۵ مشکل شکمی که عادی تر از آن هستند که فکر می کنید

reasons-for-stomach-problems

هنگامی که شما با مشکلات مربوط به روده رو به رو می شوید، احتمالاً دوست ندارید راجع به آن صحبت کنید. درست است؟ خوب خیلی در این مورد صحبت نمی کنیم (با کنایه). مشکلات معده و روده ای خیلی شایع هستند.

هنگامی که شما با مشکلات مربوط به روده رو به رو می شوید، احتمالاً دوست ندارید راجع به آن صحبت کنید. درست است؟ خوب خیلی در این مورد صحبت نمی کنیم (با کنایه). مشکلات معده و روده ای خیلی شایع هستند.
جان کیسل متخصص گوارش در کلینیک مایو می گوید: هیچ دلیلی برای خجالت وجود ندارد. در واقع مطالعات نشان می دهد که حدود یک پنجم از جمعیت جهان، نفخ، ریفلاکس و یبوست را تجربه کرده اند. در اینجا به برخی از شایع ترین مشکلات معده اشاره شده است، همچنین نحوه ی درمان آن ها نیز بیان شده است.

1. رفلکس اسیدی:
بعد از خوردن غذا، در معده، قسمت فوقانی شکم و قفسه ی سینه احساس سوزش دارید. این همان رفلکس اسیدی است. غذاهای ادویه دار، مرکبات و همچنین دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا می تواند این ناراحتی را بدتر کند. این سوزش از طریق داروهای OTC درمان می شود.
اما اگر علائم دیگری مانند مشکل در بلع، از دست دادن وزن یا کم خونی دارید، باید آزمون تشخیص برای پیشگیری از سرطان بدهید.

2. سوء هاضمه:
اگر به طور منظم پس از صرف وعده ی کامل غذایی دچار نغخ، درد یا حالت تهوع در معده می شوید، احتمالاً دچار سوء هاضمه هستید. این مشکل نیز از طریق داروهای مسدود کننده اسید و OTC قابل درمان است.

۳. سندروم روده تحریک پذیر:
این بیماری به صورت اسهال، یبوست یا ترکیبی از این دو است. دکتر کیسل می گوید: این بیماری از طریق درد شکمی مزمن و تغییر در فرم و تکرار حرکات روده پس از ۶ ماه تشخیص داده می شود.
IBS (سندروم روده تحریک پذیر) بسیار رایج است؛ ولی متأسفانه علت اصلی آن مشخص نیست، و این مشکل در زنان بیشتر از مردان رایج است. زیرا لگن زنان توانایی کمتری در تحمل یا تقویت روده دارد. اما علائمی چون، خون در مدفوع یا ادرار، کم خونی، کاهش غیر عادی وزن باید مورد توجه قرار گرفته و به پزشک مراجعه شود. به خصوص اگر سابقه ی خانوادگی از این بیماری دارید باید غربالگری سرطان روده را انجام دهید.

4. یبوست عملکردی:
به عبارت دیگر مشکلات اساسی عبور مواد، از روده را یبوست می گویند. در زنان گاهی اوقات یبوست نشانه ای از اختلال عملکرد کف لگن (ناهماهنگی بین کف لگن و عضلات وابسته به مقعد) است. این مشکل در زنان از طریق فیزیوتراپی قابل درمان است. بر اساس مطالعات منتشر شده در مجله گوارش حدود ۱۰% از بزرگسالان به طور منظم مبتلا به یبوست هستند.

5. درد جدار شکم:
اگر درد فقط در یک نقطه از شکم باشد. ممکن است شما از درد جدار شکمی رنج ببرید که این مشکل در زنان 4 برابر مردان است. براساس نتایج UNC مرکز اختلال گوارشی و حرکتی، این درد از طریق متراکم شدن عصب های شکمی به وجود می آید. این مشکل با تزریق داروی ضد التهاب هرچند ماه یکبار توسط پزشک قابل درمان است.

در این باره بیشتر بخوانید: درمان ساده برای مشکلات معده

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir