خطر غرق شدن اولیه و ثانویه کودکان

با این که اکثر مردم فکر می کنند غرق شدن بیشتر مختص فصل تابستان و شنا کردن در آب دریاها و رودخانه هاست اما باید بدانید غرق شدن ممکن است در وان حمام و در خانه شما اتفاق بیفتد. اگر شما نیز مانند اکثر پدر و مادرها، کودک خود را تا به حال یکبار به شنا برده اید، یا با او در آب بازی کرده اید، می دانید که احتمال غرق شدن در آن ها زیاد است. غرق شدن اولیه و ثانویه، ساعت ها بعد اتفاق می افتد، یعنی زمانی که او را خشک کرده یا به جای دیگری برده اید. در اینجا مطالبی را که شما می توانید کودک خود را از این خطر ایمن کنید بیان می شود:

 

غرق شدن اولیه:

این نوع غرق شدن ها زمانی اتفاق می افتد که کودک با تنفس در آب، شش ها را از آب پر می کند.

این مورد در بزرگسالان هم اتفاق می افتد. اما در کودکان شایع تر است. در غرق شدن خشک آب وارد ریه ها نمی شود. در عوض تنفس در آب باعث تشنج تارهای صوتی شده و نفس کشیدن را سخت می کند و غرق شدن اتفاق می افتد.

 

غرق شدن ثانویه:

غرق شدن ثانویه کمی متفاوت است. راه های هوایی به شما باز است، ولی آب در ریه ها جمع شده است و باعث ورم ریوی می شود که پایان آن ایجاد مشکل در تنفس است.

علائم غرق شدن خشک یا اولیه درست بعد از هر حادثه ای در آب اتفاق می افتد و علائم غرق شدن ثانویه عمدتاً بعد از 1 تا 24 ساعت بعد از حادثه اتفاق می افتد ولی آن ها دارای علائم مشابه ای هستند. (سرفه، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، احساس خستگی بسیار.) در رفتار فززندتان تغییرات خلق و خوی نیز می تواند روی دهد، یا کاهش سطح انرژی که به معنی این است که مغز نمی تواند اکسیژن کافی را دریافت کند.

 

چه باید کرد؟

اگر فرزند شما هر یک از این نشانه ها را داشت، حتی اگر خفیف باشد، باید معاینه شود و کمک پزشکی دریافت کند.

تا 24 ساعت از کودک خود چشم بر ندارید. اگر علائم از بین نرود و با بدتر شود، سریعاً به اورژانس، دفتر پزشک متخصص اطفال رجوع کنید.

از آنجا که هیچ دارویی برای غرق شدن خشک و ثانویه وجود ندارد، کودک شما تحت مراقبت های حمایتی قرار خواهد گرفت و این به معنای، چک کردن راه های هوایی و نظارت بر سطح اکسیژن او است و در صورت مشکل شدید تنفسی به طور موقت از یک لوله تنفسی استفاده می شود.

جلوگیری:

 

مهم ترین چیزی که پدر و مادر ها برای جلوگیری از بروز این مشکل می توانند انجام دهند، ایمنی آب و مراقبت از فرزند خود در استخر و حمام در وان می باشد.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir