بررسی عوامل تغذیه ای تاثیرگذار بر بیماری قلبی

hungry-1

از جمله عوامل مهم ایجادکننده مشکلات قلبی و عروقی می توانیم به تغذیه نامناسب اشاره کنیم افرادی که بر وعده های غذایی خود کنترلی ندارند بهتر است بدانند در معرض انواع مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند و ممکن است در آینده ای نزدیک دچار این بیماری ها شون توصیه های متخصصین تغذیه را در این زمینه با هم مرورمی کنیم.

شاید همه تا حدودی بدانند که چه غذاهایی باعث بروز مشکلات قلبی می‌شود اما برخی از عادات غذایی نیز هستند که احتمال بروز این مشکلات را تشدید می‌کنند.

همان اندازه که نوع مواد غذایی که مصرف می‌کنید مهم است، حجم وعده‌های غذایی نیز نقش مهمی دارد. پر کردن بشقاب، کشیدن مجدد غذا و اصرار برای تمام کردن تمام غذاهای روی میز، همگی از عادات غلطی هستند که منجر به بروز مشکلات قلبی می‌شوند. سعی کنید همیشه از ظرف‌های کوچک استفاده کنید. اگر حجم مواد غذایی بالا است، بهتر است کالری کمتری داشته باشد. مصرف غذاهای پرکالری، فرآوری شده و حاوی مقدار زیاد سدیم را نیز تا حد امکان کاهش دهید.

salamdr_56cabf9cc40f9

 

میوه‌ها و سبزیجات، بهترین منابع ویتامین و مواد معدنی هستند که کالری پایین و فیبر بالایی دارند. به طور کلی مواد موجود در گیاهان، از بروز مشکلات قلبی عروقی جلوگیری می‌کنند. هرچه بیشتر از این مواد استفاده کنید، تمایل کمتری نسبت به مصرف گوشت، پنیر و فست‌فود پیدا می‌کنید. همیشه مقداری هویج، کرفس، کلم خرد شده و میوه در یخچال داشته باشید تا مرتب استفاده کنید. برخی از غذاهای حاوی سبزیجات کالری بالایی دارند که باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنید: نارگیل، سبزیجات و سس‌های خامه‌ای، سبزیجات سرخ‌شده، کمپوت‌های میوه با شربت غلیظ و میوه‌های خشک شکری.

635776515676653512

 

غلات کامل، منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی دیگری هستند که به تنظیم فشار خون و سلامت قلب کمک می‌کنند. محصولات غله‌ای که مجاز به مصرف آن‌ها هستید عبارتند از: آرد گندم، نان ۱۰۰ درصد گندم سبوس‌دار، غلات فیبر دار، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، پاستا و سوپ جو. اما محصولاتی نیز هستند که باید مصرف آن‌ها را کاهش دهید مانند: آرد سفید، نان سفید، شیرینی‌های مافین، کلوچه‌های آماده، نان ذرت، پیراشکی، بیسکوییت، کیک، پای‌ها، نودل، ذرت بو داده کره‌ای و چیپس و پفک.

2778987_437

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir