راه حلی طلایی برای درمان ریزش مو

موهای شما می تواند زیبایی چهرها را چندین برابر کند.به همین دلیل ریزش مو برای تمام افراد نگران کننده است به خصوص زمانی که شدید باشد.افرادی که دچار ریزش مو هستند تا حد زیادی اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و در روابط اجتماعی شان با مشکل رو به رو می شوند به همین دلیل است که به روش های مختلفی برای درمان ریزش موهای خود روی می آورند.اما کدام روش صحیح و قابل اعتماد است.

از پیشگیری تا درمان
با نگاهی جامع به مسئله ریزش مو می‌توان این مبحث را به چند بخش عمده تقسیم کرد که پیشگیری از ریزش مو، درمان‌های دارویی، اقدامات درمانی غیر دارویی و اقدامات تکمیلی (در مواردی که امکان درمان وجود ندارد) را شامل می‌ِشود. در موارد ریزش موی اکتسابی در بیشتر مواقع امکان پیشگیری وجود دارد. اولین اصل در این مورد، تغذیه سالم است. بیشتر خانم‌هایی که با نگرانی از ریزش شدید مو به کلینیک مراجعه می‌کنند از سوءتغذیه‌ای رنج می‌برند که عامل آن رژیم‌های غذایی غیر اصولی است.رژیم غذایی کچلی!
بسیاری از افراد برای لاغر شدن سریع، بدن خود را از مواد غذایی ضروری محروم می‌کنند. همچنین بسیاری از کسانی که گیاهخوار هستند از آنجایی که اطلاع کافی از شیوه مصرف صحیح غذاهای گیاهی ندارند دچار کمبود پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری و همچنین ویتامین‌ها و املاحی مانند روی و آهن می‌شوند که نتیجه آن ریزش مو خواهد بود؛ بنابراین برای تامین پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری انواع گوشت را به صورت بخارپز و آبپز مصرف کرده و از سرخ کردن آنها خوداری کنید. مصرف لبنیات علاوه بر پروتئین، تامین‌کننده کلسیم و منیزیم نیز بوده که برای سلامت پوست و موی شما ضروری است.

Bدرمانی کنید
یکی از عوامل ریزش مو کمبود ویتامین‌های گروه B  به خصوص بیوتین و 6B است. شما می‌توانید 6B مورد نیاز بدنتان را از طریق مصرف انواع گوشت، موز، غلات سبوس‌دار، مخمر و زرده تخم‌مرغ، جوانه گندم، جگر و آلوی خشک تامین کنید و برای جلوگیری از فقر بیوتین مصرف جگر، گوشت مرغ، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، جوانه گندم و سبوس گندم ضروری است. از آنجایی که آنتی‌اکسیدان‌ها برای تخریب رادیکال‌های آزاد در بدن لازمند مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E ، ویتامین C، روی و سلنیوم و پرهیز از سیگار و قلیان و دوری از هوای آلوده برای شادابی پوست و بهبود رشد مو و ناخن بسیار مفید است.

با امگا۳ مو بکارید!
از جمله مواردی که در پیشگیری از ریزش مو ضروری بوده و شما را از کاشت مو بی‌نیاز می‌کند مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3 و6  است. می‌توان روغن‌های غیر اشباع گیاهی مانند روغن‌های سویا، آفتابگردان ذرت و بادام‌زمینی را به عنوان منابع غنی از امگا6 ذکر کرد. امگا3 در روغن ماهی، جوانه گندم، ماهی سالمون و روغن گردو به وفور یافت می‌شود.

دستکاری‌شان نکنید!
بعضی‌ها عادت دارند با موهایشان بازی کنند یا وقتی استرس دارند، مدام موها رو دور انگشت‌شان می‌پیچند و می‌کشند! یا با ریشه‌های موها ور می‌روند! از آنجا که افراط در هر کاری مضر بوده، زیادی بازی کردن با موها هم خود باعث صدمه زدن به پوست و مو می‌شود. حتی شست‌وشوی بیش از حد با مواد شوینده به خصوص شامپو‌ها و صابون‌های نامناسب و آب داغ، استفاده از مواد آرایشی برای مو، استفاده مکرر از سشوار با حرارت بالا و اتوی مو، استفاده مکرر از رنگ مو، دکلره، اکسیدان و کراتین همه باعث شکنندگی موها و افزایش ریزش مو می‌شود؛ بنابراین بهتر است از آب نیمه‌گرم و سشوار با حرارت پایین استفاده کنید و تا حد امکان موهایتان را اتو نکشید. سعی کنید از رنگ موهایی استفاده کنید که نیاز به مصرف بی‌رنگ‌کننده نداشته باشد یعنی باید رنگ انتخابی اختلاف زیادی با رنگ اصلی موی شما نداشته باشد. برای پیشگیری از ریزش مو حتما در انتخاب شامپو، رنگ مو یا هر چیز دیگری که به موهایتان می‌زنید با پزشکتان مشورت کنید.

تنها چاره کاشت است؟!
هیچ‌وقت یک علت منفرد عامل ریزش مو نیست و ممکن است افراد همزمان تحت اثر عوامل ژنتیک و اکتسابی باشند، در نتیجه حتی کسانی که به وضوح ریزش موی ارثی دارند باید همه اصول پیشگیری را رعایت کنند. حتی طبق مطالعات انجام شده اعتقاد بر این است که آلوپسی نیز تحت اثر برخی عوامل مانند تغذیه و شرایط روحی می‌تواند تسریع شده یا به تعویق بیفتد.

اول مشاوره، بعد اقدام
اگر دوست ندارید کارتان به کاشت مو و تیغ جراحی برسد، بهتر است روش‌های پیشگیری از ریزش مو را جدی بگیرید و در نظر داشته باشید که با رعایت تغذیه سالم‌، آرامش روحی- روانی و پرهیز از تنش‌های روحی، انتخاب صحیح و استفاده بهینه از مواد شوینده و آرایشی و دوری از به‌کارگیری روش‌ها و داروها و اقلام غیرعلمی می‌تواند سلامت و شادابی پوست و موی‌تان را تضمین کند. ضمنا اگر همین امروز دچار ریزش مو یا کم‌مویی هستید، حتما قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.

منبع : مجله ی سیب سبز 

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir