بررسی سیستم عصبی روده

braingut

 

از نحوه عملکرد سیستم عصبی روده چه میدانید ؟واکنش های عصبی سیستم گوارشی به چه صورت می باشند بسیاری از خلق و خو و رفتارهای ما مرتبط با عملکرد سیستم گوارشی بدن ما می باشد و بر  هوس غذا خوردن ،حس بخشندگی و روابط اجتماعی ما تاثیرگذار خواهد بود می خواهیم به اطلاعات شما در مورد مغز دومتان اشاره کنیم .با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

دانشمندان در تحقیقات خود اثبات کرده اند "مغز دوم" در شکم عملکرد بخش های زیادی از بدن را به عهده دارد.مغز دوم مسئولیت کنترل اعمال، تفکر و واکنش های بدن ما را به عهده دارد.شما یک مغز دوم در شکم خود به نام سیستم عصبی روده دارید که بیش از حد تصور شما اعمال و سیستم های بدن را کنترل می کند. بیشتر افراد با عملکرد مغز آشنا هستند این عضو مسئولیت کنترل اعمال، تفکر و واکنش های بدن ما را به عهده دارد اما گروه بزرگی ازمحققان در طول تحقیقات خود موضوع "مغز دوم " را مطرح کرده و به اثبات عملکرد آن پرداختند.

این تیم تحقیقاتی در ویدئو های اخیر منتشر شده خود نشان دادند چگونه مجموعه ای از اعصاب بدن که به عنوان سیستم عصبی روده شناخته شده اند کنترل بسیاری از عملکردهای بدن را به عهده دارد.
محققان اظهار کردند: سیستم عصبی روده به دلیل آن که کل سیستم گوارش از مری تا انتهای سیستم دفعی را کنترل می کند جایگاه ویژه ای در عملکرد بدن دارد و حتی زمانی که عملکرد مغز از کار بیفتد می تواند به تنهایی سیستم گوارش را کنترل کند.کنترل خلق و خو توسط سیستم عصبی روده

سیستم عصبی روده علاوه بر کنترل سیستم گوارشی دارای یک اثر شگفت آور در خلق و خو و رفتار ما نیز هست. حدود نیمی از دوپامین و 90 درصد از سروتونین، دو هورمون مرتبط با احساسات خوب را باکتری های روده ما تولید می کنند.

یکی از نکات مهم در خصوص مغز دوم ما این است که باکتریهای روده نه تنها اشتهای ما را کنترل میکنند بلکه در خلق و خوی ما نیز تاثیر گذارند. در برخی از مطالعات نشان داده شده که خوردن ماست پربیوتیک که باکتری های خوب به آن اضافه شده در درمان افسردگی و اضطراب افراد تاثیر مثبت دارد علاوه بر این ها باکتریهای روده سالم در انعطاف پذیری بالاتر فرد در برابر احساسات منفی موثر بوده و حس بخشندگی شما را تقویت کرده و در روابط اجتماعی شما تاثیرگذار است.

چرا هوس خوردن غذای خاصی دارید؟

باکتریهای روده قادر هستند به طور مستقیم به مغز پیام ارسال کرده و درخواست نوع خاصی از مواد غذایی از مغز را می کنند.شاید بسیاری از شما این جمله را بارها شنیده اید که یک فرد می گوید هوس کرده ام یک غذای خاص را بخورم این زمانی است که در اثر ارسال پیام از سوی باکتری های روده، مغز این احساس را به شما القا می کند که اکنون دوست دارید غذای خاصی را بخورید

امران مایر، استاد فیزیولوژی، روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه کالیفرنیا گفت: تحقیات نشان می دهد سیستم عصبی روده به عنوان یک راه مستقیم ارتباطی بین مغز و روده در طول روند رشد ما تکامل یافته و به دلیل آن که هر چه می خوریم در سلامتی بدن عملکرد مهم و حیاتی دارد.

منبع: سیمرغ

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir