نقش تغذیه در التهاب مری (ازوفاژیت)

ترش کردن و یاسوزش سردل می تواند بسیار دردناک و ناراحت کننده باشد می خواهیم به بررسی عوامل آسیب رسان به معده بپردازیم چگونه قادر خواهیم بود با این عارضه مقابله و آن را درمان کنیم پیشنهادات و توصیه های مختلف متخصصین در این زمینه چیست رژیم درمانی تا چه حد به ما در درمان این عارضه کمک میکند؟

برگشت محتویات معده (اسید) به داخل مری، باعث التهاب مخاط مری می شود. یکی از علائم معمول این بیماری، ترش کردن یا سوزش در ناحیه سردل است. التهاب حاد مری بر اثر مصرف یک عامل تحریک کننده، التهاب ویروسی یا قرار دادن لوله در مری (به طور مثال جهت استفاده در تغذیه با لوله) ایجاد می شود.

عواملی که التهاب مزمن مری را افزایش می دهند عبارتند از:

هدف از رژیم درمانی در این بیماران:

مشخصات رژیم:

◊ نمونه رژیم غذایی در التهاب مری

این رژیم حاوی ۱۳۵۰ کیلو کالری انرژی، ۱۶۰ گرم کربوهیدرات، ۶۶ گرم پروتئین و ۵۲ گرم چربی است.

نان ۲ برش + پنیر کم چرب ۱ قوطی کبریت + چای ۱ لیوان + شکر ۱ ق م

میوه ۱ عدد + بیسکویت ساده ۲ عدد کوچک

چلو خورش کرفس (برنج ۱۰ ق غ + گوشت کم چربی ۶۰ گرم + کرفس پخته ۱ لیوان) + ماست کم چربی ½ لیوان

میوه ۱ عدد + نان ۱ برش + پنیر کم چرب نصف قوطی کبریت

خوراک مرغ (سینه مرغ ۶۰ گرم + سیب زمینی متوسط ۱ عدد پخته + هویج پخته ½ لیوان + روغن زیتون ۱ ق م)

♦ نکات مهم:


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


لینک مرتبط: آشنایی با مشکلات رایج مری

منبع: دکتر سلام

 

 

 

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir