آموزش تهیه کوبیده لوبیا سفید و کوبیده ماش

 

 

 می خواهیم در این بخش شما را با روش تهیه دو نوع کوبیده با استفاده از حبوبات آشنا کنیم بهتر است از حبوبات در زمینه های تغذیه ای و آشپزی  بیشتر استفاده کنید کوبیده لوبیاسفید و کوبیده ماش در این بخش به شما آموزش داده می شوند این کوبیده ها کاملا گیاهی و سالم هستند و با دستور پزشک تغذیه آماده می شوند .

یکی از غذاهای مناسب در فصل زمستان کوبیده‌ است و چه بهتر که کوبیده از نوع گیاهی بپزیم و نوش جان کنیم. به دو نمونه از آن با نظر دکتر رسول حیدری، مشاور و محقق تغذیه سالم اشاره می‌کنیم.

     کوبیده لوبیاسفید
مواد لازم برای چهار نفر:
لوبیا‌سفید:یک و 2/1 لیوان
برنج سبوس‌دار نیم‌کوب: 4 قاشق غذاخوری
بلغورگندم: 4 قاشق غذاخوری
سیب‌‌زمینی: 4 عدد کوچک
تره، جعفری، شنبلیله: 500 گرم
پیاز خرد شده: یک عدد متوسط
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
لیموترش یا لیموعمانی: به میزان لازم
روغن حیوانی‌(گاوی)، کنجد یا زیتون: به میزان لازم

     روش تهیه
لوبیا سفید، برنج و بلغور گندم را از قبل خیس می‌کنیم. سبزیجات را به تکه‌های بزرگ خرد می‌کنیم. لوبیا را جدا با آب و مقداری زردچوبه می‌پزیم. مدتی که از پخت لوبیا گذشت، سبزی، بلغور گندم، برنج و سیب زمینی را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به لوبیا اضافه می‌کنیم. پیاز را با روغن ، زردچوبه، ادویه و پودر زیره کمی تفت می‌دهیم و به کل مواد اضافه می‌کنیم. پودر لیمو یا آب‌ لیموترش تازه را مدتی قبل از پخت کامل اضافه کرده و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در آخر آب حبوبات را کاملا جدا می‌کنیم. آب حبوبات را به همراه سیب زمینی در ظرف جدا می‌ریزیم و بقیه مواد را نیز می‌کوبیم و در ظرفی جدا، سرو می‌کنیم.

     کوبیده ماش
مواد لازم برای  چهار نفر:
ماش: یک و  2/1  پیمانه
برنج سبوس‌دار نیم‌کوب: 2/1 پیمانه
لوبیاسفید: یک پیمانه
تره، جعفری، ریحان، ساقه پیازچه خرد شده: 600 گرم
شنبلیله خشک:  به میزان لازم
پیاز خرد شده: 3 عدد متوسط
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه‌کاری، پودر زیره: به میزان لازم
روغن حیوانی‌(گاوی)،کنجد یا زیتون: به میزان لازم

     روش تهیه
حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم. سبزی را به تکه‌های بزرگ خرد می‌کنیم. پیاز را همراه روغن و ادویه، پودر زیره و شنبلیله خشک کمی تفت می‌دهیم. ماش، برنج و سبزی را به همراه آب و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و کمی پیاز آماده شده با حرارت ملایم می‌پزیم تا کاملا بدون آب شود، سپس آن را می‌کوبیم. لوبیا سفید را نیز با آب و مقداری زردچوبه کاملا می‌پزیم تا بدون آب شود، سپس همراه بقیه پیازها به مواد کوبیده شده اضافه می‌کنیم.

اصفهان زیبا

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir