نکاتی ویژه درباره تربیت کودکان

koodaksara_dot_com_koodak_vabastegi_madar_child_13557338461

تربیت فرزندان از جمله مهم ترین وضایف والدین است که حقی از فرزند بر گردن ایشان است. تربیت فرزندان جنبه ها و لایه های متفاوتی را شامل می شود که باید به تمامی آنها پرداخته شود. از جمله این وضایف تربیتی می توان به زمان مناسب برای یاد گیری آموزه های مورد نیاز وی اشاره کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

اعظم احمدی مشاور کودک و خانواده؛  در خصوص زمان مناسب برای آشنایی کودکان با مفاهیم دینی بیان کرد: بهترین زمان برای آشنایی کودکان با مفاهیم دینی زیر 7 سالگی است و اگر در سنین پایین مفاهیم دینی را به فرزندانمان بیاموزیم، آنها در دوران نوجوانی و جوانی اعمال دینی را به خوبی انجام می دهند.
احمدی ضمن اشاره به این موضوع که تربیت دینی کودکان  از هنگام تولد با گفتن اذان و اقامه در گوش آنها و حتی قبل از آن در دوران جنینی آغاز می شود، ادامه داد: بر طبق حدیث امام جعفر صادق(ع) در 3 سالگی باید جمله «لا اله الا الله » را به کودکان آموخت و در سن 3 سال و 7 ماه و 20 روزگی باید  آنها را با  جمله « محمد رسول الله » آشنا کرد.
وی افزود: در 4سالگی صلوات و در 5سالگی باید قبله را به کودکان را آموزش داد و همچنین فرزندانمان باید در 6سالگی اعمال رکوع و سجود و در 7 سالگی وضو را بلد باشند.
این مشاور کودک و خانواده ضمن اشاره به این موضوع که کودکان زیر 7 سال بسیاری از اعمال بزرگتر ها و والدینشان را تقلید می کنند، گفت: بهتر است با انجام اعمال دینی مقابل فرزندانمان و بردن آنها به مساجد، حسیینه ها، هیات ها و مراسم های مذهبی و همچنین با استفاده از رسانه ها کودکان را هر چه سریع تر با مفاهیم دینی آشنا و به انجام آنها عادت دهیم.
احمدی اظهار داشت: کودکان زیر 7 سال مفهوم دروغ و غیبت را نمی فهمند و از این رو بهتر است جلوی آنها از انجام  این اعمال بپرهیزیم، چرا که آنها این اعمال از برزگترهایشان یاد می گیرند و انجام می دهند.
وی با بیان این که کودکان در سن 7 سالگی آماده تربیت شدن هستند و این سن بهترین زمان برای آموزش مفاهیم دینی به آنها است، تاکید کرد: بهترین زمان برای آشنایی دختران با مفهوم حجاب سن 7 سالگی و همزمان با ورود آنها به مدرسه است، چرا آنها قبل از 9 سالگی به طور کامل با مفهوم حجاب آشنا شده و آن را رعایت می کنند.
این مشاور کودک و خانواده اشاره کرد: بهتر است 2سال قبل از اینکه عمل دینی به فرزندانمان واجب شود، آنها را با آن فریضه آشنا کنیم، برای مثال برای روزه گرفتن آنها را برای سحری خوردن بیدار کنیم تا هنگامی که این عمل به نوجوان واجب شد با آن آشنایی کامل داشته باشد.
احمدی یاد آور شد: برای آشنایی کودکان با مفهوم خدا بهتر است در سن 3 سالگی به آنها بگوییم که خدا در همه جا حضور دارد، بسیار مهربان است و شما را دوست دارد و باید مفاهیم مثبتی  از خدا در ذهن کودک ایجاد کنیم و از به کار بردن کلمات منفی نظیر عذاب، جهنم و این که اگر گناه کنید خدا شمارا دوست ندارد، خودداری کنیم.
وی عنوان کرد: آشنایی کودکان با احکام دینی، امامان معصوم و آموزش مفاهیم توحید و معاد باید در 7 سال دوم زندگی کودک صورت گیرد و از آنجایی نوجوانان بسیار تحت تاثیر همسالان و دوستان خود هستند، بهتر است در محیطی تحصیل کنند که نوجوانان متدین در آنجا قرار دارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir