مصرف این 6 مواد خوراکی سبب زرد شدن دندان ها می شود

مواد خوراکی که شما مصرف می کنید نقش مستقیمی در سلامت شما به عهده دارند. دندان ها نیز یکی از مهم ترین اعضای بدن هستند که در ارتباط مستقیم با مواد غذایی قرار دارند. سلامت و زیبایی دندان ها یکی از مهم ترین مواردی است که رابطه مستقیمی با مواد خوراکی دارد. مصرف برخی مواد خوراکی سبب خرابی و زرد شدن دندان ها می شود. با دکتر سلام همراه باشید.

هیچ‌چیز شما را مانند یک لبخند زیبا، مجذوب خود نمی‌کند. بهداشت دهان و دندان یک امر ضروری است؛ پس مراقب مواد غذایی که می‌خورید و می‌نوشید باشید.

 گاهی با معاینه‌های پزشکی و نگه‌داشتن دندان‌های سفید و براق، می‌توانید اعتمادبه‌نفس خود را افزایش دهید. لبخند زیبا، به زندگی شما انرژی و طراوت می‌بخشد و اثرات مثبتی به همراه دارد. این درحالی است که درمان‌های گران‌قیمت و نوارهای سفید چسبنده، می‌تواند حتی باعث تغییر رنگ دندان شما گردد. شما می‌توانید با مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان، از لکه‌دار شدن دندان‌های خود جلوگیری کنید. نکته قابل توجه این است که شما می‌توانید با اجتناب از خوردن یا کاهش استفاده از بعضی مواد غذایی، از زردی و لکه‌دار شدن دندان‌های خود جلوگیری کنید. اگر دوست دارید لبخندی زیبا داشته باشید، اگر می‌خواهید از مرواریدهای سفید خود محافظت کنید، مطلب زیر را به‌دقت مطالعه کنید و با بنیتا همراه باشید.

۱- انواع توت‌ها

انواع توت‌ها دوست‌داشتنی هستند و خوردنشان لذت‌بخش است. زمانی که حرف از سلامتی و زیبایی به میان می‌آید، باید در انتخاب و استفاده از میوه‌ها و مواد غذایی دقت کنیم. انواع توت‌ها به علت داشتن رنگ‌دانه‌های گوناگون، می‌تواند روی مینای دندان شما تأثیر منفی داشته ‌باشد و به‌عبارتی استفاده مداوم از آن‌ها، می‌تواند باعث تیره شدن دندان‌های شما گردد.یکی از راه‌های جلوگیری از لکه‌دار شدن دندان‌ها، مسواک زدن بلافاصله بعد از صرف غذا است. شما می‌توانید بعد از خوردن انواع توت‌ها، بلافاصله مسواک بزنید. توجه کنید شما باید روزانه دو بار مسواک بزنید و همیشه از نخ دندان استفاده کنید. مسواک شما باید حاوی فلوراید باشد.

دکتر کیم سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا می‌گوید: «فلوراید دندان‌های شما را از حملات اسیدی ناشی از مصرف بعضی غذاها محافظت می‌کند». اگرچه خوردن انواع توت‌ها لذت‌بخش است و می‌تواند مقدار قابل‌توجهی از آنتی‌اکسیدان بدن را تأمین کند اما، هنگام جویدن بعضی مواد غذایی، مانند توت‌ها، امکان این موضوع وجود دارد که، مقداری از این مواد غذایی بین دندان شما باقی مانده و به مینای دندان شما آسیب برساند پس، باید به این موضوع نیز توجه کنید.

این میوه‌ها به‌عنوان نوشیدنی و یا به‌عنوان مربا یا ژله مورداستفاده قرار می‌گیرند. بعد از خوردن و یا نوشیدن آن‌ها اجازه ندهید که برای مدت طولانی در دهان شما باقی بمانند. شما می‌توانید حتی با نوشیدن آب نیز اثر رنگی آن‌ها را از بین ببرید و همچنین با نوشیدن یک لیوان شیر و یا با استفاده از پنیر، اسید این میوه‌ها را خنثی و دندان‌های خود را تقویت کنید.

۲- قهوه

سر میز صبحانه، فنجان قهوه اسپرسوی شما آماده است. نمی‌توانید در برابر نوشیدن آن مقاومت کنید؟ به‌تازگی احساس تیرگی و زردی در دندان‌های خود می‌کنید؟ تابه‌حال فکر کرده‌اید ممکن است این مشکل از نوشیدن مداوم قهوه باشد؟ قهوه حاوی پلی فنول اسیدی به نام تانن است که می‌تواند، به تغییر رنگ دندان شما منجر شود. به‌علاوه، قهوه خاصیت بسیار اسیدی دارد و نوشیدنی‌ها یا مواد غذایی اسیدی برای سلامت دهان و دندان مضر است و می‌تواند باعث پوسیدگی دندان بشود.

 ۳- چای

بسیاری از افراد نوشیدن چای را دوست دارند. اما نکته‌ای که باید آن‌ها توجه کنند این است که چای با وجود مزایایی که دارد حاوی مقدار زیادی عنصر تانن است. تانن عنصری با خاصیت لکه‌زدایی است. نوشیدن چای در هر نوع و رنگی حتی چای سفید به‌صورت مداوم، باعث تیرگی یا زردی دندان‌ها می‌گردد و اکثر مردم نسبت به این موضوع بی‌اطلاع یا بی‌تفاوت هستند.

قهوه و چای به علت دارا بودن مقدار قابل‌توجهی تانن دهان و دندان شما را در معرض حملات اسیدی، تغییر رنگ و حتی پوسیدگی قرار می‌دهد. طبق تحقیقات و پژوهش‌های مجله بین المللی دندان‌پزشکی که اخیرا منتشر شده است عنصر کازئین در شیر، به‌طور قابل‌توجهی از زردی یا تغییر رنگ دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با اضافه کردن مقداری شیر به چای از لکه‌دار شدن دندان‌های خود جلوگیری کنید.

۴- آب‌نبات‌های سفت

آب‌نبات‌های سفت‌ و سخت یکی از بدترین مواد غذایی برای دندان‌های شما هستند. چسبندگی آن‌ها می‌تواند باعث شود، اضافه‌هایی از این مواد بین دندان‌های شما گیر کند و یک زمینه‌ی مناسب، برای تغذیه باکتری‌ها را فراهم می‌کند.

بعضی از باکتری‌های دندان، با ترشح اسید، می‌توانند به مینای دندان شما آسیب برسانند که این امر خود به‌طورطبیعی سبب پوسیدگی زودهنگام دندان‌ها می‌گردد. با این‌حال، خوردن بعضی از شیرینی‌ها، گاه توسط متخصصین سلامت توصیه شده است که شما می‌توانید به‌عنوان میان‌وعده و با نگرانی کمتری آن‌ها را میل کنید.

شما به جای آب‌نبات می‌توانید از شکلات تیره استفاده کنید. شکلات تیره علاوه بر اینکه حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است، خاصیت چسبندگی ندارد و درصد شکر و گلوکز کمتری در خود جای داده است و به‌مراتب، آسیب کمتری، نسبت به سایر شیرینی‌ها به دندان‌ها می‌رساند.

۵- سس گوجه‌فرنگی

دکتر کیم هارمس می‌گوید: «هر چیزی که می‌تواند لباس یا فرش شما را لکه‌دار کند می‌تواند دندان‌های شما را نیز تغییر رنگ دهد». برای مثال اسپاگتی و کوفته ممکن است جزو برنامه غذایی هفتگی بسیاری از افراد باشد. اما اگر نگران سلامتی دهان و دندان خود هستید باید نسبت به مصرف این مواد غذایی تجدیدنظر کنید.

گاهی ممکن است، بعضی از افراد غذایی را دوست داشته باشند که بیشترین اثر مخرب را روی دندان‌های آن‌ها دارد. اگر شما عاشق اسپاگتی یا کوفته هستید، باید بهترین نوع این مواد غذایی را انتخاب و مصرف کنید.

۶- آب‌آلبالو

اکثر آب‌میوه‌ها می‌توانند دندان‌های شما را در معرض آسیب و تغییر رنگ قرار دهند، به‌ویژه میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها و گیلاس که سرشار از رنگ‌دانه‌ها هستند. آب‌میوه‌ها حاوی مقدار زیادی قند هستند که می‌توانند به‌عنوان یک منبع پرورش باکتری در دهان محسوب گردند و منجر به تغییر رنگ و آسیب دندان‌های شما گردد.

منبع: جام نیوز
© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir