علل متفاوت گرفتگی صدا در سگ

علل متفاوت گرفتگی صدا در سگ

یکی از شاخصه ها و ویژگی بارز سگ ها داشتن صدای منحصر به فرد آن هاست؛ و خیلی ها سوای حس بویایی قوی، آن ها را با پارس کردن میشناسند. گرفتگی صدا در سگ باعث میشود سگ آنطور که باید نتواند قدرت صدای خود را نشان دهد و این موضوع بیشتر در توله ها، به دلیل زیاد پارس کردن اتفاق می افتد. ولی گرفتگی صدای سگ ممکن است دلایل متنوع و خطرناکی داشته باشد که در ادامه بررسی آن ها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

لارنیژیت یا التهاب حنجره توله سگ ها

هم انسان و هم سگها میتوانند از التهاب حنجره رنج ببرند یا به اصطلاح پزشکی “lost voice” که در واقع تورم و التهاب تار های صوتی و حنجره است.حرکت نرمال هوا در حنجره باعث تولید و تغییر صدا میشود در نتیجه کم شدن ولوم صدا ،گرفتگی صدا و سختی در برقرار ی ارتباط میتواند از التهاب حنجره و در نهایت حرکت غیر نرمال هوا در این ناحیه باشد .غواملی میتوانند تار های صوتی را تحریک کنند مثل بعضی از بیماری ها ،پارس بیش از حد .

 

dog-barking

دلایل سلامتی

التهاب حنجره میتواند چند دلیل پزشکی داشته باشد 2 مورد شایع آنها عبارتند از :

1-کنل کاف که یک اختلال تنفسی جدی میباشد .
2- التهاب لوزه که در نهایت موجب التهاب حنجره میشود که معمولا سگ با وجود اینکه صدایش را از دست میدهد ، در ظاهر شاد بنظر میرسد اما معمولا میلی به خوردن غذا ندارد .

صدمه به تار های صوتی

التهاب حنجره بخاطر آسیب زدن به اعصاب و حلقه های اطراف حنجره در نهایت به تار های صوتی آسیب وارد میکند مخصوصا در سگهای بزرگ تر و در آخر سگ به شدت در تولید صدا دچار مشکل میشود و حتی گاهی نیز دچار مشکلات تنفسی .در موارد نادری نیز سگ با اشیاء خارجی به حنجره و تار های صوتی خود آسیب میزند .بهترین کاری که شما به عنوان صاحب حیوان میتوانید بکنید این است که سریعا او را به دامپزشکی منتقل کنید .

پارس بیش از حد

بیشترین التهاب حنجره ی توله سگها به دلیل پارس بیش از حد است . توله انقدر با پارس کردن حنجره اش را تحریک میکند تا متورم و دچار التهاب شود در این صورت صدای او بنظر خش دار و گرفته می آید . بیشترین علتی که توله سگها بیش از حد پارس میکنند ترس از جدایی و یا سر آمدن حوصله شان است برای جلوگیری ابتدا باید آموزشات ترس از جدایی را به توله بدهید سپس با او به اندازه ی کافی بازی و ورزش کنید و البته برایش اسباب بازی های سرگرم کننده ای تهیه کنید تا انرژی اضافه و مخربی نداشته باشد.اگر حس کردید که صدای سگتان گرفته حتما با دامپزشک در میان بگذارید و از راهنمایی های او بهره بگیرید .

منبع: پرشین پت

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir