رشد جراحی های غیر ضروری به دلیل بیکاری

حمید رحمت،رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران،به دانشجویان رشته مغز و اعصاب و فارغ التحصیل شدن بیش از حد آن ها اشاره کرده و گفته است:گاهی اوقات بیکاری چنان رشد میکند که در عرصه مغز و اعصاب هم جراحی های غیر ضروری انجام میشود و شاهد رشد این جراحی ها به دلیل رشد بیکاری هستیم.

حمید رحمت، رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران در افتتاحیه کنگره ستون فقرات کیش که صبح امروز پنج‌شنبه 25 آذرماه در کیش افتتاح شد، با اشاره به تاریخچه این بخش تخصصی گفت: جراحی اعصاب در ایران از سال 1330 پایه‌گذاری شد و تا امروز حدود 65 سال از این اتفاق خوب می‌گذرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی افزود: انجمن جراحی مغز و اعصاب ایران از سال 1343 تأسیس شد زیرا تا قبل از آن تعداد جراحان این بخش در کشور اندک بود اما درروند شکل‌گیری این انجمن و کنگره‌هایی که در قالب آن برگزارشده می‌توان تاریخچه جراحی اعصاب دنیا را دید زیرا همواره جراحان به نامی در این برنامه‌ها حضورداشته‌اند.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران با انتقاد از افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته و گسترش بیکاری در این عرصه خاطرنشان کرد: از 3 سال پیش تا امروز که تعداد جراحان اعصاب در کشور افزایش‌یافته ما شاهد مشکلاتی در این عرصه هستیم تا جایی که امروز ما بالغ‌بر 700 جراح مغز و اعصاب در کشور داریم که مازاد بر نیاز کشور است.

رحمت با اشاره به تجربه مشابه سایر کشورها در این حوزه اظهار کرد: کشورهایی نظیر مصر و ترکیه نیز در یک دوره تاریخی مشکلی شبیه به ما را تجربه کردند و بیش‌ازحد نیاز به تربیت جراحان پرداختند اما متأسفانه ما در ایران هرگز از تجربیات دیگر کشورها بهره نمی‌بریم تا خود به آن دچار شویم و این اتفاقی است که امروز در کشور ما رخ‌داده است.

وی عرصه پزشکی را دچار سیاست زدگی دانست و تصریح کرد: سال گذشته ما 60 فارغ‌التحصیل در بخش جراحی اعصاب داشتیم درحالی‌که بین 10 تا 15 فارغ‌التحصیل پاسخگوی نیاز کشور بود و این میزان مازاد مشکلاتی را به دنبال دارد.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور ادامه داد: وقتی تعداد جراحان بیکار در کشور زیاد شود، روند به سمتی می‌رود که گاهی بدون نیاز به جراحی بیمار به‌صرف ایجاد کار و درآمد به سمت جراحی سوق داده می‌شود و این اصلاً خوب نیست.

رحمت بین‌المللی شدن کنگره‌های علمی کشور را به معنای حضور مدعوین خارجی دانست و عنوان کرد: باید کنگره‌های علمی کشور را به سمت بین‌المللی شدن و حضور مدعوین خارجی و نه سخنرانان خارجی سوق دهیم البته امروز خوشبختانه حرکت‌هایی در این زمینه‌ها صورت گرفته که جای خوشحالی دارد.

وی از حضور بخش‌های دیگر در عرصه جراحی انتقاد و اظهار کرد: امروز متأسفانه علاوه بر ارتوپدها، رادیولوژیست‌ها نیز وارد عرصه عمل دیسک شده‌اند که جای تعجب دارد. مسئله اینجاست که نباید بگذاریم جراحی مغز و اعصاب تکه‌تکه شود و این اصلاً پدیده خوبی نیست که رشته‌های دیگر با روش‌های همپوشانی وارد عمل شوند.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور تصریح کرد: درگذشته صنعت به کمک جراحی می‌آمد اما امروز صنعت چیزی را تهیه می‌کند که سعی دارد آن را به جراحان دیکته کند.

کنگره بین‌المللی ستون فقرات با حمایت سازمان منطقه آزاد، بیمارستان کیش و انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران تا 26 آذرماه در مرکز همایش‌های خلیج‌فارس ادامه دارد.

منبع : اقتصاد آنلاین

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir