هرگز از این مواد در پخت سوپ استفاده نکنید

وقتی به یک ظرف سوپ خانگی فکر می‌کنید، کلماتی مانند گرم، آرام‌بخش و خوشمزه به ذهن‌تان می‌آید. با این‌که بسیاری از افراد چنین می‌پندارند که درست کردن آبگوشت یا سوپ  در خانه برای سلامتی و اهداف مرتبط با کاهش وزن شما به مراتب بهتر از با عجله خوردن غذاهای کنسروی است، اما همیشه هم این‌طور نیست. در واقع به رغم ترکیبات جالب و خوشمزه‌ای که در سوپ یا آبگوشت وجود دارد، ممکن است تأثیری در لاغری به همراه نداشته و اصلا برای سلامت شما مضر هم باشند.
برای درست کردن سریع یک سوپ خوشمزه و در عین حال آب‌کننده چربی شکمی، بهتر است لیستی از بدترین ترکیباتی را که می‌توانید به سوپ بیافزایید در اینجا مطالعه کنید و ترجیحا از ریختن آنها در سوپ‌تان خودداری کنید.
مایعات
۱.خامه
از خوردن سوپ‌ هایی که سرشار از خامه هستند پرهیز کنید و به‌جای آن ترکیباتی را مورد استفاده قرار دهید که حالت پوره دارند. همچنین می‌توانید از سبزیجات یا آب مرغ در قالب ترکیبات اصلی استفاده کنید که به کاهش میزان مصرف کالری و چربی شما کمک خواهند کرد.
۲.آبگوشت سرشار از سدیم
یک فنجان آبگوشت حدودا ۱۰ کالری دارد و تنها ضرر آن این است که حدودا ۸۶۰ میلی‌گرم از نمک فشار خون را افزایش می‌دهد. باید گفت که این میزان سدیم تا حدودی برابر سه پرس سیب‌زمینی سرخ‌کرده رستوران‌های فست‌فودی است. آبگوشت‌های با سدیم کم و بدون نمک گزینه‌ی مناسبی برای پیشگیری از تجمع آب در بدن و نیز جلوگیری از افزایش حجم شکمی است.
۳.عصاره‌ی آماده گوشت و مرغ
گلوتامات تک‌سدیمی که بیشتر آن را به نام MSG ، Yellow 5 و Yellow 6 هم می‌شناسند تنها سه تا از ترکیبات آزاردهنده‌ای هستند که در این عصاره‌های آماده وجود دارند. گفته می‌شود که ترکیب اول باعث تحریک اشتها شده در حالی‌که دو ترکیب دیگر، که از قضا هر دویشان عوامل صنعتی رنگ‌ساز هستند، اثرات مضری بر فعالیت و میزان دقت و توجه کودکان دارند.
۴.آبگوشت گوشت گاو
به نظر شما شباهت کولا و آبگوشت گوشتِ گاو در چیست؟ هردوی آنها حاوی رنگدانه‌های کاراملی خوراکی هستند، در واقع ترکیب کارسینوژنی که شکل و شمایل اصلی سوپ پیاز فرانسوی را نشان می‌دهد. برای آنکه از مزایای سوپ یا آبگوشت بیشتر بهره‌مند شوید، توصیه ما این است که از ترکیبات ارگانیک یا آلی در آن استفاده کنید.
۵.آبمیوه‌
شاید این مسئله عجیب به نظر برسد اما کاملا صحت دارد: تقریبا نیمی از دستورالعمل‌های درست کردن سوپ‌ها حاوی عصاره‌های قندی است تا بتوانند عطر و طعم آنها را افزایش دهند. توصیه می‌شود از افزودن قند اضافی و نیز کالری به آن پرهیز کنید.
گوشت‌ها و پروتئین‌ها
۶.گوشت چرخ‌کرده پرچرب گوساله
تحقیقات نشان می‌دهد خوردن مقدار مناسبی استیک به شما کمک خواهد کرد بتوانید شکم‌تان را آب کنید. اما تکه‌های پُرچربی آن تأثیر معکوس به همراه خواهند داشت. در واقع آنها ارتباط مستقیم و مثبتی با چربی شکمی و افزایش میزان دور شکم دارند. با مصرف ۸۰ درصد گوشت کم‌چرب می‌توانید هم سلامت قلب‌تان را تضمین نموده و هم به افزایش کارکرد متابولیسم‌تان کمک کنید.
۷.بیکن بوقلمون
شکی نیست که بیکن می‌تواند طعم و مزه هر سوپی را ده برابر بهتر کند. اما اگر فکر می‌کنید با انتخاب بوقلمون انتخاب سالمی کرده‌اید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. با آنکه بیکن بوقلمون به ازای هر تکه تقریبا ۱۳ کالری کمتر دارد، اما میزان سدیم آن به مراتب بیشتر است، که البته اگر فشار خون‌تان بالاست، این خبر، خبر جدیدی برایتان نخواهد بود. به خاطر داشته باشید که مهم نیست کدام گزینه را انتخاب می‌کنید تا آن را به ظرف سوپ یا آبگوشتان بیافزایید، اندازه ظرف اهمیت فراوانی خواهد داشت.
۸.سوسیس
به‌به! سوپ سوسیس ایتالیایی! این سوپ واقعا خوشمزه است اما متأسفانه سوسیس موجود در آن اصلا مغذی نبوده و برای رژیم غذایی‌تان مفید نیست. دلیلش آن است که اکثر کالری آن به خاطر چربی موجود در آن بوده و از طرفی بسیاری از آنها سرشار از MSG افزایش‌دهنده اشتها هستند، که در نهایت باعث بدتر شدن روند کاهش وزن‌تان خواهد شد.
۹.پنیر
فرقی نمی‌کند که پنیر را رنده کرده یا یک لایه از آن را بخواهید روی سوپ‌تان بریزید، چون ممکن است فکر کنید عامل مضری برای رژیم غذایی‌تان محسوب نمی‌شود، اما به خاطر داشته باشید این ماده افزودنی سرشار از چربی و نمک است، چیزی که به وفور در بسیاری از سوپ‌ها دیده می‌شود. هر کاری که می‌کنید، بهتر است از خوردن سوپ‌هایی که بیشتر محتوایشان پنیر است خودداری کنید. در واقع یک ظرف کوچک از این سوپ‌ها بیش از ۳۵۰ کالری و ۲۰ گرم چربی دارد.
۱۰.کره بادام زمینی
اگر سوپ بادام‌زمینی تایلندی سوپ مورد علاقه شماست، پس بهتر است از این مسئله مطمئن شوید که در آن از کره طبیعی آجیل‌ها استفاده شده است. کره بادام‌زمینی عادی سرشار از شکر زیاد و چربی‌های دوگانه‌ای است که برای قلبتان مضر بوده و می‌تواند دور کمرتان را افزایش دهد.
نشاسته‌ها
۱۱.آرد
آرد سفید گزینه نامطلوب و مضری برای غذا محسوب می‌شود. در واقع این آرد باعث افزایش ضخامت غذا شده و اگر از دید میزان ترکیبات مغذی آن هم بخواهیم بررسی کنیم، چیزی جز کالری برایتان به همراه نخواهد داشت.
۱۲.پاستای عادی
با پوزش از طرفداران نودل مرغ، باید گفت که بخش زیادی از این غذا سرشار از گندم تصفیه‌شده است که فاقد فیبر و پروتئین است؛ همانطور که می‌دانید فیبر و پروتئین دو ترکیب مغذی اصلی برای کاهش وزن محسوب می‌شوند. خوشبختانه گزینه‌های سالم دیگری هم در این میان وجود دارد که مسبب سردرد شما نخواهد شد. نودل‌هایی با رشته‌های مغذی، پاستای غلات کامل و نودل زوچینی گزینه‌هایی به مراتب سالم‌تر  هستند که سرشار از موادی مانند فیبر، پروتئین و غلات گندم هستند که بدن برای حفظ انرژی خود می‌تواند از آنها استفاده کند.
۱۳.برنج سفید
ممکن است به نظر برسد که سوپ مرغ و برنج به مراتب از سوپ‌های نودلی کلاسیک مرغ سالم‌تر هستند اما کربوهیدرات‌های سفید همه از یک نوع‌اند. بهتر است از خوردن انواع آنها از جمله برنج سفید پرهیز کنید، البته اگر هدف شما آب کردن چربی شکمی است. جو، کوینولا و برنج قهوه‌ای برای کاهش دور کمر گزینه‌‌هایی به مراتب بهتر و در عین حال سالم‌تر بوده و می‌توانند به راحتی جایگزین بسیاری از ترکیبات مورد نظر دیگر شوند.
۱۴.نان خشک کروتن
این نان تُرد و خوشمزه کاملا فاقد هر نوع فیبر یا غلات کامل بوده و افزودن آن به سوپ هیچ نوع کالری‌ای به همراه نخواهد داشت. تنها شش تکه از آن چیزی حدود ۳۰ کالری و ۷۵ میلی‌گرم سدیم دارد.
۱۵.نان ذرت
تنها خوردن یک برش از این نان تبعات بدی به همراه خواهد داشت. یک پرس از آن بیش از یک‌چهارمِ چربی مورد نیاز روز شما را در خود داشته و تقریبا ۳۰۰ کالری دارد. به‌جای آن بهتر است سوپ‌تان را با سالاد رژیمی بخورید.
سبزیجات
۱۶.سبزیجات کنسروی
چه چیزی باعث تفکیک لوبیاهای سبز سالم از لوبیاهای ناسالم می‌شود؟ سبزیجات کنسروی معمولا سرشار از نمک و طعم‌دهنده‌های اضافی مانند MSG هستند که حتی دوزهای پایین آنها هم می‌تواند منجر به معده‌درد و سوء‌هاضمه شود. تنها نصف فنجان از لوبیاهای سبز کنسروی حاوی ۳۸۰ تا ۳۹۰ میلی‌گرم سدیم‌اند. بهتر است از لوبیاهای منجمد یا تازه که گزینه‌هایی به مراتب سالم‌تر هستند استفاده کنید.
۱۷.سس گوجه‌فرنگی
برخی سوپ‌های گوج‌فرنگی خانگی حاوی  سس گوجه‌فرنگی زیادی هستند تا بتواند طعم و بافت آن را حفظ کند. متأسفانه این سس‌ها سرشار از قند و نمک هستند که باعث افزایش دور شکم‌تان خواهد شد. بهتر است به دنبال ترکیباتی باشید که حاوی گوجه‌ فرنگی تازه بوده یا لاقل از سس‌هایی بدون قند اضافی یا مواد افزودنی در سوپ استفاده کنید.
ادویه‌ها
۱۸.شکر
این مسئله را باور داشته باشید یا نه، در دستورالعمل‌هایی که برای طبخ سوپ پیاز و سیر فرانسوی وجود دارد، شکر به آن افزوده می‌شود که در واقع باید گفت آخرین چیزی است که بدن‌تان نیازمند آن است. تحقیقات نشان می‌دهد آمریکایی‌ها ۸۲ گرم شکر اضافی در روز می‌خورند که ۳۷ گرم بیشتر از دوز توصیه‌شده در روز است. بنابراین بهتر است از خوردن شکر اضافی در روز پرهیز کنید و به ‌جای آن از شکلات تلخ یا کلوچه‌های رژیمی خانگی استفاده کنید.
منبع: eatthis
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir