درمان تمام بیماری ها با استفاده از خون بند ناف

خون بند ناف نوش دارویی بود که تا چند سال پیش دور ریخته می شد. خون بند ناف باقی مانده خونی است که در هنگام تولد نوزاد در بند ناف او وجود دارد. این خون به علت وجود سلول های بنیادی که در آن وجود دارد می تواند دارویی برای درمان تمام بیماری های انسان باشد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

امروزه بیماری‌هایی مانند ناباروری، سرطان خون و غیره با خون بندناف نوزاد قابل درمان است.

 

به امروزه با پیشرفت کشور در زمینه علوم پزشکی درمان بسیاری از بیماری های خونی و سرطانی با ذخیره خون امکان‌پذیر است.
متخصصان با ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان باعث بهبود بیماری در دوران بزرگسالی می شوند به طوری که متخصصان زنان و مامایی در زمان بدنیا آمدن نوزاد بند ناف وی را بریده و خون بند ناف را قطع کرده، جفت را برداشته و ذخیره می کنند.
سلول های خون بند ناف قبل از فرآیند انجماد تحت نظر متخصصین در دستگاه سانتریفوژ، از یکدیگر جدا می شوند و در این چرخش سلول های سفید و قرمز خون و پلاسما از یکدیگر تفکیک می شود.
اولین پیوند خون بند ناف توسط دکتر "گلوکمن" در فرانسه در سال 1988 میلادی بر روی یک کودک مبتلا به نوعی سندروم کم خونی موسوم به فانکونی انجام شده است و به این ترتیب تا به امروز صدها بیماری با پیوند خون بند ناف درمان شده و ذخیره سازی آن در کشورمان از سال 1384 شروع شده است و مسئولان تاکنون 75 هزار خون بند ناف نوزادان را ذخیره کردند.
تاکنون متخصصان به وسیله این خون و ذخایر انرژی آن 20  مورد از بیماری های سرطان خون، کبد، نا باروری، دیابت، تالاسمی، لوپوس، عصبی و ضایعات نخاعی را درمان کرده‌اند.
گفتنی است؛ عارضه هایی مانند اختلالات سلول‌های بنیادی و سیستم ایمنی مادرزادی، آلزایمر، نقص در تولید لنفوسیت ها، لوسمی با خون بند ناف قابل بهبود است.
در هر فردی در طول دوران زندگی و تولد فقط یک بار می توان خون بند ناف را ذخیره‌سازی کرد و این امر فقط در هنگام متولد شدن اتفاق می افتد.
پور فتح الله مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به روند رشد پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز در جامعه، گفت: از سلول های بنیادی خون ساز برای درمان بیماران مبتلا اختلالات مادرزادی، سرطان خون و لنفاوی استفاده می شود.
به منظور دسترسی به خون بند ناف، پزشک طی مدت 5 الی 10 دقیقه می تواند آن را بردارد. اگر جداسازی از زمان مذکور بیشتر شود، استفاده از سلول‌های بنیادی بند ناف امکان پذیر نیست.
خون بند ناف افراد از 600 میلیون سلول همچون، سلولهای سفید، پلاکتهای کمک کننده به انعقاد خون و ترمیم کننده زخم های عمیق و سلولهای قرمز حمل اکسیژن تشکیل شده و برای جلوگیری از فاسد شدن آن، در فریز نگهداری می شود و به مدت 20 سال می‌توان از این خون استفاده کرد و همچنین برای درمان فلج مغزی اطفال در ایران دارای کاربرد است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به پذیره نویسی 20 هزار سلول های بنیادی خون ساز و خون بند ناف در کشور، بیان کرد: استانداردهای پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز و خون بند ناف بر اساس آخرین دستاوردهای بین المللی در کشور آغاز شده و انشاالله تا پایان سال 96 بتوانیم بانک اطلاعاتی پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز در کشور را تکمیل کنیم.
زهرا میرزایی متخصص زنان و مامایی با بیان اینکه مغز استخوان با یک الی سه درصد جزو بالاترین درصد از سلول‌های بنیادی خونساز است، تصریح کرد: خون بند‌ناف با وجود یک درصد جزو سلول‌های پیش‌ساز خونی محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ‌اهدای خون بند‌ناف توسط جنین و مادر بی خطر است، تاکید کرد: کاهش عفونت‌ ویروسی سایتومگالو در اهداکنندگان خون بند ناف، امکان انجام پیوند موفق با تشابه کمتر HLA، افزایش تکثیر سلول خون بند ناف نسبت به مغز استخوان از مزایای استفاده از سلول های خون بند ناف است.
بانک های عمومی خون بندناف در سازمان انتقال خون، پژوهشگاه رویان و مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی و یک بانک خصوصی بندناف در شرکت بن یاخته‌های رویان در کشور در حال فعالیت هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir