شاخص کوتاه قدی ایرانی ها کاهش یافت

height

قدبلند بودن یا کوتاه قد بودن به عواملی همچون، ژنتیک، شرایط جغرافیایی، تغذیه و ... بستگی دارد؛ ولی در کل ما ایرانی ها در دنیا تقریباً قدبلند محسوب میشویم و در این راستا معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تغییر شاخص کوتاه قدی از ۲۶ به ۷ درصد خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد میدری در همایش رفاه اجتماعی با شاره به اینکه در سال ۱۹۹۰، ۵ درصد کودکان ایران دچار سوء تغذیه بودند که در سال ۲۰۱۴ به سه درصد رسیده است، گفت: پیشرفت‌های خوبی در شاخص‌های توسعه‌ای در سال‌های گذشته داشته‌ایم. بر اساس گزارشات بین المللی ایران در زمینه توسعه انسانی نیز رشد خوبی داشته ایم و موفق شدیم خود را از لحاظ توسعه انسانی از ردیف متوسط به عالی برسانیم و شاخص خود را به ۰.۷۴۰ افزایش دهیم.

وی با اشاره شاخص کوتاه قدی و مرگ ومیر در ایران، افزود: شاخص کوتاه قدی از ۲۶ به ۷ درصد رسیده است. در شاخص مرگ و میر کودکان کمتر از ۵ سال نیز از ۵ به ۱.۷ درصد رسیده و قابل قبول است.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه میانگین سنوات تحصیلی در ایران از ۴ به ۸ سال رسیده است، گفت: درآمد ناخالص ملی ما نیز بر اساس قدرت خرید بین المللی ۵۲ درصد افزایش یافته است.

وی به آمار ایدز در کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۰، ۲۴۰۰ مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شدند که امروز این تعداد به ۳۱ هزار نفر رسیده است اما باز هم وضعیت ما نسبت به جوامع دیگر بهتر است.

منبع: مهر

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir