تغییر نکردن سیاست وزارت بهداشت در خصوص روغن پالم

روغن پالم

همانطور که میدانید روغن پالم یک روغن گیاهی است که مغز میوه نخل روغنی وجود دارد و از آنجا قابل استخراج است.نام این روغن برگرفته از پالمیتیک اسید (اسید چرب اشباع c16) میباشد.یکی از مواد تشکیل دهنده روغن پالم اسید اوئیک اشباع شده میباشد.این روغن که روغن نخل هم نامیده میشود،بیشتر از 5 هزار سال قدمت دارد.

دکتر حریرچی اعلام کرد: واردات روغن پالم در ۶ماهه اول سال ٩۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ١۵ درصد کاهش داشته است.

دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به اخبار منتشر شده پیرامون اظهارات ریاست جمهوری مبنی بر سالم بودن روغن پالم، بیان کرد: از مخلوط کردن سلامت مردم با سیاست گله دارم چراکه متن سخنرانی ریاست جمهوری با سالم خواندن روغن پالم فاصله زیادی دارد.
وی گفت: دکتر روحانی با اشاره به صادرات عظیم روغن پالم از این کشور به دنیا، پیشنهاد داد تا هیئت هایی برای بررسی بیشتر این موضوع تشکیل شود.
وی افزود: روغن پالم یکی از روغن های خوراکی در چند نوع است که برخی انواع آن نیز از لحاظ مصرف، مطلوب و گران است؛ این روغن به طور عمده در اندونزی و مالزی تولید می شود و مالزی بزرگترین تولید کننده و صادر کننده آن است. حدود ٣۴ درصد روغن های مصرفی جهان روغن پالم است که البته در برخی کشورها این میزان ۵ درصد و در برخی دیگر ٩٠ درصد گزارش شده است.
دکتر حریرچی با اشاره به مصرف ۵٠ درصدی ایران از روغن پالم در گذشته، گفت: روغن پالم نسبت به سایر روغن ها ارزان تر است و به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع، پایداری بالا، مقاوم در برابر حرارت و مقاومت مکانیکی ویژگی های مثبت و منفی دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر عدم تغییر سیاست وزارت بهداشت در مورد روغن پالم گفت: در سال ٩٣،٩۴ واردات روغن پالم، ۴٠٠ هزار تن بوده که این آمار در سال ٩١،٩٢ میزان ٧۵٠ هزار تن بوده است. در سال ٩۵ تعرفه گمرکی روغن پالم از ١٠ درصد به ٢۶ درصد افزایش داشته و میزان واردات آن در شش ماهه اول سال ٩۵ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، ١۵ درصد کاهش داشته است.

منبع : جام جم آنلاین

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir