بخورنخورهای بیماران مبتلا به سلیاک

بیماری سلیاک چه نوع عارضه ای است این بیماری چه نشانه هایی دارد برای رفع مشکلات ناشی از بیماری سلیاک از چه روش هایی می توانیم کمک بگیریم مصرف برخی موادغذایی برای مبتلایان به سلیاک خطرناک مشکل ساز است و مصرف برخی موادغذایی دیگر بلامانع ،توصیه های متخصصین تغذیه برای این افراد را در ادامه این مطلب آورده ایم .

عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک، نوعی اختلال ارثی در سیستم ایمنی است و در اثر عدم تحمل گلیادین به وجود می آید و باعث از بین رفتن پرزهای مخاط روده باریک شده و در نتیجه، منجر به سوء جذب بسیاری از مواد مغذی می شود.

♦ علائم اصلی عبارتند از:

در برخی شرایط، عمل دفع به بیش از ده بار در روز نیز می رسد. در بزرگسالان علائم ممکن است به صورت کاهش وزن، ضعف، خستگی، کم خونی و درد استخوان نیز بروز کند.

درمان شامل حذف کامل گلیادین از رژیم غذایی است که معمولا در مدت ۴ تا ۵ روز در علائم بهبودی حاصل می شود. درمان باید ماه ها و سال ها ادامه یابد.

♦ هدف از رژیم درمانی در این بیماران:

⊗ مواد غذایی غیر مجاز:

◊ نمونه رژیم غذایی در عدم تحمل گلوتن:

این رژیم حاوی ۱۷۳۰ کیلو کالری انرژی، ۱۷۴ گرم کربوهیدرات، ۹۲ گرم پروتئین و۷۱ گرم چربی است.

تخم مرغ ۱ عدد + پنیر ۱ قوطی کبریت + کره ۱ ق.م. + مراب ۲ ق.م. + چای ۱ لیوان + شکر ۱ ق.م.

شیر برنج ۱ لیوان + شکر ۱ ق.م

چلو خورش قیمه (برنج پخته ۱۲ ق.غ. + گوشت کم چرب ۶۰ گرم + لپه ¼ لیوان + سیب زمینی سرخ کرده ۱۰ عدد) + ماست کم چربی ½ لیوان

شیر کم چرب ۱ لیوان + عسل ۱ ق.م.

خوراک مرغ (مرغ ۹۰ گرم + کدو و هویج پخته ۱ لیوان) + سالاد کاهو و خیار و گوجه فرنگی ۱ کاسه سالادی + روغن زیتون ۱ ق.غ + سرکه سیب در حد دلخواه

میوه ۲ عدد


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط:

چگونه حساسیت بدن به گلوتن موجود در نان را تشخیص دهیم 

همه چیز درباره گلوتن و مضرات آن 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir