آلودگی ابزارهای جراحی قلب باز به نوعی باکتری

surgery-reflection-1280

طبق گزارش مقامات بهداشت آمریکا  برخی از ابزارها و وسایل خنک‌کننده‌ای که در حین جراحی قلب باز، مورد استفاده قرار می‌گیرند ممکن است به باکتری‌هایی آلوده شوند که بیماران را در معرض عفونت‌های باکتریایی خطرناک قرار دهند.

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد دستگاه‌های خنک کننده و گرم کننده‌ای که در اتاق عمل و حین جراحی قلب مورد استفاده قرار می‌گیرند احتمال آلوده شدن به نوعی باکتری خطرناک موسوم به «مایکروباکتریوم کایمرا» را دارند.

به گزارش سلامت آنلاین به نقل از یو پی آی، محققان مرکز پیشگیری و کنترل از بیماری‌های آمریکا معتقدند افرادی که تحت عمل قلب باز قرار می‌گیرند، باید بعد از عمل تحت مراقبت‌های ویژه باشند تا در صورت بروز علائم عفونت مانند تعریق شبانه، دردهای عضلانی، کاهش وزن، خستگی و تب بدون علت اقدامات لازم صورت گیرد.

پژوهشگران اعلام کرده‌اند که مسئولان بیمارستان و پزشکان باید خطرات احتمالی را به بیماران گوشزد کنند و آنها را در جریان این قبیل مشکلاتی که ممکن است بعد از عمل ایجاد شود، قرار دهند. این کار به ارزیابی سریع‌تر و درمان موفق‌تر بیمار کمک می‌کند.

طبق آمارهای به دست آمده، هر سال در آمریکا بیش از ۲۵۰ هزار عمل بایپس قلب انجام می شود که در آنها دستگاه‌های خنک‌کننده و گرم‌کننده به کار می‌رود. این دستگاه جریان خون و اندام‌ها را در طول عمل جراحی در درجه حرارت خاصی نگه می‌دارد.

حدود ۶۰ درصد عمل‌های بایپس قلب با استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده و گرم‌کننده انجام می‌شود که احتمال آلودگی آنها به باکتری «مایکروباکتریوم کایمرا» وجود دارد. در بیمارستان‌هایی که یک عفونت شناسایی شده باشد، احتمال ابتلای بیماران نیز وجود دارد و به طور تقریبی از هر هزار بیمار، یک بیمار مبتلا به عفونت می‌شوند. بیمارانی که از دریچه‌ها و دستگاه‌های مصنوعی در قلب آنها استفاده می‌شود بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند.

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir