پیشنهادات تغذیه ای در شیمی درمانی

افرادی که ناچار به شیمی درمانی می شوند و از بیماری های صعب العلاج رنج میبرند از چه رژیم غذایی باید پیروی کنند چه موادغذایی به افزایش قوای بدنی این افراد کمک خواهند کرد زخم های بیماران شیمی درمانی با چه روش های درمانی خانگی قابل درمان خواهند بود تغذیه تا چه حد در این زمینه نقش دارد .

مصرف هلو کارایی داروهای شیمی درمانی را در بدن بیماران بالا برده و مانع از آسیب دیدن کبد و کلیه در اثر شیمی درمانی می شود .

تجویز اسید فولیک و B12 در بیمارانی که بیماریشان کنترل شده یا در حال شیمی درمانی هستند برای ترمیم بافتهای آسیب دیده ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی تحت نظر پزشک معالجشان بلا مانع است.

در مورد مکمل های غذایی برخلاف انتطار باید بسیار با احتیاط عمل کرد چون به قول یکی از اساتید باید به این فکر کرد که اون ریزمغذی خاص رو داریم به سلول های سالم میرسونیم یا سلول های سرطانی چون اگر سلول های سرطانی بهرمند شوند در آن صورت به رشد و پیشرفت بیماری کمک کرده ایم. بنابراین  تا هنگامی که بیمار شیمی درمانی میشود اصلا نباید مکمل بگیرد مگر آنکه شدت کمبود باعث خطر در زندگی بیمار شود. غذاهای پرکالری، کم‌حجم متناسب با شرایط بیمار رو تهیه کنید و درصورت عدم تامین نیازها از غذا، از پودرهای کمکی برای تامین انرژی و پروتئین استفاده شود.

افت شدید دهان و ضعف و زخم های دهانی (گاهی شیمی درمانی وبعد رادیوتراپی در منطقه سروگردن ایجاد التهاب وزخم دهانی میکند) و اسهال و یبوست ( اگردر منطقه شکمی رادیو تراپی داشته باشیم) معمولا از عوارض شیمی درمانی هستند نه علامت پیشرفت بیماری.

پس باتوجه به زخم دهانی در بیماران شیمی درمانی برخی نکات تغذیه ای زیر را رعایت کنید:

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

لینک مرتبط: تأثیر شیمی درمانی بر روند درمان

برابری چای سبز با شیمی درمانی برای سرطان ها

منبع: دکتر سلام

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir