پیشگیری از بیماری کبد چرب با میوه های لذیذ پاییزی

fruitt

فصل رویایی پاییز همراه با خش خش برگ های زرد و میوه های لذیذ پاییزی هم آغاز شده است.استفاده از میوه های این فصل که یکی از هدیه های خداوند است می تواند به افراد در پیشگیری از بیماری کبد چرب که این روزها به دلیل استفاده از مواد غذایی ناسالم شایع هم شده است کمک زیادی کند.بیماری کبد چرب جزء بیماری هایی است که می تواند هیچ علائمی نداشته باشد و به یکباره شما را درگیر کند.


شایع‌ترین علل کبد چرب در ایران: چاقی، دیابت، سوءتغذیه، کاهش وزن ناگهانی، اختلالات مادرزادی، سوء جذب چربی، تغذیه ناصحیح و مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات، گرسنگی طولانی مدت و بالا بودن چربی خون است. افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده، و عدم فعالیت مناسب یا گسترش زندگی ماشینی، بیماری‌های مختلفی به همراه آورده است. مشکلات کبدی امروزه از جمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب می‌باشد. امروزه متاسفانه بیماری کبدچرب که نسبتاً شایع شده است، با وزن بیمار ارتباطی مستقیم دارد و با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف (از جمله ایران) نیز رو به افزایش است. با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف از جمله ایران، شیوع این عارضه نیز رو به افزایش است. افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت و چربی خون بالا و بی‌تحرک، مصرف بعضی داروها نیز می‌تواند باعث رسوب چربی در کبد شود، همچنین کاهش سریع وزن در کسانی که قبلاً به چاقی مبتلا بوده‌اند، می‌تواند این عارضه را در پی داشته باشد.
با شروع فصل پاییز و آمدن میوهای این فصل می‌توان با گنجاندن این میوه‌ها به سبد و رژیم غذایی علاوه بر بهره بردن از ارزش تغذیه‌ای آنها، از بیماری کبد چرب که شایع این روزها شده است هم پیشگیری و یا حتی درمان نمود.
زرشک: برگ، پوست و ریشه زرشک حاوی آلکالوئید و میوه زرشک حاوی ویتامین C، قند، پکتین و موسیلاژ می‌باشد. زرشک و آب زرشک سبب تصفیه خون، درمان سنگ کیسه صفرا، درمان و پیشگیری از بیماری‌های کبدی و مقوی کبد می‌باشد. همچنین پوست و ریشه زرشک سبب درمان یرقان و زردی می‌شود.
انار: میوه انار حاوی انرژی، کربوهیدرات، قند، پروتئین، فیبر، چربی، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی، آهن و ویتامین‌های: B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، C می‌باشد. آب انار دارای قند، تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است که برای کبد مفید می‌باشد و موجب تصفیه کبد می‌گردد.
گریپ فروت: میوه گریپ ‌فروت حاوی قند، چربی، کاروتنوئید، فلاونوئید، املاح معدنی از جمله پتاسیم و ویتامین C می‌باشد. خوردن این میوه در صبح ناشتا ادرار را زیاد و سموم را از بدن خارج می‌کند، در نتیجه سبب تصفیه خون و کلیه و کبد را پاک می‌نماید.
به: حاوی قند، مواد نشاسته‌ای، املاح معدنی مانند: کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، سدیم، ویتامین‌هایی مانند: B۱، B۲، B۳، A، C، همچنین ترکیباتی چون: تانن، فلاونوئیدها، پکتین، اسیدهای گیاهی و مواد معطر می‌باشد. میوه به مقوی و محافظ کبد است.
کدوتنبل: میوه کدوتنبل حاوی روغن، پکتین، پروتئین، املاح معدنی مانند: منگنز، روی، مس و سلنیوم، کاروتنوئید، کاروتن و بتاکاروتن می‌باشد. کدوتنبل یرقان (زردی) را از بین برده و مقوی کبد می‌باشد.

منبع:عصرایران

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir