بامیه،قند و چربی خون را کاهش می دهد

بامیه یکی از مواد غذایی پر خاصیت است که سرشار از اسیدفولیک، ویتامین‌های A و C و همچنین منیزیم و پتاسیم می باشد.به گفته یکی از متخصصان بیماری‌های غدد و داخلی مصرف بامیه در کاهش قند و چربی خون به ویژه در افراد دیابتی بسیار موثر است.

مهران زمان‌زاده متخصص بیماری‌های غدد و داخلی در ارتباط با اینکه افراد دیابتی بهتر است چه غذاهایی مصرف کنند، گفت: برخی از انواع برنج‌های قهوه‌ای فرآوری نشده دارای فیبر زیادی هستند و می‌توانند به عنوان بخشی از یک وعده غذایی متعادل توسط افراد دیابتی مصرف شوند البته بهتر است برنج قهوه‌ای را با سایر مواد غذایی مخلوط کرده تا مقدار قند خون فرد در تعادل باقی بماند.

وی گفت: برنج قهوه‌ای دارای فواید زیادتری نسبت به برنج سفید بوده همچنین مدت زمان بیشتری برای طبخ نیاز دارد. برای تهیه آن نیز به ازای هر فنجان برنج خشک یک و نیم فنجان آب ریخته و سپس آن را در قابلمه معمولی یا پلوپز می‌توان پخت.

متخصص بیماری‌های غدد و داخلی اضافه کرد: از آنجایی که برنج حاوی مقادیر زیاد کربوهیدرات است باید با غذاهای دیگر خورده شود. همچنین سبزیجات دارای مقادیر زیادی فیبر، ویتامین و مواد مغذی هستند و اگر چه از کربوهیدرات‌ها تشکیل شده ولی مقدار کربوهیدرات موجود در سبزیجات به مراتب از غلات کمتر است.

زمان‌زاده افزود: غذاهایی که حاوی مقادیر کمی کربوهیدرات و مقادیر زیادی فیبر هستند می‌توانند وعده غذایی رضایت‌بخش‌تری برای یک فرد دیابتی باشد. همچنین غذاهای زیادی می‌تواند جایگزین برنج شوند برای مثال گل کلم، قارچ، بادنجان شامل همان مقدار کربوهیدرات موجود در برنج است اما مقادیر بیشتری پروتئین و فیبر دارد.

وی خاطرنشان کرد: بامیه سرشار از اسیدفولیک ویتامین A و C بوده و منبع خوبی از منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی است بنابراین می‌توان گفت که بامیه در کاهش قند و چربی خون در افراد دیابتی بسیار مؤثر است.

منبع: فارس
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir