متاسفانه بیشتر درمانهایی که برای این بیماری در نظر گرفته شده است، رضایتبخش نبوده است و علاوه بر این اثرات جانبی فراوانی دارند. به همین دلیل محققان در پی پیدا کردن تغییری در سبک زندگی و یا برنامه غذایی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به این بیماری هستند.
مطالعات متعددی نشان داده است که مصرف مواد غذایی از جمله ماهیمیتواند در پیشگیری و درمان بیماری افسردگی بسیار موثر باشد. ماهی و روغن آن به علت سرشار بودن از اسیدهای چرب امگا ۳ و خواص آنتیاکسیدانی فراوانی که دارند میتوانند خطر ابتلا به روانپریشی و بیماریهای روانی را کاهش دهند. مطالعهای دیگر نشان داده است که کلاژن موجود در ماهی تیلاپیلامیتواند در بهبود و درمان زخمها بسیار موثر باشد.
در حالی که ماهی سرشار از پروتئین، ویتامینهایی همچون A، B، D و املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، ید، آهن، مس میباشد اما چربی و کلسترول کمی دارد. به طور کلی، مصرف ماهی به طور مکرر و به مقدار کافی میتواند خطر ابتلا به افسردگی را تا ۱۷% کاهش دهد. علاوه بر این، ماهی تاثیرات بسیار مثبتی بر سلامتی دارد که در اینجا به برخی از آنهااشاره میکنیم:
- تقویت عملکرد مغز و حافظه
- پیشگیری از ابتلا به بیماری زوال عقلی
- پیشگیری یا مهار بیماری آلزایمر
- پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی
- کاهش خطر تصلب شرایین
- کاهش تریگلیسرید
- کاهش فشار خون
- پیشگیری از کمبود ید در بدن
- کاهش خطر ابتلا به دیابت
- کاهش ابتلا به بیماریهای کلیوی
- کاهش ورم مفاصل
- تقویت چشم و کاهش التهابهای چشمی