افزایش 60 درصدی رفاه اجتماعی در کشور

midari

یکی از خوشحال کننده ترین خبرهایی که ما میتوانیم این روزها از زبان مسئولین بشنویم، بالا رفتن سطح رفاه اجتماعی در کشور میباشد. چرا که وقتی رفاه اجتماعی بالا میرود آمار بیماری روحی و روانی کاهش پیدا میکند و یک شادی نسبی در کشور حاکم میشود. در همین راستا معاون رفاهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: شاخص رفاهی کشور در سال‌های گذشته 60 درصد افزایش یافته است.

میدری معاون رفاهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در همایشی با عنوان رفاه اجتماعی نگاهی به گذشته و چشم‌انداز آینده برگزار شد، اظهار داشت:‌ بر اساس گزارشی که از سوی بانک جهانی منتشر شده است و به تأثیر جنگ و گسترش فقر پرداخته است، جنگ تأثیر زیادی بر ایجاد فقر در بین جوامع دارد.

وی افزود: کشورهای آسیایی نتوانسته‌اند شاخص‌های رفاهی خود را درسال‌های گذشته توسعه دهند و کشورهای عراق، یمن، لیبی به دلیل وقوع جنگ، با کاهش شاخص‌های رفاه اجتماعی روبه‌رو هستند.

معاون رفاهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان داشت: امروز در عراق 4 میلیون کودک بدون پدر و مادر شده‌اند، 60میلیون نفر در بیابان‌ها زندگی می‌کنند و 40میلیون خانه خود را ترک کرده‌اند، 350 کودک قبل از یک سالگی می‌میرند، یک میلیون نفر دچار فقر خوراکی هستند و از هر 5 کودک یکی خارج از مدرسه است.

میدری با اشاره به وضعیت رفاهی در کشور سوریه گفت: 7میلیون و 500 هزار کودک سوری دچار فقر غذایی هستند و در هر ساعت، 100 نفر در این کشور بی‌خانمان می‌شوند که تأثیر جنگ در رفاه اجتماعی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه کشور ما فقط دارای 5 درصد فقر غذایی است، گفت: ایران دارای رتبه بالایی در شاخص‌های رفاهی نسبت به کشورهای همسایه است.

معاون رفاهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس آمار جهانی، ایران از سال 1990 تا سال 2015 ، 60 درصد شاخص‌های تغذیه‌ای را بهبود داده و در سال 1990 ، 5درصد کودکان ایرانی دچار فقر تغذیه‌ای بوده‌اند که این رقم در سال 2015 به 3 درصد رسیده است.

میدری ادامه داد: درسال 1990 ، 26درصد کودکان ایرانی دچار فقر کوتاه‌ قدی بودند که در سال 2015 این رقم به 6.7 درصد رسیده است و این افزایش رفاه اجتماعی در زمانی رخ داده است که ایران در تحریم به سر می‌برد.

وی گفت: شاخص توسعه انسانی تا سال 2014 در کشور افزایش چشمگیری داشته و امید به زندگی در کشور از 57 سال به 75 سال رسیده است و میزان تحصیلات مردم از 4 سال به 7 سال و درآمد ناخالص تا 52 درصد افزایش یافته است.

معاون رفاهی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: در سال 1990 شاخص رفاه اجتماعی ایران و عراق مشابه بود اما امروز رفاه اجتماعی در کشور عراق به دلیل جنگ کاهش چشمگیری داشته است.

میدری با بیان اینکه میزان ایدز در کشور نسبت به کشورهای آمریکایی و آفریقایی در جایگاه بهتری قرار دارد، گفت: میزان موارد شناسایی شده ایدز در 2400 نفر به 31000 نفر رسیده است اما این رقم نمی‌تواند نگران‌کننده باشد، هر چند دارای روند صعودی است.

وی ادامه داد: تأثیر جنگ بر کشورها بسیار زیاد است و سیاست مقابله با آن فراموش شده است، جنگ فقط پایان رفاه اجتماعی نیست بلکه پایانی شادی کودکان است و هر سازمانی که وظیفه مقابله با جنگ را دارد باید وارد کار شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir