بیشتر ما میوه ها را صرفاً برای مزه خوب و دلنشین شان می خوریم یا ممکن است انگیزه های دیگری از مصرف آنها داشته باشیم. اما اغلب ما نمی دانیم که همین میوه های دلچسب و خوش مزه می توانند در راه مبارزه با بیماری های کوچک و بزرگ یار و یاور ما باشند...

 

مثلاً می دانستید که سیب می تواند به بهبود بوی دهان شما کمک کند و یا لیموترش باعث دفع سنگ کلیه شود؟ این مطلب را بخوانید تا با فواید حیرت انگیز این میوه های بیشتر آشنا شوید.

 

تمشک

 

سرشار از اسید لاجیک و آنتی اکسیدان که می تواند به جلوگیری از سرطانهای ناحیه گردن، مری و روده بزرگ کمک کند. عصاره تخم تمشک متابولیسم بدن را افزایش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند.

 

سیب

 

این میوه دارای آنتی اکسیدان هایی است که فلاونویید نام دارند و می توانند خطر ابتلا به دیابت و آسم را کاهش دهند. سیب همچنین یک خوشبوکننده طبیعی دهان است که دندان ها را تمیز می کند. ویتامین های مهم این میوه در پوست آن هستند.

 

شاه توت

 

رنگ این میوه از آنتی اکسیدان موجود در آن به نام آنتوسیامین می آید که خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد. عصاره این میوه می تواند سرعت رشد سلول های سرطانی ریه را کندتر کند. در یونان باستان به این میوه ضد نقرس می گفتند و از آن برای درمان این بیماری کمک می گرفتند.

 

گلابی

 

گلابی سرشار از فیبرهای محلول است که می تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. فیبرهای محلول ممکن است به کاهش میزان کلسترول خون هم کمک و از بیماری های قلبی جلوگیری کنند.

 

انگور

 

 

 

این میوه دارای رزوریتورال است که نوعی آنتی اکسیدان برای کمک به کاهش فشارخون و ریسک لخته شدن خون محسوب می شود. می توانید دانه های انگور را در فریزر بگذارید تا یخ زده و به مکعب های یخی تبدیل شوند و آنها را در نوشیدنی های مورد علاقه تان بیندازید.

 

گوجه فرنگی

 

بهترین منبع لیکوپن است که آنتی اکسیدانی قوی محسوب می شود و به کاهش میزان کلسترول خون و خطر ابتلا به سرطان پروستات کمک می کند. می توانید گوجه فرنگی را با روغن بپزید تا لیکوپن بیشتری برای بدنتان آماده کنید.

 

انبه

 

سرشار از آنتی اکسیدان های لوتئین و زآکسانتین است که به تقویت قوه بینایی کمک می کند و خطر کوری در بزرگسالان را کاهش می دهد. انواع رسیده انبه را می توانید به عنوان دسر مصرف و انواع نارس آن را به عنوان یک مزه ترش و خوب به سالادها اضافه کنید.

 

آووکادو

 

این میوه ۲ برابر بیشتر از موز پتاسیم در خود دارد. آووکادو دارای چربی های اشباع نشده و سالمی است که می تواند به کاهش کلسترول خون هم کمک کند. مصرف این میوه در نوزادان و کودکان می تواند به رشد طبیعی آنها کمک زیادی کند.

 

گریپ فروت

 

سرشار از لیکوپن و فلاونیدز که بدن را در مقابل انواع سرطان محافظت می کنند. این میوه دارای نوعی ژلاتین گیاهی به صورت فیبر محلول است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.

 

گیلاس

 

صصمیوه هاست. این آنتی اکسیدان به کاهش التهاب و درد مفاصل و البته جلوگیری از نقرس کمک زیادی می کند.

 

آناناس

 

این میوه آنزیمی طبیعی به نام برومیلین دارد که پروتئین ها را تجزیه و به فرایند هضم و گوارش کمک می کند. برومیلین همچنین به جلوگیری از لخته شدن خون در بدن و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی کمک می کند و به روند بهبود زخمها سرعت می دهد.

 

لیمو

 

این میوه به جلوگیری از دیابت، یبوست، بالارفتن فشارخون، تب، سوءهاضمه و بسیاری از بیماری های دیگر کمک می کند. آب لیمو می تواند با تنظیم اسیدسیتریک موجود در ادرار، به دفع سنگ های کلیه کمک و از تشکیل مجدد آنها جلوگیری کند.

 

کیوی

 

این میوه حتی بیشتر از پرتقال ذخایر ویتامین C در خودش دارد و می تواند به رشد و بقای استخوان ها، غضروف ها، دندان ها و لثه ها کمک کند. کیوی همچنین برای کاهش میزان تری گلیسرید خون مفید است. این میوه را می توان به طور کامل و همراه با پوست هم خورد.

 

پرتقال

 

این میوه سرشار از فولات است که به جلوگیری از نقص سیستم های عصبی کمک می کند. پرتقال دارای فیتوکمیکالی به نام هسپریدین است که میزان تری گلیسرید و کلسترول خون را کاهش می دهد. جالب است بدانید قسمت سفیدرنگ پوست آن هم خوراکی و سرشار از ویتامین C است.

 

موز

 

هر موز حاوی ۴۲۲ گرم پتاسیم است که مزه شیرینی دارد و به کاهش فشارخون کمک می کند. افرادی که به اشیای لاستیکی و دارای لاتکس حساسیت دارند، ممکن است به موز هم حساسیت داشته باشند.

 

زغال اخته

 

این میوه رتبه اول را از نظر مقادیر آنتی اکسیدان میان ۶۰ میوه و سبزیجات رایج دیگر دارد. زغال اخته خطر ابتلا به بیماری های وابسته به افزایش طول عمر مانند پارکینسون و آلزایمر را کاهش می دهد.

 

توت فرنگی

 

این میوه دارای آنتی اکسیدان های فراوانی است که از ضخامت مزمن سرخرگ ها و رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می کند.

 

پاپایا

 

این میوه دارای آنزیمی به نام پاپین است که به فرایند هضم و گوارش کمک می کند. پاپایا برای تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است و اثر ضدگرفتگی عروق را دارد. این میوه به داشتن پوستی سالم کمک می کند. دانه های سیاه رنگ آن هم خوراکی است و مزه ای تند و تیز دارند و به همین دلیل می توانند جایگزینی مناسب برای فلفل سیاه باشند.

 

هندوانه

 

۴۰ درصد از کل حجم این میوه را آب تشکیل داده و میزان کالری آن کم است. درست به همین دلیل هم انتخاب مناسبی برای استفاده در انواع رژیم های کاهش وزن است. قسمت سفید پوسته و دانه های آن هم خوراکی هستند.

 

هلو

 

این میوه سرشار از ویتامین A است و به تنظیم سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از گسترش عفونت در بدن کمک می کند.