تغذیه در بیماران مبتلا به صرع

برخی حملات صرع را با روش های تغذیه ای می توان کنترل و درمان کرد رژیم درمانی برای این بیماران مفید و موثر بوده است رژیم کتوژنیک رژیم پیشنهادی متخصصین تغذیه به مبتلایان به این عارضه می باشد بد نیست با اصول و چگونگی پیروی از این رژیم آشنا شوید در ادامه از تاثیرات و اهداف این رژیم برای این بیماران مطلع شوید .

صرع نوعی اختلال در سیستم اعصاب است که منجر به حمله های مکرر به صورت غش، تشنج یا اختلال حسی و روانی می شود. در این بیماران، تشنج در اثر ترشحات بیش از اندازه سلول های عصبی در مغز به وجود می آید.

♦ هدف از رژیم درمانی در این بیماران:

⊕ بیمارانی که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند، به مکمل مولتی ویتامین و کلسیم نیاز دارند.

 

♦ مشخصات رژیم غذایی کتوژنیک:

رژیم کتوژنیک بر دو نوع است:

در هر دو روش، به کودک بستری در بیمارستان ۲۴ تا ۷۲ ساعت گرسنگی داده می شود تا کتون اوری (۴+) ایجاد شود.

در رژیم سنتی، مقدار مایعات در این کودکان به مقدار ۶۵ میلی لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن محدود می شود.

در رژیم MCT، چربی های با زنجیره طولانی با MCT‌ جایگزین می شوند، زیرا با استفاده از MCT، سریع تر کتوز ایجاد می شود. این عمل باعث می شود که مواد غذایی بیشتری از گروه های میوه ها و سبزی ها و نان و غلات در رژیم گنجانده شود. در این رژیم مایعات محدود نمی شود.

۸۰ تا ۹۰ درصد انرژی دریافتی باید از چربی تامین شود. در صورت استفاده از روغن MCT‌ می توان درصد انرژی حاصل از چربی را کاهش داد، زیرا روغن MCT خیلی سریع تر از سایر روغن ها جذب می شود و در نتیجه سریعتر کتوز ایجاد می کند. به عبارت دیگر، اگر ۶۰ درصد کل انرژی از روغن MCT تامین شود، سایر چربی ها ۱۰ درصد، پروتئین ۱۰ درصد، کربوهیدرات ۲۰ درصد کل انرژی را فراهم می سازند.

# اگر بعد از سه ماه، حمله های صرع در کودک مشاهده نشود، می توان کربوهیدرات مصرفی را با توجه به حفظ حالت کتوز به تدریج افزایش داد.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


با ادامه مطلب در لینک زیر با ما همراه باشید: نمونه رژیم غذایی کتوژنیک

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir