخورید
قبل از هضم غذا دراز نکشید و 2 تا 3 ساعت قبل از خواب غذا نخورید. این مهم‌ترین کاری است که باید رعایت کنید. از یک بالش نرم برای بالا نگه داشتن سر استفاده کنید. این کار باعث می‌شود که گرانش به نفع شما عمل کند. همچنین می‌توانید چند بالش کوچک زیر پاهای‌تان بگذارید. با این کار، دیگر روی تخت نخواهید لغزید.
6. برای تسکین معده به شیر متکی نباشید
برخی از داروهای سوزش سر دل صرفا داستان‌هایی هستند که مادربزرگ‌ها از خود درآورده‌اند. شیر یکی از این داروهاست؛ در حالیکه مصرف آن باعث افزایش سطح اسیدیته بدن می‌شود. پروتئین موجود در شیر در این امر دخیل است. بنابراین، اگر به فکر تسکین معده خود هستید، نباید روی شیر حساب باز کنید. محیط خاص معده اجازه نمی‌دهد که چربی شیر معده شما را پوشش دهد.
7. از کمک‌های پزشکی غافل نشوید
عدم درمان ریفلاکس می‌تواند به عوارض جدی نظیر خونریزی، مشکل بلع, انسداد مری, سرطان,تنگی نفس و گرفتگی صدا در گلو منجر شود. بسیاری از افراد مبتلا به سوزش سر دل می‌بایست تغییراتی را در شیوه زندگی خود اعمال کنند تا از درد و ناراحتی خلاص شوند. دکتر شما می‌تواند چند داروی تجویزی یا بدون نسخه برای‌تان بنویسد. اگر نسخه اول نتوانست دردهای شما را تسکین دهد، ناامید نشوید. داروهای زیادی وجود دارد که می‌توانید با راهنمایی پزشک آنها را امتحان کنید.
منبع: lifescript 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir