خواب نیمروزی طولانی و ارتباط آن با دیابت

خواب نیمروزی طولانی و ارتباط آن با دیابت

خواب نیمروزی در بیشتر مردم به شکل یک عادت در آمده و اگر آن ها همان نیم ساعت را چرت نزنند، در ادامه ی روز احساس کمبود خواب میکنند و حسابی کلافه هستند. مغز ما در بین ساعات میانی روز نیاز به استراحت و ریکاوری دارد؛ این ریکاوری با خواب فراهم میشود. ولی اگر شما هم به این خواب عادت دارید باید بگویم مراقب ساعت خوابتان باشید؛ چون تحقیقات علمی یک دانشمند ژاپنی نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان خواب نیمروزی طولانی و بیماری دیابت وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری شبکۀ العالم به نقل از دویچه وله، یامادا تماهیده، دانشمند ژاپنی دانشگاه توکیو به این نتیجه رسیده افرادی که به طور مرتب خواب نیمروزی طولانی و بیش از یک ساعت دارند، امکان ابتلایشان به بیماری دیابت (بیماری قند) ۴۵ درصد بیشتر از دیگر افراد است.
یامادا تماهیده همچنین به این نتیجه رسیده که خواب نیمروزی کمتر از ۴۰ دقیقه در کاهش دیابت موثر است.
تیم دانشمندان دانشگاه توکیو برای تحقیق خود نتایج بیش از ۳۰۰ هزار تحقیق انجام شده در باره بیماران دیابتی را بررسی کرده‌اند.
البته تحقیق دانشگاه توکیو نکات مجهولی نیز دارد. یکی از این نکات این است که دانشمندان هنوز درنیافته‌اند آیا افراد به بیماری دیابت دچار می‌شوند، به این دلیل بوده است که خواب نیمروزی طولانی دارند.
نوید ستار، استاد پزشکی متابولیک دانشگاه گلاسکو، تفسیری بر تحقیق یامادا تماهیده، دانشمند ژاپنی دانشگاه توکیو نوشته و بر این نکته تاکید کرده است که “به احتمال قوی خواب نیمروزی نیز یکی از عوامل خطری است که ابتلا به بیماری دیابت را تسهیل می‌کند.”
از دیگر عوامل خطر در بوجود آمدن بیماری دیابت تحرک کم بیماران و اضافه وزن آنهاست.
نوید ستار تأکید دارد برای تشخیص ارتباط دقیق عوامل خطر در ابتلا به بیماری دیابت باید تحقیقات بالینی نیز انجام شود.

منبع: شفقنا

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir