مصرف خیار در بارداری،آره یا نه؟

بارداری

یکی از گیاهان بومی هند خیار میباشد که از اقسام متعددی بهره می برد و از تیره کدوییان است.میوه این گیاه درشت میباشد و بصورت معمول با 2 رنگ سفید و سبز میروید.خیار بصورت خام مصرف میشود و بوته اش همانند بوته خربزه میباشد.آب در خیار زیاد به کار رفته و باید بگوییم که از حجم خیار نود درصدش را آب تشکیل میدهد.

خیار یک خوردنی آبدار و کم کالری، حاوی پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، روی، فیبر، بتا کاروتن، ویتامین C، ویتامین A، انواع ویتامین های B و اسیدفولیک است. این ریزمغذی ها به توسعه جنین در رحم مادر، افزایش سیستم ایمنی، حفظ فشار خون مناسب و افزایش استحکام استخوان مادر باردار کمک می کنند. پوست خیار نیز باعث کاهش ابتلا به یبوست در زن حامله می شود.

خیار کم کالری است و باعث افزایش وزن نمی شود. مقدار زیادی آب در خیار وجود دارد که از کم آب شدن بدن در طول بارداری جلوگیری می کند. مقدار بالای آب (۹۵% حجم خیار را آب تشکیل می دهد) و تنوع مواد مغذی در کنار کالری کم، خیار را به میوه ای مناسب برای زنان باردار تبدیل نموده است.

پوست خیار غنی از فیبر است. بنابراین باعث رفع یبوست در بارداری می شود. خیار غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین آ، ث و کاروتن بتا می باشد. این آنتی اکسیدان ها ایمنی بدن را افزایش میدهند و به از بین بردن عفونت ها کمک می کنند.

خیار غنی از ویتامین ث، ب یک، ب دو، ب سه، فولیک اسید، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است که برای رشد جنین مناسب می باشند.

خیار حاوی ویتامین ب است که باعث بهتر شدن حالت روحی می شود. هنگامی که حال روحی مادر خوب است جنین نیز بهتر رشد می کند.

باید در طول بارداری الاستیسیته پوست افزایش یابد. کولاژن موجود در خیار باعث افزایش الاستیسیته می شود.

خیار قند خون را پایین نگه می دارد. سدیم و مواد معدنی موجود در خیار به تنظیم فشار خون نیز کمک می کنند.

البته به نکات منفی زیر هم توجه داشته باشید:

مصرف خیار باعث افزایش گازهای روده و هضم نادرست غذا می شود. احتمال واکنش های آلرژیک مانندخارش و تورم وجود دارد. احتمال تکرر ادرار در بارداری وجود دارد.
می توانید پیش از مصرف خیار با پزشک مشورت کنید.

انتخاب غذای مناسب در طول بارداری بسیار مهم است. زیرا بر فرایند رشد جنین تاثیر می گذارد.

پوست خیار سرشار از فیبر است. پوست خیار حاوی فیبر نامحلول است که باعث افزایش حجم مدفوع شده و با افزایش سرعت حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش به دفع بهتر و سریع تر مواد زائد از بدن کمک می کند. بنابراین خوردن خیار با پوست احتمال بروز یبوست و بواسیر که از مشکلات رایج دوران بارداری هستند را کاهش می دهد.

هر فنجان خیار خرد شده حدود ۱۹% از ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. ویتامین K نقشی اساسی در افزایش استحکام استخوان ها دارد.

ویتامین K می تواند با افزایش تراکم استخوانی و بهبود تعادل کلسیم در بدن نرخ شکستگی استخوان را کاهش دهد.

بدن انسان در زمان ساخت استخوان ها نیز از ویتامین K استفاده می کند و این موضوع در مورد زنان از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین ویتامین K موجود در خیار نقش بالقوه ای در افزایش استحکام استخوان ها در دوران بارداری دارد.

منبع : شفا آنلاین

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir