عادت های غذایی خود را تغییر دهید

adat-ghazaii

این روزها دیگر چاقی و اضافه وزن به یکی از مشکلات اصلی خانواده ها تبدیل شده است و این مشکل به حدی برای افراد عادی شده که حتی به دنبال راه حل و درمان نیز برای آن نیستند. اما اگر بعضی از عادات غذایی خود را تغییر دهیم و رفتار های صحیح را جایگزین عادت های غلط کنیم، می توانیم از چاقی و یا مشکلات تغذیه ای تا حد بسیار زیادی پیشگیری کنیم.

این سال‌ها خانواده‌های متعددی را می‌توان به عنوان نمونه ذکر کرد که حداقل یکی از اعضای آن اضافه یا کمبود وزن نداشته باشد و دست کم یکی از افراد خانواده تاکنون به فکر گرفتن رژیم غذایی یا خرید محصولات و قرص‌های تبلیغ شده به این منظور نیفتاده باشد البته این افراد معمولا هم آخر سر یا نتیجه مورد نظر خود را نمی‌گیرند، یا به دردها و گرفتاری‌های دیگر دچار می‌شوند.

دلیلش هم واضح است: وقتی از رژیم‌های من‌درآوردی و نادرست پیروی می‌کنید، کمترین عارضه، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن است که از خورد و خوراک حذف شده است.

این کمبودها بدن را وامی‌دارند با بروز علائمی مثل ریزش مو، شکنندگی یا ایجاد خطوطی روی ناخن‌ها، درد معده و اثنی‌عشر، پیری پوست، تیرگی اطراف چشم و... به شما اعلام خطر کند. اگر به خود آیید و کمبود یا نقص یادشده را رفع کنید، جلوی عوارض آینده آن را گرفته‌اید وگرنه...

به گفته متخصصان تغذیه و سلامت، بهترین رژیم غذایی آن است که نیازهای متفاوت بدن را تأمین کند، نشانه‌های اعلام خطر نداشته باشد و بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته از وزنتان نکاهد اما اگر نظر درست را بخواهید، می‌گوییم همان اول از این همه زحمت و هزینه جلوگیری کنید و عادت‌های غذایی خود و خانواده را اصلاح کنید.

هیچ زحمت و هزینه خاصی هم لازم نیست؛ می‌گویید نه؟ خودتان بخوانید و قضاوت کنید:

برای تغییر عادت تندخوری، سعی کنید به تکه‌های غذایی که درون دهانتان در حال ریز و تکه‌تکه شدن است، فکر کنید. با زبان و دندان آنقدر لقمه را درون دهانتان بچرخانید تا متوجه شوید تکه درشتی باقی نمانده و غذا کاملا خُرد و له شده.

به مزه آنچه روی زبانتان می‌آید و زیر دندانتان له می‌شود، فکر کنید. هم لذت غذا را بیشتر درک می‌کنید هم تند خوردن از سرتان می‌افتد. از آن مهم‌تر، مغز پیام خوردن و زمان سیری را بهتر درک می‌کند.

به خاطر بسپارید برای سیر شدن، ابتدا باید مغز احساس سیری کند. پس به آنچه می‌خورید، تعداد لقمه‌ها، مزه و... فکر کنید و با طمأنینه بخورید.

به گفته محققان و متخصصان تغذیه، معده باید هر ۳.۵ تا چهار ساعت یک بار ورودی غذا داشته باشد. بهترین کار تقسیم شبانه روز به پنج یا شش ساعت و قرار دادن وعده غذایی خود در آن ساعات است.مثلا بسته به ساعات بیداری و خواب، می‌توانید از این ساعات پیروی کنید: هفت صبحانه، ۱۰ و ۳۰ دقیقه میان‌وعده، ۱۴ ناهار، ۱۷ و ۳۰ دقیقه عصرانه، ۲۱ شام (اگر جزو کسانی هستید که دیر و کم می‌خوابند یا نیمه‌شب از گرسنگی بیدار می‌شوید، ساعت ۱۲ یا هنگامی که نیمه‌شب از خواب بیدار می‌شوید، می‌توانید یک عدد موز، یا یک لیوان شیر، یا یک تا دو لقمه کوچک نان و پنیر و سبزی بخورید).بسته به مقدار خوابتان در شبانه‌روز تعداد این پنج یا شش وعده غذایی را طوری تقسیم‌بندی کنید که پس از آخرین وعده غذایی دو ساعت تا زمان خواب باقی بماند.در این فاصله زمانی معده بیشتر فعالیت هضم را انجام داده و علاوه بر خوابی خوش، رفلکس غذا، رؤیاهای آشفته و کسالت اول صبح هم نخواهید داشت.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir