تاثیر تغذیه بر کنترل بیش فعالی

bishfali

اهمیت تغذیه از گذشته تا کنون به عنوان نکته ای بسیار مهم مطرح بوده است.امروزه تغذیه های ناسلم و استفاده از مواد افزودنی در بین افراد بسیار رواج یافته است.مطالعات جدید نشان می دهد استفاده از مواد غذایی ناسالم و همچنین افزودنی ها می تواند سبب بیش فعالی در کودکان شود.

به گفته محققان توجه به تغییر محتویات رژیم غذایی برای حفظ سلامت مغز و کاهش علائم اختلال کم توجهی – بیش فعالی حائز اهمیت است. همچنین ضرورت دارد دریافت کالری تحت کنترل باشد و حرکت‌های ورزشی به طور مرتب انجام شود.

تاکنون بیشتر تحقیقات انجام گرفته در فاکتورهای غذایی در کنترل این اختلال رفتاری بر کودکان تمرکز داشته و به همین دلیل مشخص نبود این فاکتورها تا چه حدی در بزرگسالان هم موثر است.

برخی مطالعات حاکی از آن است که اختلال کم توجهی – بیش فعالی در کودکان با حساسیت به انواع خوراکی‌ها و افزودنی‌های غذایی مرتبط است. به همین دلیل حائز اهمیت است که برای شناسایی حساسیت‌های غذایی احتمالی تست‌هایی روی مبتلایان انجام شود. حساسیت‌های غذایی در میان علائم دیگر می‌تواند به افزایش وزن هم کمک کند.

در این مطالعات آمده است چربی‌های غیراشباع چند زنجیره‌ای از قبیل آنچه که در روغن ذرت موجود است با افزایش سطح علائم این اختلال رفتاری همراه است.

همچنین رژیم‌های غذایی کتوژنیک (چربی بالا، پروتئین در حد متوسط و کربوهیدرات کم) مشکلات روحی را در مردان بهبود داده اما در زنان تشدید می‌شود. در واقع تئوری مطرح شده حاکی از آن است که حساسیت به مواد قندی علائم اختلال کم توجهی – بیش فعالیت را تشدید کرده و به همین دلیل مواد قندی به عنوان محرک غذایی که باید تحت کنترل قرار گیرد در نظر گرفته می‌شود.

منبع: خبرپو
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir