3 ماهه دوم بارداری را چگونه بگذرانیم؟

3 ماهه دوم بارداری

بارداری دوره ویژه ای برای زنان است که باید این دوره را با سلامت بگذرانند.3 ماهه اول،3 ماهه دوم و 3 ماهه سوم بارداری هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردار هستند که باید به آن ها دقت کرد.اگر شما هم 3 ماهه اول بارداری را گذرانده اید و میخواهید بدانید 3 ماهه دوم بارداری را چگونه میگذرانند،ادامه را دنبال نمایید.

اگر سه ماهه اول بارداری خود را بدون مشکل پشت سر گذاشته‌اید، به احتمال زیاد بقیه دوران حاملگی را نیز بدون مشکل سپری خواهید کرد.

اگر سه ماهه اول بارداری خود را بدون مشکل پشت سر گذاشته‌اید، به احتمال زیاد بقیه دوران حاملگی را نیز بدون مشکل سپری خواهید کرد. اما وقتی صحبت از بارداری به میان می‌آید، نمی‌توان اوضاع را به بخت و اقبال واگذار کرد. بنابراین، اگر نتایج آزمایشات سه ماهه اول خوب بوده، دلیلی ندارد آزمایشات سه ماهه دوم و سوم را انجام ندهید. در این مطلب، شما را آزمایش‌های ضروری مربوط به سه ماهه دوم و سوم بارداری بیشتر آشنا می‌کنیم.

در سه ماهه دوم، نمونه خون و ادرار گرفته می‌شود تا آزمایش‌های زیر انجام بگیرد:

CBC: این آزمایش همان تست شمارش سلول‌های خون است. شمارش کامل سلول‌های خون در سه ماهه دوم بارداری انجام می‌گیرد تا غلظت و تعداد سلول‌های مختلف خون بررسی شود. پزشک با بررسی نتایج تست تشخیص می‌دهد که مادر کم‌خونی دارد یا خیر. این تست کمک می‌کند که هرگونه عفونت یا بیماری باقی‌مانده از ماه‌های اولیه بارداری تشخیص داده شود.

GCT: این آزمایش همان تست تحمل گلوکز است که در هفته بیست و چهارم یا بیست و هشتم بارداری انجام می‌گیرد؛ در این آزمایش یک گلوکز خوراکی 75 گرمی به مادر داده می‌شود و 2 ساعت بعد نمونه خون گرفته می‌شود تا غربالگری دیابت بارداری انجام بگیرد. اگر مادر در طول دوران بارداری دچار دیابت حاملگی شود، ممکن است یک نوزاد بیش از حد بزرگ به دنیا بیاورد که اغلب مشکلاتی دارد. اگر مقدار مشخص شده در تست عدد 140 mg/dl را نشان می‌دهد، به این معنی است که مادر دیابت دارد.

آزمایشات نشانگر: اگر نوزاد مشکوک به هرگونه ناهنجاری کروموزومی باشد، حتی پس از انجام آزمایشات سه‌گانه به یک تست دیگر نیاز خواهد بود. نمونه خون مادر مجددا گرفته شده و سطح هورمون hCG و استریول در آزمایش نشانگر بررسی می‌شود. اگر سطح اینه‌یبین-آ نیز به همراه استریول و hCG بررسی شود، یک تست نشانگر چهارگانه انجام شده است.

منبع : نی نی بان

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir