عوامل استرس زا در زندگی

man-withdraws-emotionally1
برخی عوامل مهم در زندگی ما وجود دارند که موجب تنش و ایجاد استری مداوم در ما می شوند و حالات روحی ما را درگیر خود می کنندمحیط کاری،روابط با دوستان و بیماری عمده ترین عوامل بروز استرس و تنش در زندگی مشترک هستند بهتر است آن ها را کنترل کنید و از پیشرفت آن ها و تشدید آن ها جلوگیری کنید وگرنه باعث بروز مشکلات جسمی و روحی زیادی خواهید شد .

دانشمندان رضایت از زندگی را متأثر از رویدادها و عواملی می‌دانند که ممکن است بعضاً فشار روحی شدیدی بر انسان وارد کنند.
 استرس بر کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد و خواب شیرین را از آدمی می‌گیرد به همین دلیل باید راه کنترل و مهار این حالت روحی را در عصر صنعتی فرا گرفت.
کارشناسان لیستی از مخرب ترین عوامل که باعث ایجاد استرس در افراد می شوند را دسته‌بندی کرده و هشدار داده‌اند عدم کنترل این حالات ممکن است باعث آسیب شدید جسمی و روحی در افراد شود.
محیط کاری
فاکتورهای مرتبط با شغل مثل درگیری های کاری، نگرانی از اخراج شدن، انجام ندادن کامل و صحیح وظایف، وضعیت حقوق و دستمزد، ساعات کاری، فاصله خانه تا محل کار، رقبا و همکاران در محل کار، همگی از جمله عوامل ایجاد استرس در افراد محسوب شده و می توانند منجر به انواع بیماری های جسمی و  روحی و حتی در موارد شدید خودکشی شوند.
حجم بالای کار و عدم داشتن زمان فراغت یا برعکس بی کاری و عدم تعلق به یک محیط کاری نیز می تواند در افراد ایجاد استرس و پریشانی کند. روزها و ساعات طولانی کار، نداشتن زمان مناسب برای سپری کردن زمان با اعضای خانواده و دوستان، عدم توانایی در تنظیم وقت برای مسافرت همگی به عنوان فشارهایی سرکوب شده فرد را تبدیل به فردی پراسترس می کند که با کوچکترین بهانه ای دچار هراس می شود.
روابط با دوستان
روابط یکی دیگر از عوامل استرس زا در زندگی روزمره انسان های عصر حاضر است؛ از جمله روابط مخرب می توان به رابطه پر چالش با دیگران در محل کار، محل تحصیل، درگیری با اعضای خانواده، دوستان و سایر افراد از جمله پزشک شخصی یا همسایه ها اشاره کرد.
وجود اتفاق هایی چون دعوا و مرافعه، شنیدن انتقادهای بیش از حد، بروز انواع شایعات در محل کار، ناتوانی در حل و فصل اتفاقات، همگی می توانند فرد را با مشکل عدم کنترل بر روی مسائل و ایجاد استرس شدید روحی مواجه کرده و در دراز مدت به رفتارهای نابهنجار و حتی بروز دعاوی حقوقی منجر شود.
بیماری
عدم رعایت بهداشت فردی و ابتلا به بیماری می تواند در ایجاد استرس در افراد موثر باشد. از دست دادن سلامتی منجر به استرس مهارنشدنی در اکثر افراد می شود. معمولاً هنگام بیماری، فرد با استرس شدید مواجه می شود، به ویژه اگر به بیماری سخت درمان یا لاعلاج مبتلا شده باشد. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند قدر سلامتی را بدانید و با ورزش، تغذیه سالم، مثبت اندیشی و پرهیز از استعمال دخانیات مانع بروز بیماری ها شوید.
تغییرات اساسی در زندگی
در نهایت تغییرات بزرگ در زندگی نیز می توانند در ایجاد استرس در افراد موثر باشند. برای مثال از دست دادن اقوام، طلاق، مرگ، اخراج از محل کار، تغییر محل زندگی، ازدواج، ابتلای فرزند یا سایر اعضای خانواده به بیماری، افزایش سن و چاقی به ویژه در خانم ها می تواند شرایط استرس زا ایجاد کنند.
کارشناسان اعتقاد دارند استرس واکنش طبیعی بدن به اتفاقات پیرامون فرد و حتی وضعیت سلامت جسمی و روحی او است اما استرس غیر قابل مهار می تواند زندگی فرد را مختل و او را با خطر مرگ مواجه کند به همین دلیل یادگیری شیوه های کنترل استرس، صحبت با مشاور، تغذیه سالم در مواقعی که فرد دچار استرس است  و انجام ورزش های هوازی مخصوص آرامش می تواند فرد را از کابوس ترسناک غوطه ور شدن در تالاب استرس رهایی ببخشد.
منبع:به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir