افشار با اشاره به اینکه تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین ث، در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارند، افزود: انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین ث میتوانند در درمان سرماخوردگیها موثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز در این روزهای سرد سال مانند ماهی قبا، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه می شود.
وی اظهار کرد: همچنین دانه کنجد و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند و این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونتهای سرماخوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکنند.
افشار افزود: مواد غذایی دارای ویتامین A نیز در تقویت ایمنی بدن مانند جگر، کره و تخممرغ، هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی موثر بوده و علاوه بر آن نیز سبزیهای سبز تیره نیز تامینکننده بتاکاروتن هستند، در بدن به ویتامین A تبدیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه در هنگام سرماخوردگی، خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه میتواند موثر باشد، گفت: این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند و در درمان سرماخوردگی موثرند.
این کارشناس ادامه داد: عسل نیز ماده غذایی مفید در پیشگیری از سرماخوردگی است که در طب سنتی مخلوطی از عسل و آب ولرم و آب لیمو و آویشن و عسل اثر سینرژیک یا تقویت کننده داشته و در پیشگیری و درمان سرما خوردگی توصیه میشود. همچنین برخی از ادویه ها مانند زنجبیل نیز در بهبود سرماخوردگی نقش مفیدی در بدن ایفا میکنند و برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به خصوص ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.
افشار خاطرنشان کرد: در مجموع توصیه میشود از تمام مواد غذایی به خصوص میوهها و سبزیهای تازه، گوشت کمچرب، ماهی، غلات، مغزها و دانهها در روزهای سرد سال بیشتر استفاده شده و مواد غذایی سالم و خانگی بیشتر در برنامه غذایی قرار گیرند و کمتر از غذاهای آماده بستهبندی شده و کنسروها که از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند، استفاده شود.
منبع: ایسنا