صاحبان همسترها بخوانند

070521_hamster_02

همسترها از جمله حیوانات دوست داشتنی هستند که علاقه مندان زیادی دارند آن ها بیشتر تمایل به مصرف سبزیجات دارند و به مصرف برخی دانه های روغنی نیز علاقه خاصی نشان میدهند بهتر است مراقب تغذیه و خورد و خوراک آن ها باشید و رژیم غذایی این حیوانات خانگی را تنظیم کنید می خواهیم به بررسی اصول تغذیه یک همستر بپردازیم .

پلت مخصوص همستر

پلت های مخصوص همستر در واقع غذایی کاملا تنظیم شده هستند و به همین دلیل توصیه ما استفاده از این غذاها برای همستر است. همانطور که در ادامه توضیح داده شده است غذاهایی که از مخلوط کردن چند خوراکی مختلف و بسته بندی آن تهیه میشود توسط همسترها بررسی شده و فقط قسمت های مورد علاقه آن را جدا میکنند بنابراین بالانس و تنظیم غذایی آنها کاملا بر هم خواهد خورد. البته باید توجه کنید که پلت ها حالت تکراری و خسته کننده ای برای همستر دارند و برخی از همسترها پس از مدتی از خوردن آنها اجتناب میکنند. پلت های همستر را میتوانید در کنار تعداد دیگری از خوراکی های همستر در اختیار جونده خانگی خود قرار دهید البته باید دقت کنید که این اضافه کردن خوراکی ها، لطمه ای به بالانس و تنظیم غذایی همستر وارد نکند.

غذاهایی ترکیبی دانه ای / دانه های گیاهان

مهم است که بخشی از غذای همستر را از طریق غذاهای بسته بندی شده شامل دانه ها و تکه های غذای مخصوص، از جمله جوانه ها و تکه های خشک شده سبزیجات تامین کنید. برخی از این غذاهای بسته بندی شده شامل تعدادی پلت مخصوص همستر نیز هستند تا تعادل غذایی این جوندگان به خوبی رعایت شود. همانطور که پیش از این اشاره شد مشکل اصلی اینگونه غذاها این است که همستر شما تا حد امکان تکه های مورد علاقه خود را برداشته و میخورد و به این ترتیب، تعادل غذایی آن بر هم خواهد خورد. اگر از این غذاها استفاده میکنید پیش از اینکه ظرف غذای همستر را پر کنید مطمئن شوید که غذاهای قبلی را به طور کامل خورده است و هیچ تکه ای در ظرف باقی نمانده است به این ترتیب میتوانید مطمئن باشید که تعادل در رژیم غذایی همستر شما کاملا رعایت شده است.

توصیه نویسنده و مترجم (محمد مسعود کشوری) به شما این است که سعی کنید همستر خود را به خوردن پلت مخصوص همستر عادت دهید و در کنار آن از غذاهای معمولی که در منزل دارید به عنوان مکمل استفاده نمایید. حتی در صورت تمایل میتوانید تکه هایی از غذاهای ترکیب شده را در کنار پلت در اختیار همستر قرار دهید تا تنوع رژیم غذایی را نیز رعایت کرده باشید.

غذای تازه و تشویقی

شما میتوانید همستر خود را با غذاهای انسان ها تغذیه کنید به شرط آنکه در درجه اول از غذاهای با کیفیت مناسب و سالم استفاده کنید و ثانیا اینکه کمتر از ۱۰ % از رژیم غذایی همستر را به خوراکی های تشویقی اختصاص دهید. هرگز از غذاهای دور ریختنی استفاده نکنید و به جای آن از خوراکی های مطلوبی مانند دانه های گیاهان، سبزیجات تازه و میوه استفاده کنید و به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از میوه ها میتواند منجر به ایجاد اسهال در همسترها شود. خوراکی هایی که از ماست چکیده و یا عسل و دانه های چرب تشکیل میشوند حاوی قند بسیار بالایی هستند بنابراین استفاده از این خوراکی ها را متوقف کرده یا به حداقل برسانید.

پی نوشت : همسترهای کوتوله به شدت مستعد دچار شدن به دیابت هستند بنابراین علاوه بر اینکه از خوراکی های حاوی قند و شکر برای آنها به هیچ عنوان استفاده نمیکنید، استفاده از میوه ها را نیز (که مقداری قند دارند) تا حداقل ممکن کاهش داده یا به کلی قطع کنید.

برخی سبزیجات و میوه جات توصیه شده برای همسترها :

سیب (بدون دانه)

موز

سیاه گیله

بروکلی

هویج

گل کلم

خیار

برگ قاصدک

انگور

کلم پیچ

نخود فرنگی

سیب زمینی (پخته)

کاهو

اسفناج

توت فرنگی

سیب زمینی شیرین

کدو

خوراکی های دیگر :

یونجه

دانه یا جوانه گندم

برنج پخته

دانه ها و جوانه های غلات

کرم خوراکی (میل ورم)

جیرجیرک یا تکه های پخته مرغ

تخم مرغ پخته

تخمه ها و دانه های آجیل (غیر از بادام و بدون نمک)

بادام زمینی بدون نمک (خام)

دانه کدو تنبل

عدس

تخمه آفتاب گردان

ذرت بو داده (بدون کره و نمک!)

همسترها معمولا عاشق کره بادام زمینی هستند اما استفاده از این خوراکی را (مانند تمام تشویقی هایی که شکر زیادی دارند) با احتیاط بسیار مصرف کنید زیرا میتواند به راحتی به کیسه داخل دهان همسترها چسبیده و ایجاد مشکلات اساسی کند. یک لایه نازک از کره بادام زمینی که بر روی یک چوب مالیده شده باشد میتواند به همستر به صورت گهگاه داده شود اما همیشه باید از این خوراکی با احتیاط زیاد استفاده نمود.

خوراکی ها و غذاهایی که برای همسترها منع مصرف دارند (هرگز نباید مصرف شوند) :

دانه سیب

لوبیا خام

سیب زمینی خام

بادام

مرکبات

سیر

پیاز

برگ ریواس و ریواس خام

شکلات

هر غذای نمک دار یا شکر دار

هر غذای دور ریختنی

بیمارستان دامپزشکی پایتخت

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir