فوت و فن های مهم برای تهیه آش رشته

ash-jo-660x319
برای طبخ آش رشته به بهترین نحو از چه روش هایی می توانیم کمک بگیریم یک آش لذیذ و خوشمزه چه ویژگی هایی دارد فوت و فن و مهارت های لازم برای تهیه یک آش خوشمزه چیست ؟این غذای سنتی و اصیل ایرانی نیازمند رعایت برخی اصول مهم هنگام پخت است می خواهیم همه نکاتی را که در این زمینه به شما کمک خواهند کرد در اختیارتان قرار دهیم .

 آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش رشته به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. با ما همراه باشید تا نکات مهم در طبخ یک  آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.
هر آنچه باید درباره پخت آش رشته بدانید
هر آنچه باید درباره پخت آش رشته بدانید
۱) آش را باید با آتش ملایم پخت و مدت آن هم باید طولانی باشد و مرتب باید آن را هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود.
۲) تمام حبوباتی که در آن به کار می برید باید از شب قبل خیس شده باشد.
۳) در پختن آشی که با برنج همراه است باید توجه کنید که برنج آن باید کاملاً له شده باشد.
۴) گوشتی که برای پختن آش به کار می رود بهتر است از گوشت گردن یا سینه باشد.
۵) موقع پاک کردن سبزی آش ساقه های سبزی را دور نریزید زیرا با استفاده از ساقه های سبزی آش لذیذتر می شود.
۶) برای پختن آش بهتر است از خرده برنج (نیمدانه) استفاده کنید چون زودتر له می شود.
۷) آبی که داخل آش می ریزید باید آب جوش باشد و برای اینکه برنج کاملاً باز شود آب را به دفعات در آش بریزید.
۸) گندمی که می خواهید برای آش به کار ببرید بهتر است گندم پوست گرفته باشد و در ثانی با چرخ گوشت آن را چرخ کنید.
۹) اگر می خواهید در آش از گوشت استفاده نکنید و آش شما خوشمزه شود حتماً از قلم گوساله که از وسط شکسته اید، استفاده نمایید.
۱۰) وقتی آش آماده می شود روی آن خود به خود می بندد در این صورت آش جا افتاده است.
آش پایه
هر آنچه باید درباره پخت آش رشته بدانید
آشی پایه نامیده می شود که با افزودن چاشنی های مختلف اسم آن آش عوض می شود. مانند: آش سماق، آش انار، آش دوغ، آش گوجه، آش آلو، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش رشته، آش کشک و آش اماج.
مواد لازم:
برنج از قبل خیس شده برای هر نفر ۳۵گرم
لپه از قبل خیس شده برای هرنفر پنج گرم
سبزی آش (تره - جعفری - گشنیز - اسفناج یا برگ چغندر) تمیز شده برای هر نفر ۶۰ گرم
پیاز نگینی برای هر نفر یک چهارم پیاز
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
گوشت چرخ کرده برای هرنفر ۱۰ تا ۲۰ گرم.
طرز تهیه:
پیاز نگینی را تفت داده وقتی طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم؛ بعد از آنکه آب گوشت کشیده شد و به جلز و ولز افتاد به ترتیب نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و بعد برای آنکه آش خوشمزه ای داشته باشید به ازای هر نفر یک چهارم استاک (کالینا بلانکا) را در آب جوش حل می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم و بعد لپه را جداگانه در ظرفی پخته و به همراه برنج به مخلوط می افزاییم و به ازای هر نفر دو لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته و سبزی ها را درشت خرد می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم و به مدت یک ساعت در قابلمه را گذاشته تا آش ساده جا بیفتد و در آخر تست طعم می گیریم و چاشنی های آن را تنظیم می کنیم.
آش انار
آش پایه به اضافه رب انار ملس یا ترش به کمک شکر، سرکه، رب گوجه فرنگی و مقداری آبلیمو تهیه می شود و زمان جا افتادن این آش بعد از اضافه کردن چاشنی ها، نیم ساعت است.
آش ماست
آش پایه به اضافه ماست که در آخر کار به آن اضافه می شود بعد از اضافه کردن ماست به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم جا می افتد.
آش آلو
آش پایه به اضافه آبغوره، شکر و آلوی از قبل خیس کرده، زعفران، زردچوبه و رب که این آش پس از اضافه کردن افزودنی های نامبرده به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم جا می افتد.
آش گوجه فرنگی
آش پایه به اضافه گوجه فرنگی رنده شده و آبغوره. تمام آش ها با نعناع داغ و پیاز داغ سرو می شود، فقط در آش گوجه از نعناع داغ بیشتری استفاده می شود.
منبع: پارسینه

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir